Το λάθος με Μητρόπουλο

Μετά από 2.5 χρόνια και 81 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, Πανιώνιος και Παύλος Μητρόπουλος ακολουθούν διαφορετικές πορείες.

Μετά από 2.5 χρόνια και 81 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, Πανιώνιος και Παύλος Μητρόπουλος ακολουθούν διαφορετικές πορείες. Η ΠΑΕ Πανιώνιος αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον 26χρονο αμυντικό μέσο, που ήταν βασικό στέλεχος και βοήθησε σημαντικά στις δύσκολες εποχές του συλλόγου. Δύσκολες εποχές που δεν έχουν αποτελέσει οριστικά παρελθόν για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ασχέτως αν έχουν καλυφθεί από την πετυχημένη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μητρόπουλος ήταν ξεκάθαρο πως δεν αποτελούσε βασική επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη, όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης ή δεν κάνει καλές προπονήσεις, αλλά γιατί Σιώπης και Κόρμπος δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Πανιώνιος είναι σε διαδικασία εξασφάλισης άδειας για το νέο πρωτάθλημα. Σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αν και οι άνθρωποι της ομάδας είναι αισιόδοξοι και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πράξουν. Δεν ξέρω υπέρ ποιας πλευράς είναι περισσότερες πιθανότητες. Σίγουρα όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πάρει άδεια η ομάδα. Και αν γίνει κάτι τέτοιο, το καλοκαίρι η μεταγραφική ενίσχυση θα είναι ακόμα πιο περιορισμένη. Θα έχει δικαίωμα να κάνει μόνο μία μεταγραφή άνω των 24ων χρόνων.

Οπότε, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θεωρώ ότι η λύση του συμβολαίου του Μητρόπουλου είναι λάθος για αρκετούς λόγους.
1. Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Κόρμπου και αν δεν έχει άδεια η ομάδα θα μπορεί να κάνει μία μεταγραφή. Αν υπήρχε ο Μητρόπουλος δεν θα “καιγόταν” να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

2. Ο Μητρόπουλος είναι ή μάλλον ήταν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και πιθανότατα θα μπορούσε (αν αγωνιζόταν) να φέρει κάποια πρόταση στην ομάδα και αυτή να επωφεληθεί οικονομικά. Δεν αφήνεις έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες σου ελεύθερο και χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος, εκτός των χρημάτων του συμβολαίου που γλυτώνει η ΠΑΕ.

3. Ο Μητρόπουλος είναι 26 ετών και από τους πιο έμπειρους παίκτες (με τα καλά του και τα κακά του) της Σούπερ Λιγκ και μπορεί να αγωνιστεί βασικό(τατο)ς σε οποιαδήποτε ομάδα. Οπότε νομίζω ότι ήδη κάποιες ομάδες γλυκοκοιτάζουν το ενδεχόμενο να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους.

4. Ο Μητρόπουλος είχε ακόμα 1,5 χρόνο συμβόλαιο, οπότε ο Ουζουνίδης (ή ο επόμενος προπονητής) θα είχαν στα χέρια τους ένα χρήσιμο και αξιόπιστο εργαλείο για τη νέα σεζόν, χωρίς να σκέφτονται ιδιαίτερα πως θα καλύψουν τη μία από τις δύο θέσεις στη μεσαία γραμμή.
Φυσικά, η… ζωή δεν τελειώνει επειδή έφυγε ο Μητρόπουλος. Μπορεί το καλοκαίρι να αποκτηθεί ο Τζανδάρης από τον Ολυμπιακό και να καλυφθεί το κενό του. Όμως, αν δεν πείσει; Αν αποτελέσει προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό; Ο Πανιώνιος θα βγει στην αγορά για αμυντικό μέσο. Ειδικά αν ο Σιώπης που κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα πωληθεί σε κάποια άλλη ομάδα.
Για όλα τα παραπάνω θεωρώ εσφαλμένη την απόφαση της διοίκησης του Πανιωνίου να αφήσει τον Μητρόπουλο ελεύθερο. Είτε εξασφαλίσει άδεια, είτε όχι. Θα μπορούσε να βγει κερδισμένη οικονομικά από τη συγκεκριμένη περίπτωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.