Ο Γιάννης Κούρος στο συνέδριο της IAU στην Ιταλία

Το συνέδριο της ΙΑU στο Σερένιο της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δρόμου των 100 χιλιομέτρων, παρακολούθησε ο Γιάννης Κούρος.

Το συνέδριο της ΙΑU στο Σερένιο της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δρόμου των 100 χιλιομέτρων, παρακολούθησε ο Γιάννης Κούρος. Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κάτοχος των περισσότερων Παγκόσμιων Ρεκόρ στις Υπεραποστάσεις, ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής (τον συνόδευε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, αθλητής και καθηγητής Φ. Αγωγής) εκπροσωπώντας και το ΣΕΓΑΣ για θέματα Ultra-running.

Ο Γιάννης Κούρος, με την επιρροή που έχει στον κόσμο του αγωνίσματος, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της αναγκαιότητας του ευ αγωνίζεσθαι ως πρωταρχικής αρχής για να υπάρχει κύρος στις διοργανώσεις, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν την εγκυρότητα ή όχι αγώνων/επιδόσεων, εφιστώντας την προσοχή στο να ακολουθούνται έμπρακτα οι διεθνείς κανονισμοί που διέπουν το αγώνισμα, μιας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σωρεία περιπτώσεων καταστρατήγησης κανονισμών.

Τέλος, άσκησε αυστηρή κριτική κατά τη διάρκεια του «technical meeting», όταν ακούστηκε ότι εκπροσωπείται και η ΠΓΔΜ, αλλά με την προπαγανδιστική της επωνυμία. Ο Γιάννης Κούρος ζήτησε το λόγο και συνέστησε στους οργανωτές να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι πρέπει να τηρούνται οι διεθνείς αποφάσεις, όπως και στις άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπου η συγκεκριμένη χώρα αναφέρεται ως “FYROM”. Ανάλογη σύσταση είχε κάνει μέρες πριν το Συνέδριο με γραπτό μήνυμα προς τον αρμόδιο για θέματα Δημοσίων Σχέσεων της ΙAU και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.