Παναθηναϊκός και στη Βραζιλία! (photos και videos)

Μια παρέα Βραζιλιάνων φωνάζει με περηφάνια "Panathinaikos" εδώ και 12 χρόνια στα γήπεδα της πατρίδας του Πελέ και μαθαίνει στους συμπατριώτες του Ροναλντίνιο και του Νεϊμάρ τι εστί Παναθηναϊκός!

Μια παρέα Βραζιλιάνων φωνάζει με περηφάνια “Panathinaikos” εδώ και 12 χρόνια στα γήπεδα της πατρίδας του Πελέ και μαθαίνει στους συμπατριώτες του Ροναλντίνιο και του Νεϊμάρ τι εστί Παναθηναϊκός! Διαβάστε στο novasports.gr την απίθανη ιστορία της ομάδας Panathinaikos SJL και των …Fanathinaikos. Το Τριφύλλι στο στήθος, τα πράσινα λάβαρα και ο “ημίθεος” Ζιλμπέρτο Σίλβα! 

Περίπου 9.500 χλμ μακριά από τη Λεωφόρο, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην πολιτεία Μινάς Ζεράις βρίσκεται η μικρή πόλη του Σάο Ζοσέ ντα Λάπα.

Μια κλασική επαρχιακή βραζιλιάνικη πόλη, η οποία αριθμεί περίπου 20.000 κάτοικους και ορισμένους τρελούς οπαδούς του … Παναθηναϊκού! Κάτι το “εξωτικό” όνομα, κάτι η ιστορική Αθήνα, κάτι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος είναι ο τοπικός ήρωας στην περιοχή και …εγέννετο Panathinaikos Sao Jose da Lapa το 2007! 

Εμπνευστής και ιδρυτής της ομάδας είναι ο 30χρονος Μάνιο Σόουζα, ο οποίος αγάπησε από την τηλεόραση τον Παναθηναϊκό και αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα στην πόλη του, προς τιμήν των Πράσινων της Αθήνας! 

Πηγή της έμπνευσης του ήταν κάποια παιχνίδια του Τριφυλλιού στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μεγάλη ιστορία του συλλόγου, αλλά και η Ελλάδα, ενώ στην …πορεία η αγάπη για τον Παναθηναϊκό έγινε ακόμα μεγαλύτερη, εξαιτίας της παρουσίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κλαμπ.

Βλέπετε, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας είναι κάτι παραπάνω από ένα απλός ποδοσφαιριστής για την περιοχή του Μινάς Ζεράις και όλους όσοι βρίσκονται στα περίχωρα του Μπέλο Οριζόντε. Ο Ζιλμπέρτο είναι το απόλυτο πρότυπο, ο δικός τους άνθρωπος, το είδωλο εκατοντάδων παιδιών. 

Με την πάροδο των χρόνων, ο …βραζιλιάνικος Παναθηναϊκός άρχισε να πατά γερά στα “πόδια” του. Να δυναμώνει και συμμετέχει την τελευταία οκταετία στα τοπικά πρωταθλήματα. Με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Το Τριφύλλι του Σάο Χοσέ ντα Λάπα έφτασε δύο φορές κοντά στο όνειρο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Έχει κατακτήσει τρόπαια σε τουρνουά της περιοχής, έφτασε στον τελικό του – σημαντικού για την πολιτεία του Μινάς Ζεράις – Espadas Cup και έχει τη δική του βάση οπαδών. Τους Fanathinaikos, οι οποίοι ακολουθούν πιστά την ομάδα της πόλης τους. Τον δικό τους Παναθηναϊκό! 

Ο Παναθηναϊκός του Σάο Χοσέ ντα Λάπα έχει περίπου 300 φιλάθλους σε κάθε του παιχνίδι (περισσότερους από κάποιες ομάδες της Σούπερλιγκ), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια μικρή …Λεωφόρο στο γήπεδο τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάνιο Σόουζα έχει γίνει πλέον φανατικός οπαδός του ….original Παναθηναϊκού και ονειρεύεται να δει ένα ματς στην Αθήνα και η μοναδική τους διαφοροποίηση σε σχέση με το δικό μας Τριφύλλι είναι στη δεύτερη τους εμφάνιση, η οποία είναι στο χρώμα Ματζέντα προς τιμήν των γυναικών φιλάθλων της βραζιλιάνικης ομάδας. 

O Panathinaikos SJL έχει λογαριασμό στο instagram (https://www.instagram.com/panathinaikosbr/), καθώς και ιστοσελίδα (https://panathinaikosbrasi.wixsite.com/time)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.