Ο Άγιος Στέφανος του Περιστερίου!

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Πλατανιά κατάφερε με γκολ του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με 2-1 και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Πλατανιά κατάφερε με γκολ του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με 2-1 και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Οι Περιστεριώτες τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην ομάδα του Παράσχου και χρειάστηκε να βρεθούν πίσω στο σκορ για να μπορέσουν να αφυπνιστούν και να εξασφαλίσουν τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Λυτρωτής για τον Ατρόμητο ο Ναπολεόνι, ο οποίος πέτυχε το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 91ο λεπτό.

Μία σου και μία μου!

Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τον άξονα, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πλατανιά. 

Απ’ την άλλη, οι Κρητικοί έδωσαν προτεραιότητα στην αμυντική τους «οχύρωση» και στη συνέχεια προσπάθησαν να πλήξουν τον αντίπαλο στην κόντρα επίθεση. 

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Περιστεριώτες και σημειώθηκε στο 13ο λεπτό. Ο Λημνιός έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Λε Ταλέκ αλλά το πλασέ του Γάλλου εξουδετερώθηκε από την άμυνα των Κρητικών. 

Στο 28ο λεπτό Ο Γάλλος δημιούργησε και ο νεαρός παίκτης του Ατρομήτου εκτέλεσε. Ο Λε Ταλέκ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Λημνιός πραγματοποίησε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. 

Έξι λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ράμος. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων αφού διήνυσε αρκετά μέτρα από τον άξονα ανενόχλητος επεχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και αυτό κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. 

Με αυτό το γκολ οι Κρητικοί έβαλαν σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά η αντίδραση των παικτών του Δέλλα ήταν άμεση. Στο 42ο λεπτό ο Ούμπιντες εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά, ο Λε Ταλέκ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπίτολο στο δεύτερο δοκάρι τη δεύτερη ισοφαρίζοντας για την ομάδα του πριν το ημίχρονο.  

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Έμφραγμα στο 91’!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο γρήγορος με τον Πλατανιά να μπαίνει πιο δυνατά και να θέλει να σκοράρει και ένα δεύτερο τέρμα που θα τον οδηγούσε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην επόμενη φάση. 

Στο 54ο λεπτό ο Αποστολόπουλος σούταρε από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και πίεσε αρκετά τον Πλατανιά. Στο 71ο λεπτό μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Μπανανά έδιωξε άτσαλα την μπάλα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πλατανιά, το διώξιμο αυτό κόντραρε στον Λαζαρίδη και πέρασε μόλις άουτ. 

Όλα έδειχναν ότι οι Κρητικοί θα έπαιρναν μία σπουδαία πρόκριση αλλά ο Ναπολεόνι μίλησε τελευταίος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 91ο λεπτό ο Λε Ταλέκ στην κόντρα βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά, πέρασε τον Κοκκαλά και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στον Ναπολεόνι, ο οποίος με κοντινό πλασέ σκόραρε και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο. 

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (4-2-3-1, Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας – Κιβρακίδης (74′ Μ. Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Γοδόι, Μπάλλας (60′ Πίτου Γκαρσία), Λημνιός, Ούμπιντες, Ναπολεόνι – Λε Ταλέκ

Πλατανιάς (4-2-3-1, Γιώργος Παράσχος):
Κοκκαλάς – Κουλιμπαλί, Μπανανά, Δημήτρης, Βάντερσον – Μουνάφο, Γκνιάτιτς – Αποστολόπουλος (74′ Ανγκούλο), Μενδρινός (67′ Ντίνας), Γουνδουλάκης (81′ Στανισάβλιεβιτς) – Ράμος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.