Πέρασε μία βόλτα απ’ το νησί… (vid)

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντηση καμία αντίσταση από την Κέρκυρα στο παιχνίδι που έγινε στο νησί του Ιονίου και απόδειξη γι αυτό είναι το εμφατικό 0-4 με το οποίο επιβλήθηκε η ομάδα του Μπόλονι. Ο δικέφαλος συνεχίζει την κούρσα για καλύτερη θέση στα πλέι οφ, ενώ οι νησιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντηση καμία αντίσταση από την Κέρκυρα στο παιχνίδι που έγινε στο νησί του Ιονίου και απόδειξη γι αυτό είναι το εμφατικό 0-4 με το οποίο επιβλήθηκε η ομάδα του Μπόλονι. Ο δικέφαλος συνεχίζει την κούρσα για καλύτερη θέση στα πλέι οφ, ενώ οι νησιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρο στόχο να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς θέλει να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, υποτίθεται πως έδιναν ακόμα έναν τελικό για την παραμονή τους στην κατηγορία. Και λέμε υποτίθεται, καθώς σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν έδειξαν πως πράγματι είχαν το απαιτούμενο πάθος για να παλέψουν τον αγώνα.


Ο Γκράθια παρέταξε την ομάδα του με τους Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμο, Γκουστάβο, Βέρτζελ, Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμόζη, Ιωάννου, Καλαντζή, Καραλή, Μαρτίν σε σχηματισμό 4-2-3-1, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπόλονι επέλεξε το ίδιο σχήμα με τους Χαλκιά, Σταφυλίδη, Σνάουτνσερ, Μαλεζά, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.


Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι, κυρίως με τον Γκαρσία και τον Λαζάρ, κατάφεραν να πάρουν τα ηνία στον χώρο του κέντρου και να έτσι να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς.


Ο Κροάτης τερματοφύλακας, ήταν ίσως και ο… μοναδικός λόγος για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν καθάρισε νωρίτερα τον αγώνα, καθώς με τις αποκρούσεις που έκανε, προσπάθησε να κρατήσει στο παιχνίδι την ομάδα του. Παράλληλα έμοιαζε να παίζει απόλυτα μόνος του, κόντρα σε τρεις και τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με άνεση έμπαιναν στην περιοχή του και… έχαναν ευκαιρίες.


Ο Γκράθια είδε το κέντρο του να λειτουργεί προβληματικά, καθώς ο Γραμμόζης είχε χαθεί στις συμπληγάδες του ΠΑΟΚ και η επιθετική λειτουργία της Κέρκυρας ήταν ασθενική. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η άμυνα του δικεφάλου δεν ανησύχησε ούτε μία στιγμή από τους επιθετικούς των Φαιάκων.


Το ημίχρονο τελείωσε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Γκαρσία από απευθείας χτύπημα κόρνερ, αλλά και στο δυνατό σουτ του Αθανασιάδη, που αξιοποίησε έτσι την σέντρα που του έκανε ο Λαζάρ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλίνοβιτς.


Στην επανάληψη το έργο του ΠΑΟΚ έγινε ακόμα πιο εύκολο, καθώς δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να παίζει μόνος του ο Γκαλίνοβιτς. Με κύριους μοχλούς ανάπτυξης του κεντρώους παίκτες του, αλλά και εκτελεστή τον Λαζάρ, ο δικέφαλος έφτασε στο 4-0 με δύο γκολ του Ρουμάνου και καθάρισε εύκολα τον αγώνα.


Οπως ήταν φυσικό, μετά το τέταρτο γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τον αντικειμενικό του σκοπό, ενώ η Κέρκυρα έβλεπε πως όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση. Ετσι υποτάχθηκε στην μοίρα που της είχε δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ.


Ο δικέφαλος έφυγε από το νησί των Φαιάκων με τους τρεις πόντους στο ενεργητικό του και πλέον δείχνει πως είναι το φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα και άρα και καλύτερου πλασαρίσματος στα πλέι οφ, ενώ από την άλλη πλευρά, οι νησιώτες παρέμειναν προτελευταίοι στον βαθμολογικό πίνακα και από δω και πέρα θα πρέπει να πιστέψουν και σε ένα μικρό θαύμα, αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.



Η Κέρκυρα φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Παρακολουθείστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το Novasports.gr


Δείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Match Center


Γήπεδο: ΕΑ Κέρκυρας
Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος
Βοηθοί: Γκάγκας, Γεωργιάδης


Kέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (43΄ Ηλιάδης), Βέντσελ (22΄ Βενέτης), Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμμόζης, Ιωάννου (71΄ Μπάρκογλου), Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Σνάουτνσερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο (77΄ Μπαλάφας), Γκαρσία, Λάζαρ (70΄ Τσουκαλάς), Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.