Ανιέλι: «Θα μειωθούν οι δανεικοί, λιγότεροι από 10»

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποκάλυψε πως η FIFA προτίθεται να επιφέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε ότι αφορά τους δανεισμούς παικτών.
15/03/2019 • 22:39
Ο Αντρέα Ανιέλι ήταν αποκαλυπτικός σε ότι αφορά στο μέλλον των δανεικών ποδοσφαιριστών
  • shares
Την πρόθεση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αλλάξει το ισχύον σύστημα των δανεικών ποδοσφαιριστών, απεκάλυψε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι. Ο 42χρονος Ιταλός παράγοντας είναι ταυτόχρονα μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων και την εκπροσωπεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, επομένως έχει λόγο, ενώ πολλές φορές έχει αποδείξει πως σκέπτεται το μέλλον του ποδοσφαίρου. «Οι ομάδες Νέων του συλλόγου, υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με την Αγγλία να έχει ένα διαφορετικό σύστημα. Θεωρώ πολύ σημαντικό για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή 19, 20, 21 ενός ετών να κοντράρεται με έναν 35χρονο. Με αυτόν τον τρόπο ωριμάζουν. Εάν δούμε τις εθνικές που κατέκτησαν Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro τα τελευταία χρόνια, πολλοί παίκτες τους ανδρώθηκαν σε ομάδες Νέων. 

Σε ότι αφορά στους δανεικούς, το υπάρχον σύστημα βρίσκεται κάτω από το μεγεθυντικό φακό της FIFA, καθώς πολλές μεγάλες ομάδες αποκτούν τους καλύτερους νεαρούς και τους δίνουν δανεικούς. Η FIFA θα θέσει νέους κανονισμούς, ούτως ώστε κάθε σύλλογος να μην μπορεί να δανείσει περισσότερους από 10 ποδοσφαιριστές» αποκάλυψε ο Αντρέα Ανιέλι. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/07/2019 • 07:45

Ματς για γκολ σε Μπακού, Σκόπια και νησιά Φερόε

Περισσότερο αξίζει απόψε στα προκριματικά του Europa League να δούμε τα παιχνίδια όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή και σαφώς μπορεί να μετρήσει η έδρα, η αγωνιστική ετοιμότητα και η εμπειρία. Τις μικρές εκπλήξεις ας τις ψάξουμε εκεί όπου η πρόκριση έχει κριθεί!