Τόμιτς: “Δεν αρκεί το πλεονέκτημα”

Ο Μίλαν Τόμιτς ξεκαθάρισε πως το πλεονέκτημα έδρας δεν αρκεί από μόνο του στον Ολυμπιακό, προκειμένου να του δώσει το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Ο Μίλαν Τόμιτς ξεκαθάρισε πως το πλεονέκτημα έδρας δεν αρκεί από μόνο του στον Ολυμπιακό, προκειμένου να του δώσει το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου. Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου αναφέρθηκε στη σειρά των προημιτελικών με τη Ζάλγκιρις Κάουνας και την κατάσταση των τραυματιών των “ερυθρολεύκων”. Ο Τόμιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”. Αναλυτικά δήλωσε:

Για το «ταμείο» του Ολυμπιακού για την κανονική περίοδο: «Ήταν μια δύσκολη κανονική περίοδος, με πολλά παιχνίδια, δύσκολα ταξίδια, αλλά πιστεύω πως η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ και στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε, το πλεονέκτημα έδρας. Όμως δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε να πάμε και στο Final 4». 

Για το πόσο δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό οι απουσίες: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο. Ακόμη όμως κι όταν είχαμε τραυματίες κερδίσαμε και ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Είναι πιο δύσκολο να βρεις χημεία όταν έχεις απουσίες, γιατί προσπαθείς να βρεις άλλα σχήματα με άλλους παίκτες. Για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό παίζουμε αρκετά με τρία γκαρντ. Όταν έχεις μια δυσκολία πρέπει να προσαρμόζεσαι και να βρίσκεις τις λύσεις. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Το σημαντικό είναι να γυρίσουν όλοι οι τραυματίες, να βρούμε ρυθμό στα δύο ματς πρωταθλήματος και να είμαστε έτοιμοι στα play offs. Λογικά από αύριο θα είναι όλοι οι απόντες έτοιμοι. Θα το δούμε όμως την Κυριακή αυτό». 

Για τις διαφορές μεταξύ κανονικής περιόδου και play offs: «Στα play offs με όποιον κι αν παίξεις είναι διαφορετικά ματς από την κανονική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για το Final 4. Στην κανονική περίοδο και να χάσεις έχει περιθώριο να αντιδράσεις. Στα play offs τα περιθώρια είναι πιο στενά. Τα πρώτα δύο ματς πρέπει να τα κερδίσεις όταν έχεις πλεονέκτημα έδρας. Υπάρχει πίεση, αλλά η δική μας ομάδα έχει παίξει αρκετά τέτοια ματς και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να πάμε για ακόμη μια φορά στο Final 4». 

Για το επίπεδο της Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις παίζει ένα καλό μπάσκετ και είναι σταθερή ομάδα. Τα ονόματα και τα μπάτζετ δεν παίζουν πια τόσο σημαντικό ρόλο. Αν έχεις καλή χημεία και παίζεις καλό μπάσκετ, θα έρθει το αποτέλεσμα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, ένα γεμάτο γήπεδο γιατί γι’ αυτό παλεύαμε όλη τη χρονιά, να έχουμε έκτο παίκτη τον κόσμο μας, που θα είναι, και μαζί με τον κόσμο μας να πάρουμε τα δύο πρώτα ματς και μετά να πάμε στο Κάουνας». 

Για το αν χαλάρωσε ο Ολυμπιακός στο τέλος: «Δεν νομίζω πως χαλαρώσαμε. Παλεύαμε όλα τα ματς, παρά τις απουσίες μας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να χαλαρώνει, πρέπει να παίζει πάντα για να κερδίζει και να έχει μια καλή εικόνα στο γήπεδο». 

Για τη μη διεξαγωγή των ματς της 30ης αγωνιστικής την ίδια μέρα και ώρα: «Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία αυτή. Θα πρέπει να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν το καλύτερο για το μπάσκετ. Σίγουρα θα μπορούσαν αν είναι τα ματς την ίδια μέρα και ώρα. Ο κόσμος μπορεί να είχε κάποιες αρνητικές σκέψεις και κάποια αμφισβήτηση, αλλά οι αθλητές και οι ομάδες πάντα παίζουν καθαρά και για το συμφέρον της ομάδας. Στο μυαλό μου τώρα είναι μόνο τα παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις». 

Για την προοπτική συμμετοχής για έβδομη φορά την τελευταία δεκαετία στο Final 4: «Είναι μεγάλο πράγμα αν το πετύχουμε. Το Final 4 είναι κάτι πολύ όμορφο, που το θέλουν πολύ παίκτες και προπονητές, γιατί είναι μια γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το απολαμβάνουν όλοι. Φυσικά δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να είσαι εκεί. Βλέπετε πόσα πολλά παιχνίδια υπάρχουν και πόσες δυνατές ομάδες. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των ομάδων. Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός είναι σπάνιο, είναι υπέρβαση και δεν νομίζω να έχει καταφέρει άλλη ομάδα. Νομίζω πως μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι οι μόνες ομάδες με τόσο συχνή παρουσία στα Final 4». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.