86 χρόνια ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 86 χρόνια ζωής, δημιουργίας, ιστορίας και πολύπλευρης κοινωνικής και αθλητικής δραστηριότητας.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 86 χρόνια ζωής, δημιουργίας, ιστορίας και πολύπλευρης κοινωνικής και αθλητικής δραστηριότητας.

«Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεως του, δηλαδή η 12η Απριλίου», αναφέρεται στο άρθρο 16 παράγραφος β του καταστατικού του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., αν και η ιδέα της ίδρυση του Ομίλου τοποθετείται στις 30 Μαρτίου 1926 στην λέσχη Κωνσταντινουπολιτών με την υπογραφή Πρωτοκόλλου  ίδρυσης  νέου αθλητικού συλλόγου από τους Τρ. Τριανταφυλλίδη, Κ. Κοεμτζόπουλο , Κ. Κρητικό, Μ. Θεοδοσιάδη, Ιωακ. Ιωακειμόπουλος, Αρ. Δημητριάδη, Α. Αγγγελόπουλο και Μεν. Τσούλκα και την εκλογή ειδικής επιτροπής για την επεξεργασία του καταστατικού του νέου συλλόγου.

Η Δευτέρα 5 Απριλίου 1926 είναι η ημέρα της πρώτης γεν συνέλευσης  στην οποία υπογράφηκε το πρακτικό ίδρυσης του «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών» με ιδρυτές τους: Νικ. Χριστοδούλου , Μ. Βεντουρέλης , Κ. Πάγκαλος, Φ. Λιανόπουλος , Φ. Σπανούδης , Χρ. Παντερμαλής  , Γ. Γεωργιάδης , Αλ. Αγγελόπουλος , Αρ. Δημητριάδης , Στ. Ομουρλόγλου, Θρας. Τσουλκάς , Αχ. Βασιλειάδης , Σεβ. Διαμαντόπουλος , Φ.Σαμαντζόπουλος , Κ. Κρητικός , Τρ. Τριανταφυλλίδης , Αντ. Αντωνιάδης , Πολυκ. Προκοπίου , Παν. Παπαδόπουλος , Φιλ. Σωζόπουλος , Μεν. Τσουλκάς , Παν. Μαλέσκας ,Ιωακ. Ιωακειμόπουλος, Ανδρ. Κωνσταντινίδης , Δ. Κοεμτζόπουλος , Μ. Θεοδοσιάδης , Κ. Κοεμτζόπουλος , Ι. Νομικός , Κ. Κωνσταντινίδης , Μ. Παπάζογλου , Σωτ. Γιοβάνογλου , Βασ. Καλαϊτζόγλου, Αρς. Λεβονίδης και Ευρ. Νικολαίδης.

Στην ιδρυτική συνέλευση υιοθετήθηκε το νέο καταστατικό και επιλέχθηκε ως σήμα, ένας συνδυασμός  τετράφυλλου τριφυλλιού μέσα σε ένα πέταλο. Χρώματα της νέας ομάδας θα ήταν το μαύρο και το άσπρο.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζονταν από τους :
Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, πρόεδρο
Παντελή Καλπακτσόγλου, αντιπρόεδρο
Κωνσταντίνο Κρητικό, γενικό γραμματέα
Ιωακείμ   Ιωακείμογλου, ταμία
Μενέλαο Τσουλκά, ειδικό γραμματέα
Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, έφορο τμήματος ποδοσφαίρου
Αριστόδημο Δημητριάδη, έφορο αθλητικού τμήματος
Παναγιώτη Μαλέσκα, σύμβουλος
Κωνσταντίνο Κοεμτζόγλου, σύμβουλος
Μιχάλη Θεοδοσιάδη, σύμβουλος

Με την απόφαση 822 της 20ης Απριλίου του 1926, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε τον ΠΑΟΚ. Στις  20 Μαρτίου 1929 σε κοινή σύσκεψη τα διοικητικά συμβούλια της ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποφάσισαν την συγχώνευση των δύο ομάδων , ουσιαστικά επρόκειτο για διαδικασία προσχώρησης της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ.

Η νέα ομάδα θα κρατούσε το όνομα ΠΑΟΚ και τα χρώματα μαύρο και άσπρο ενώ θα είχε σήμα το δικέφαλο αετό της ΑΕΚ να παριστάνεται με κλεισμένα τα φτερά για να υποδηλώσουν την θλίψη τους για τις χαμένες πατρίδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.