Του έκοψαν τις ευρωπαϊκές ελπίδες (vid)

Ο Άρης εγκαταλείπει τις εφετινές του βλέψεις για ευρωπαϊκή έξοδο και συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Ο Άρης εγκαταλείπει τις εφετινές του βλέψεις για ευρωπαϊκή έξοδο και συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Στο 42ο λεπτό της αναμέτρηση, η βοηθός διαιτητή, κ. Κουρομπίλια δέχτηκε αντικείμενο από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στην θύρα 2 του «Κλεάνθης Βικελίδης» με αποτέλεσμα, ο διαιτητής Τριτσώνης να αναγκαστεί να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση.

Μετά από μια ώρα αναμονής και αφού πρώτα είχε ζητήσει την εκκένωση της συγκεκριμένης θύρας, ώστε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα, με υπευθυνότητα των «κίτρινων». Πλέον, ο Άρης θα χάσει το ματς στα χαρτιά, ενώ κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών, όπως έγινε και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μέχρι το σημείο που διεκόπη η αναμέτρηση, ο Αστέρας Τρίπολης είχε καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ράγιος στο 35′. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης.

Το χρονικό της διακοπής…
Λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει την αναμέτρηση και απέσυρε τους βοηθούς του στα αποδυτήρια. Αιτία στάθηκαν τα αντικείμενα που έπεσαν από την πλευρά των οπαδών του Άρη και ένα από αυτά χτύπησε τη βοηθό Κουρομπίλια. Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν περίπου μισή ώρα, ο διαιτητής ζήτησε να εκκενωθεί η θύρα 2 του «Κλεάνθης Βικελίδης», προκειμένου να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Η συγκεκριμένη θύρα βρίσκεται πίσω από το σημείο, όπου δέχτηκε το αντικείμενο η βοηθός διαιτητή.

Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε ξεκαθαρίσει στους παράγοντας των γηπεδούχων, πως αν δεν εκκενωθεί η συγκεκριμένη θύρα, μέσα στα επόμενα λεπτά, τότε θα αναγκαστεί να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση, εις βάρος του Άρη. Οι άνθρωποι των γηπεδούχων προχώρησαν άμεσα σε εκκλήσεις προς τους φιλάθλους για να εκκενώσουν την συγκεκριμένη θύρα. Η εκκένωση έγινε με αργούς ρυθμούς και σε μικρή κλίμακατα, μετά από αρκετές προτροπές της διοίκησης του Άρη. Μετά από περίπου μια ώρα αναμονής στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δυο ομάδων, καθώς επίσης και οι προπονητές, αποφάσισαν να μπουν και αυτοί στα αποδυτήρια.

Αμέσως μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο λόγος ήταν η μη έγκαιρη εκκένωση της θύρας 2 του “Κλεάνθης Βικελίδης”, προκειμένου να μην έχει πρόβλημα η βοηθός διαιτητή. Ο Αστέρας Τρίπολης θα περιμένει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, προκειμένου να πάρει τους βαθμούς της νίκης από το συγκεκριμένο ματς.

Η «σκακιέρα» των προπονητών
Ο Άρης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Λαζαρίδης και Σανκαρέ αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Καζναφέρη και τον Μίσελ στα άκρα της άμυνας. Οι Παπαζαχαρίας και Φατί ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Ούμπιδες, Καστίγιο και Νέτο να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τριανταφυλλάκος.

Από την άλλη πλευρά, με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης και ο Σάκης Τσιώλης. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Μπαντής, με τους Τσαμπούρη και Πιπίνη στα άκρα της άμυνας. Οι Πουλίδο και Ουσέρο ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Αλβάρεζ και Ναβάρο να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Οι Φορμίκα, Ράγιος και Μπρέσκα ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Φρανκού στην κορυφή της επίθεσης.

Ανούσια πρωτοβουλία των «κίτρινων»
Ο Άρης μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Μπαντή. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρηση ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ναβάρο να μη μπορεί να νικήσει τον Βελλίδη σε τετ-α-τετ στο 18′.

Η φάση προήλθε από τραγικό λάθος του Σανκαρέ, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βελλίδη. Ο Μασάδο έψαχνε τρόπο για να καταφέρει ο Άρης να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρηση ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να πλευροκοπούν την άμυνα των Αρκάδων.

«Πάγωσε» το «Κλ. Βικελίδης» ο Ράγιος
Ο Άρης έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και σταδιακά κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να πιέσουν τους φιλοξενούμενους για να φτάσουν στο γκολ, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Σανκαρέ. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Μασάδο υπέπεσε στο 35′ στο δεύτερο σοβαρό λάθος του στο ματς και έδωσε την ευκαιρία στον Ράγιος να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν το τέταρτο εφετινό γκολ του Ράγιος στο πρωτάθλημα.

Ο Σανκαρέ είχε κάνει παρόμοιο λάθος και στη φάση που ο Ναβάρο είχε βγει τετ-α-τετ με τον Βελλίδη, όμως τότε ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε κρατήσει το μηδέν για την εστία του. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μασάδο αποφάσισε να αποσύρει από το ματς τον Σανκαρέ και έριξε στη «μάχη» τον Καπετάνο. Ο Παπαζαχαρίας οπισθοχώρησε σε θέση κεντρικού αμυντικού, με τον Καπετάνο να παίρνει θέση δίπλα στον Φατί, ως αμυντικός μέσος. Λίγο αργότερα, το ματς διεκόπη και δεν συνεχίστηκε ποτέ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 28η
Αγώνας: Άρης-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Αλεξέας, Κουρομπυλιά

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ (Καπετάνος 40′), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ούμπιδες.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Πουλίδο, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Αλβάρεζ, Φορμίκα, Μπρέσκα, Φρανκού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.