Με την ψυχή στο στόμα! (video)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την τύχη του, ήταν κατώτερος των προσδοκιών αλλά τελικά δεν το πλήρωσε αφού πήρε αγχωτική νίκη στο νήμα κόντρα στη Μάλαγα με 68-66, για τη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ 16.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την τύχη του, ήταν κατώτερος των προσδοκιών αλλά τελικά δεν το πλήρωσε αφού πήρε αγχωτική νίκη στο νήμα κόντρα στη Μάλαγα με 68-66, για τη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ 16. 

Δια πυρός και σιδήρου πήραν οι «πράσινοι» το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στο ΤΟΡ 16, καθώς κόντρα στη Μάλαγα παρουσίασαν εμφανή προβλήματα κυρίως στην αμυντική τους λειτουργία αλλά και στην επιθετική ανάπτυξη. 

Ο Πλάθα κατάφερε να «εγκλωβίσει» τον Τζόρτζεβιτς με την άμυνα ζώνης που έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο και λίγο έλειψε να φύγει από το ΟΑΚΑ με μία σπουδαία νίκη αλλά ο Φελντέιν ευστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο του αγώνα και χάρισε στην ομάδα του μία αγχωτική νίκη, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει ενόψει συνέχειας. 

Είχε … κρύο στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά νωθρά στο παιχνίδι με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να μη βγάζουν ενέργεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, αυτός που στα πρώτα λεπτά του αγώνα έκανε τη διαφορά ήταν ο Καλάθης. 

Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε τους πέντε πρώτους πόντους των γηπεδούχων με ένα δίποντο και ένα τρίποντο ενώ είχε και ένα κλέψιμο στο πρώτο τρίλεπτο, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του και να τρέξουν. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και αρκέστηκαν στις ατομικές ενέργειες, κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό». Οι Ισπανοί απ’ την άλλη, προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ και τα είχαν καταφέρει σε αρκετά καλό βαθμό εκμεταλλευόμενοι τις δεύτερες ευκαιρίες είτε από ριμπάουντ είτε από λάθη του Παναθηναϊκού. 

Όταν όμως μπήκε στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο Παναθηναϊκός άλλαξε προσωρινά πρόσωπο. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και κατάφερε να σκοράρει έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας διατηρώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (21-17 το πρώτο δεκάλεπτο). 

Ναι μεν, αλλά…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι, ναι μεν είχαν την κατοχή και ήλεγχαν το ρυθμό του αγώνα αλλά εμφάνιζαν κενά στην απόδοσή τους, με αποτέλεσμα κάθε φορά που προσπαθούσαν να «χτίσουν» μία διαφορά, η Μάλαγα να είναι εκεί για να μειώσει, κυρίως με σουτ από την περιφέρεια. 

Αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς ήταν ο Τζάκσον, ο οποίος κατάφερε μέσα σε δύο δεκάλεπτα να σκοράρει οκτώ πόντους με 2/4 τρίποντα. 

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δημιουργήσει ένα σερί 7-0 το οποίο προήλθε από την πιεστική του άμυνα αλλά και πάλι οι Ισπανοί απάντησαν με ένα σερί 5-0 και από το 31-24 έφτασαν τη διαφορά στο 31-29 ενώ στη συνέχεια ακόμα και στην ισοπαλία, 33-33. 

Εκεί, ο Τζόρτζεβιτς πήρε τάιμ άουτ, έβαλε τις φωνές στους παίκτες του δικαιολογημένα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να αντιδράσει και με ένα μικρό σερί 4-0 πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 37-33. 

Δεν μπόρεσε να ξεφύγει

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν ίδιος με αυτό του πρώτου μέρους. Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει μία διαφορά η Μάλαγα ήταν εκεί για να δώσει τη δική της απάντηση και να πει έμμεσα «μία σου και μία μου» στους παίκτες του Τζόρτζεβιτς. 

Οι γηπεδούχοι στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κατάφεραν εν μέρει να επιβάλουν το ρυθμό τους, έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους εννιά πόντους (48-39) με δύο τρίποντα από Γκιστ και Πάβλοβιτς. 

Ωστόσο, οι Ισπανοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια, απάντησαν με δικό τους σερί 6-0 και μείωσαν τη διαφορά ακόμα και στο τρίποντο με τους Σμιθ και Τόμας να δημιουργούν αρκετά προβλήματα. 

Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό ναι μεν να έχει το προβάδισμα, αλλά αυτό ήταν ισχνό (58-55). 

Έπαιξε με την τύχη του!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι με το ματς να κρίνεται κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ. 

Ο Χουάν Πλάθα αποφάσισε να παίξει ζώνη στην τελευταία περίοδο και αυτό «εγκλώβισε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πολύ χαμηλή συγκομιδή πόντων. Η Μάλαγα έβαλε πολλά προβλήματα στους «πράσινους» και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε ευκαιρία που της δόθηκε στο ματς. 

Οι Σμιθ και Τόμας βρέθηκαν σε καταπληκτικό βράδυ με τον πρώτο να σταματάει στους 22 πόντους και το δεύτερο να έχει επτά πόντους και τρία ριμπάουντ αλλά να κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. 

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έπεσε στην παγίδα των Ισπανών, οι οποίοι κατάφεραν μάλιστα να περάσουν και μπροστά στο σκορ (61-62) και στη συνέχεια να προκαλέσουν πολλούς πονοκεφάλους στον Τζόρτζεβιτς. 

Ο Διαμαντίδης έβγαλε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο στο παρκέ σκοράροντας συνολικά 17 πόντους ενώ πήρε τρία ριμπάουντ και είχε και επτά ασίστ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ο καταλύτης για να πάρουν τελικά οι «πράσινοι» τη νίκη.

Αυτό γιατί, στην προτελευταία επίθεση πάσαρε στον Φελντέιν και ο Δομινικανός, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άφαντος, ευστόχησε στο καθοριστικό σουτ του αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό 68-66. Εκτός αυτού, καθοριστικός ήταν και ο Γκιστ, που έπαιξε μία καταπληκτική άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα ενώ στη συνέχεια πήρε ένα παλικαρίσιο ριμπάουντ…

Δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς):
Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4 (1), Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3 (1), Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4, Νέλσον 4

Live Blog Παναθηναϊκός – Μάλαγα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.