Τον κέρδισε και τον… γκρέμισε! (vid)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό στάδιο με 2-0 με αποτέλεσμα να τον... γκρεμίσει από την κορυφή του πρωταθλήματος. Λίνο και Σαλπιγγίδης τα γκολ του δικεφάλου του Βορρά. Πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου απόκρουσε ο Χαλκιάς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό στάδιο με 2-0 με αποτέλεσμα να τον… γκρεμίσει από την κορυφή του πρωταθλήματος. Λίνο και Σαλπιγγίδης τα γκολ του δικεφάλου του Βορρά. Πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου απόκρουσε ο Χαλκιάς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο και στο κέντρο της άμυνας τους Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι. Στα χαφ οι Κατσουράνης και Βιτόλο, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Κουίνσι και στην κορυφή της επίθεσης θα εναλλάσσονται οι Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Λάζλο Μπόλονι έβαλε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αποστολόπουλο, αριστερά τον Λίνο και στο κέντρο της άμυνας τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Στα χαφ Γκαρσία, Φωτάκης και Λάζαρ, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Νιμανί και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Οι άδειες εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου, φαίνεται πως επηρρέασαν σε μεγάλο βαθμό και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η παγωμάρα που επικρατούσε, λόγω της απουσίας θεατών, πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου καλός ρυθμός στο παιχνίδι, τουλάχιστον στα πρώτα του λεπτά. Μοιραία οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο για να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να κυριαρχήσουν επί του αντιπάλου τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο ρυθμός του αγώνα ήταν τέτοιος στο πρώτο ημίχρονο που δεν επέτρεψε να υπάρξει και καλό θέαμα. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και οι πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους της αναμέτρησης, ήταν πως μέχρι το πρώτο τέταρτο δεν υπήρξε ούτε μία τελική προσπάθεια από τις δύο ομάδες. Οπως φάνηκε στο πρώτο μισό του ματς, οι κεντρώοι παίκτες των δύο ομάδων, δεν έβρισκαν τον τρόπο να τροφοδοτήσουν σωστά τους επιθετικούς τους και έτσι ήταν απόλυτα λογικό να μην έχει υπάρξει και κάποια μεγάλη φάση ή γκολ στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φερέιρα έβαλε στο ματς τον Τοτσέ, όμως το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο δεν αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, με αποτέλεσμα να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αλλά και παράλληλα να γεμίσει με άγχος του παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Τοτσέ ήταν άστοχος στην μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Φερέιρα έριξε στο ματς Καραγκούνη και Μαυρία, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησε, αλλά τελικά το γκολ το πέτυχε ο… ΠΑΟΚ.

Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε και έκανε το 0-2 με αποτέλεσμα να δώσει και τη νίκη ουσιαστικά στην ομάδα του. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Και δεν μπόρεσε γιατί ο Χαλκιάς απόκρουσε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Ετσι οι “πράσινοι” έχασαν την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ πλέον και ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμα βήμα για να καταλάβει την τρίτη θέση της βαθμολογίας και να μπει με αξιώσεις στα πλέι οφ.

*** Ο Κώστας Κατσουράνης συμπλήρωσε 7 κάρτες και θα λείψει σε δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ενώ ο Γιόσου Σαριέγκι έφτασε στις 4 και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα.

*** Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, Μαλεζάς και Φωτάκης συμπλήρωσαν επτά και θα χάσουν δύο από τα επόμενα παιχνίδια του «δικεφάλου» του βορρά ενώ ο Γκαρσία έφτασε τις τέσσερις και θα λείψει από ένα.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Γρεβένης, Δημητριάδης
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Νιμανί

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.