Του Νίκου Γαβαλά: Γράφει ιστορία

Όταν κατορθώνεις να βάλεις «φρένο» στην καλύτερη επίθεση στο φετινό Europa League, λογικό επόμενο είναι να μπαίνουν τα «θεμέλια» για μία ιστορική πρόκριση στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης.

Του Νίκου Γαβαλά
Όταν κατορθώνεις να βάλεις «φρένο» στην καλύτερη επίθεση στο φετινό Europa League, λογικό επόμενο είναι να μπαίνουν τα «θεμέλια» για μία ιστορική πρόκριση στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης. Με ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε “μπλόκαρε” τις επιθετικές αρετές της Μέταλιστ. Και με γκολ του μόνιμου σκόρερ του πρωταθλητή Ελλάδας στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς (με Αρσεναλ, Ρουμπίν Καζάν και Μέταλιστ), Νταβίντ Φουστέρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε καθ’ όλα δίκαια μέσα στο Χάρκοβο με 1-0.

Μία επιτυχία, η οποία φέρνει το δημιούργημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, και κατ’ επέκταση της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, μόλις 90 λεπτά μακριά απ’ την πρώτη πρόκριση, στην ιστορία του συλλόγου, στον προημιτελικό γύρο του Europa League (έχει παίξει στους «8» σε Τσάμπιονς Λιγκ και κύπελλο κυπελλούχων). Παράλληλα, επειδή ο Ολυμπιακός επιχειρεί να κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο στην Ελλάδα, θεωρούμε πως στην παρούσα φάση γράφει ιστορία. Δίχως άλλο, αν τα καταφέρει στον πολυμέτωπο αγώνα του, θα είναι το πιο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία των «Πειραιωτών».

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συμπλήρωσε εννέα ματς, χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία της σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ ήταν στις 22 Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με την Ξάνθη στη «Πηγάδια». Αν μη τι άλλο και αυτό το επίτευγμα αποδεικνύει πόσο σημαντικό έργο έχει επιτελέσει ο Ισπανός τεχνικός στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Επίσης, δικαιώνει τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού τον στήριξε ξεκάθαρα και σε δύσκολες στιγμές.

Βεβαίως, ακόμη δεν έχει τελειώσει η υπόθεση πρόκριση. Απομένει το «δεύτερο ημίχρονο» στο Φάληρο. Αλλά θα προηγηθεί η εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Άρη, ενώ της ρεβάνς με τους “Ουκρανούς” θ’ ακολουθήσει το ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Χρειάζεται, λοιπόν, μεγάλη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση στον πολυμέτωπο αγώνα του Ολυμπιακού, αφού ο δρόμος είναι μακρύς, παρά το γεγονός πως είμαστε μέσα στον Μάρτιο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.