Θεμέλια πρόκρισης στο Χάρκοβο (vid)

Χάρκοβο... Αποστολή: Νίκος Γαβαλάς
Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει την Πέμπτη το βράδυ (20.00) να βάλει θεμέλια πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του Europa League. Οι σκέψεις του Βαλβέρδε για τους 11 που θα ξεκινήσουν.

Χάρκοβο… Αποστολή: Νίκος Γαβαλάς
Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει την Πέμπτη το βράδυ (20.00) να βάλει θεμέλια πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του Europa League. Στο εκσυγχρονισμένο στάδιο της Μέταλιστ (χωρητικότητας 38.633 θέσεων) η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει ως πρωταρχικό της στόχο να βάλει φρένο στις επιθετικές αρετές των γηπεδούχων και παράλληλα να πετύχει γκολ. Μην ξεχνάτε πως η Μέταλιστ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση του Europa League.
Η προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, με μία προπόνηση το βράδυ της Τετάρτης. Για να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος, οι παίκτες της Μέταλιστ γυμνάστηκαν στο προπονητικό τους κέντρο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Μανιάτη, Φουστέρ, Μαρκάνο και Τζιμπούρ. Δεν αποκλείεται δε να χρησιμοποιήσει τον Χολέμπας μπροστά απ’ τον Μαρκάνο σε ρόλο αριστερού χαφ, όπως έχει πράξει σε αρκετές περιπτώσεις στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κάτω απ’ τα δοκάρια τον Μπάλας Μέγερι (με αναπληρωματικό τον νεαρό Ιβάν Μπάμποβοτς). Στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι οι Τοροσίδης (δεξιά) και Μαρκάνο (αριστερά), με τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να κινούνται στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ορμπάιθ και Μαρκάνο θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι των «Πειραιωτών». Δεδομένο είναι πως ο Τζιμπούρ θα κινείται στην κορυφή της επίθεσης και ο Μιραλάς στα άκρα. Δύο θέσεις (πίσω απ’ τον Τζιμπούρ και στο άκρο της μεσαίας γραμμής) διεκδικούν οι Χολέμπας, Φουστέρ και Μακούν.

Απ’ την πλευρά του, ο τεχνικός της Μέταλιστ, Μίρον Μαρκίεβιτς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σε σύστημα 4-2-3-1 τους Γκοργιάνοφ (τερματοφύλακα), Βιγιάγκρα ή Ομπράντοβιτς (δεξί μπακ), Ψενίτσκι (αριστερό μπακ), Γκαέγιε, Τορσιλιέρι (στόπερ), Τόρες, Εντμαρ (ήταν ο σκόρερ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Χάρκοβο τον Δεκέμβριο του 2008) ή Χαβιέ (αμυντικοί χαφ), Μπλάνκο (δεξί χαφ), Σόδα (κεντρικό χαφ), Τάισον (αριστερό χαφ) και Κριστάλδο (επιθετικός).

Στις κερκίδες του σταδίου της Μέταλιστ αναμένεται να βρεθεί πολύς κόσμος, καθώς την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι αργία στην Ουκρανία. Μάλιστα, την Πέμπτη είναι η γιορτή της γυναίκες. Oι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 100 οπαδούς τους. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 2,5 ευρώ και φθάνουν έως τα 35 ευρώ.

Να σημειωθεί πως δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της ώρας έναρξης του αγώνα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των υπευθύνων των δύο ομάδων με την UEFA. Μπορεί την Πέμπτη το βράδυ (την ώρα διεξαγωγής του αγώνα) η θερμοκρασία να κυμαίνεται από -8 έως -10, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο αφού το όριο είναι οι -15 βαθμοί. Έτσι, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά στις 20:00 (ώρα Ελλάδας και Ουκρανίας) όπως ήταν και αρχικά προκαθορισμένο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.