Ψάχνουν την ισοφάριση Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός

Να στείλουν την σειρά των ημιτελικών σε τρίτο παιχνίδι θέλουν την Τετάρτη στα δεύτερα ημιτελικά παιχνίδια Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός. Με τη δύναμη της έδρας τους, Πειραιώτες και Κορίνθιοι, υποδέχονται τον Φοίνικα Σύρου και τον Ηρακλή αντίστοιχα, και επιθυμούν να ισοφαρίσουν τη σειρά...

Να στείλουν την σειρά των ημιτελικών σε τρίτο παιχνίδι θέλουν την Τετάρτη στα δεύτερα ημιτελικά παιχνίδια Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός. Με τη δύναμη της έδρας τους, Πειραιώτες και Κορίνθιοι, υποδέχονται τον Φοίνικα Σύρου και τον Ηρακλή αντίστοιχα, και επιθυμούν να ισοφαρίσουν τη σειρά στέλνοντας τη σειρά σε τελευταίο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου.

Ολυμπιακός-Φοίνικας
Στο κλειστό του Ρέντη (17.00, Novasports 3, Καραμπέτσος, Γεωργουλέας) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης με τους γηπεδούχους να χρειάζονται τη νίκη για να ισοφαρίσουν τη σειρά και τους φιλοξενούμενους να απέχουν μία νίκη από την πρόκριση τους στον τελικό. Στους γηπεδούχους, ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν υπολογίζει τον Ανδρέα Ανδρεάδη κι όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο www.volleyleague.gr: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και άξιοι για να περάσουμε εμείς στον τελικό. Στον αθλητισμό παίρνεις αυτό που αξίζεις κι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο». Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων πέρα από την εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας του ξεκαθάρισε ότι για να έρθει η νίκη πρέπει: «να μειώσουμε τα λάθη μας και να πιέσουμε από το σερβίς. Δεν θέλω να έχουμε άσους, αλλά να βγάλουμε τον πασαδόρο τους από το φιλέ, να ελαχιστοποιήσουμε τις επιλογές του».

Όσον αφορά τον Φοίνικα περιμένει: «να παίξουν πιο ελεύθερα κι αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους, αφού μπορεί να τους κάνει και πιο απρόβλεπτους. Περιμένω ότι θα ρισκάρουν σε κάποιους τομείς γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα», ενώ όσον αφορά την ψυχολογική ετοιμότητα της δικής του ομάδας τόνισε: «θα φανεί αν είμαστε έτοιμοι, μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει θέληση και πολύ μεγάλη μάλιστα σε όλα τα παιδιά, ωστόσο πρέπει να συνδυαστεί και με την ουσία. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το πώς θα διαχειριστούμε το άγχος, την πίεση και την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Νίκος Νεόφυτος δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και δήλωσε ότι η ομάδα του πηγαίνει στο Ρέντη: «με καλή ψυχολογία, πιστεύουμε στην ομάδα μας και σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε ότι ακόμη κι αν χάσουμε θα έχουμε μια ακόμη ευκαιρία στο γήπεδο μας. Θα πάμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί σύμφωνα με την εμφάνιση μας. Ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί κι αν είναι τόσο καλύτερος από εμάς σας κερδίσει. Απλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να τον αποκλείσουμε είτε αύριο, είτε αν χρειαστεί σε ένα τρίτο παιχνίδι».

Εχοντας την εικόνα του πρώτου ματς ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε ότι: «σημαντικό ρόλο θα παίξουν και πάλι τα λάθη, αλλά και η προσωπικότητα των παικτών. Στο πρώτο ματς εμείς είχαμε μόλις 11, κι ο Ολυμπιακός διπλάσια, δείγμα του ότι στην ομάδα υπήρχε πίεση. Από κει και πέρα παρά το ότι η υποδοχή μας δεν ήταν τόσο ποιοτική, εμείς λόγω του Βασίλη (Κουρνέτα) μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κάτι που έχουμε κάνει και σ’ άλλα ματς. Εκεί στις δύσκολες στιγμές μιλάει πάντα και η προσωπικότητα του κάθε παίκτη».

Παμβοχαϊκός – Ηρακλής
Στις 16 Μαρτίου ο Παμβοχαϊκός υποδέχθηκε τον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική της Volleyleague, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 3-1 σετ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Το βράδυ της Τετάρτης (19.30, Novasports 3, Πανούτσος, Βαρθαλίτης) οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο Βραχάτι, στο δεύτερο αγώνα της σειράς των ημιτελικών, με τον Ηρακλή να προηγείται με 1-0, έχοντας κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς.

«Το πρώτο ματς πέρασε και για μένα αυτό που μετράει είναι να επαναλάβουμε μια αντίστοιχη εμφάνιση, δείχνοντας σε όλη του τη διάρκεια μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες», είπε ο Νίκος Ζαλμάς και συνέχισε: «Φάνηκε και στη Μίκρα ότι θα τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι ‘σκληρά’ και ‘τακτικά’ κι εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μέχρι τον τελευταίο πόντο, να προσαρμοστούμε στις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν τον τελικό νικητή. Το ότι χάνουμε 1-0 ή ακόμη κι αν κερδίζαμε εμείς με 1-0 δεν θα σήμαινε τίποτα απολύτως». Όσον αφορά το τα πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κερδίσει ο κ. Ζαλμάς ξεκαθάρισε ότι: «Για να κερδίσουμε δεν πρέπει να υστερήσει κανείς», ενώ σε αντίθεση με το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι προπονητές τόνισε ότι: «Εγώ περιμένω ‘εκπλήξεις’, είτε σε πρόσωπα, είτε σε σχήματα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο». Προετοιμασμένοι πάντως για «σκληρό» παιχνίδι είναι και στον Ηρακλή (θα απουσιάσει πάλι ο Μποζίδης).

«Περιμένουμε έναν Παμβοχαϊκό περισσότερο πιεστικό στο σερβίς, εξίσου μαχητικό όπως στο πρώτο ματς και γενικά ένα παιχνίδι υψηλό ποιοτικά όπως και αυτό της Μίκρας. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε τον το ρυθμό του αγώνα, να διορθώσουμε κάποια λάθη και κυρίως να μην επαναλάβουμε το νεκρό διάστημα που είχαμε στο β’ σετ», δήλωσε από την πλευρά του ο Σωτήρης Δρίκος ο οποίος δεν πιστεύει ότι μπορεί να προκύψουν εκπλήξεις: «Είναι το 4ο ματς που παίζουμε φέτος, έχουμε κάνει κι οι δύο ομάδες σκάουτινγκ σε πάρα πολλούς αγώνες, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για εκπλήξεις. Είναι περισσότερο θέμα συγκέντρωσης και απόδοσης. Κι οι δύο ομάδες διακρίνονται για την καλή οργάνωση του παιχνιδιού τους κι αυτή που θα περιορίσει τα επιθετικά ατού της άλλης, θα έχει το προβάδισμα».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.