Το τελευταίο σταυρόλεξο

O Δημήτρης Καρύδας γράφει στο προσωπικό του blog για τα σενάρια πρόκρισης στα πλέι - οφ της Εuroleague, το πλεονέκτημα έδρας και τις πιθανότητες «εμφυλίου».

Μπορεί τα απλά μαθηματικά να δικαιώνονται και φέτος στον γόρδιο δεσμό της Ευρωλίγκα αφού οι 16 νίκες δίνουν κατά 99% πρόκριση και οι 19 πλεονέκτημα έδρας (πλην πάλι μιας απίθανης πολλαπλής ισοβαθμίας) αλλά το σταυρόλεξο έχει τρεις στροφές πριν το τέλος αρκετά κουτάκια….κενά! Μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει το δικαίωμα να πορευτεί ήρεμα αφού έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, το πλεονέκτημα έδρας και σε μεγάλο βαθμό ξέρει και ποιον περιμένει στην επόμενη φάση: Τον νικητή της αναμέτρησης Μπασκόνια- Μακάμπι που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο όγδοος στην τελική κατάταξη. Εκτός αν συμβούν πολλές ανατροπές στα τελευταία τρία παιχνίδια Βάσκων και Ισραηλινών!

Από εκεί και πέρα όλες οι θέσεις από το 2 μέχρι το 7 είναι ανοιχτές και θα κριθούν κατά πάσα πιθανότητα στο φότο φίνις! Η ήττα της Ρεάλ στη Βαλένθια και το διπλό (όσο αναμενόμενο και αν ήταν) της Χίμκι στην Πόλη άλλαξε άρδην όλες τις ισορροπίες αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει πολυκοσμία ομάδων συνωστισμένων στις 16 νίκες!

Η θεωρία λέει ότι όποια από τις Ρεάλ, Χίμκι, Παναθηναϊκό, Ζάλγκιρις κάνει το 3Χ3 θα είναι 4η εκτός αν πέσει θύμα μιας διπλής (τριπλή πολύ δύσκολα προκύπτει, τετραπλή είναι αδύνατον) ισοβαθμίας στις 19 νίκες.

Ο Παναθηναϊκός βλέπει τις ελπίδες του να αναπτερώνονται αλλά κατά 99% οι τελευταίες πιθανότητές του για την 4η θέση περνάνε από το αποψινό καυτό Γιαντ Ελιάου όπου θα παίξει με τη Μακάμπι που δίνει αγώνα επιβίωσης. Οι Ισραηλινοί αν χάσουν θα είναι με το 1.5 πόδι έξω από την οκτάδα και θα ελπίζουν πλέον σε ένα θαύμα ενώ με νίκη θα πάνε να παίξουν τα ρέστα τους στη Βιτόρια την ερχόμενη εβδομάδα σε τελικό χωρίς αύριο!

Φυσικά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: Μπορεί να προκύψει εμφύλιος στην οκτάδα και στο δρόμο για το Βελιγράδι; Ακόμη οι πιθανότητες είναι πολλές και υπαρκτές. Στο σενάριο εμπλέκεται ο Ολυμπιακός που δεν ξέρει αν θα είναι 2ος ή 3ος κάτι που στην παρούσα φάση δεν ελέγχει ούτε μπορεί να ρυθμίσει. 

Τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά την κατάκτηση της 2ης θέσης αφού η Φενέρ έχει το πλεονέκτημα και με τρεις νίκες κλειδώνει τη 2η θέση. Ο Ολυμπιακός θέλει το 3Χ3 με νίκες επί της Εφές και της Ζάλγκιρις (στο ΣΕΦ) και ενδιάμεσα στη Μάλαγα και παράλληλα περιμένει και μια ήττα των Τούρκων, πιθανώς στη Μόσχα.
Ενδέχεται το συγκεκριμένο ματς (Χίμκι-Φενέρ) την ερχόμενη Πέμπτη να είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει σε μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα εμφυλίου ή όχι! Εάν νικήσει η Χίμκι θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την 5η (τουλάχιστον) θέση κάτι που σημαίνει ότι θα αφήσει 6ο τον Παναθηναϊκό! Παράλληλα, όμως η νίκη της Χίμκι είναι πιθανό να σπρώξει τον Ολυμπιακό στην 2η θέση. Το αντίθετο αποτέλεσμα (νίκη της Φενέρ) φέρνει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στη 2η θέση και τον Παναθηναϊκό (με 2 νίκες) όχι πιο κάτω από την 5η!

Εάν λοιπόν δεν συμβούν το επόμενο διήμερο σημαντικές και απρόβλεπτες ανατροπές κατά πάσα πιθανότητα η τύχη του ελληνικού εμφύλιου θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.