Πηλαδάκης: «Θα μείνω εδώ και θα παλέψω»

Τα -ουκ ολίγα- θέματα που άπτονται της ΑΕΛ, όπως τους φετινούς στόχους, τα λάθη που έχουν γίνει, τα οικονομικά της ΠΑΕ, την Ερασιτεχνική Λάρισα και τους οπαδούς, απασχόλησαν τον Κώστα Πηλαδάκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Τα -ουκ ολίγα- θέματα που άπτονται της ΑΕΛ, όπως τους φετινούς στόχους, τα λάθη που έχουν γίνει, τα οικονομικά της ΠΑΕ, την Ερασιτεχνική Λάρισα και τους οπαδούς, απασχόλησαν τον Κώστα Πηλαδάκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος της Λάρισας ξεκαθάρισε ότι βασικός στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, τόνισε ότι θα παλέψει για τους «βυσσινί» προσθέτοντας ωστόσο πως είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση εφόσον είναι σοβαρή. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα μείνει στη Λάρισα ανεξάρτητα της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται.
Επιπλέον, καταφέρθηκε κατά μελών της Ερασιτεχνικής και του Νίκου Λυράκη.

Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που έπεσε η ομάδα και κάθε φορά που ανεβαίνω στη Λάρισα αισθάνομαι αυτό το βάρος. Σίγουρα μπορεί να είναι λάθος το ότι δεν είμαι κοντά στον κόσμο αλλά αυτό με βαραίνει. Ακόμη και αν η ομάδα πάει άσχημα δεν θα τα παρατήσω. Θα μείνω εδώ και θα παλέψω. Εχουμε μάθει να παλεύουμε, κόντρα στο κατεστημένο, με συνέπεια στην προσπάθειά μας. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτή την ομάδα, ακόμη και αν δεν ανέβουμε φέτος», είπε αρχικά ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα λάθη που έχουν γίνει.

«Αυτό το αλάθητο που υποστηρίζουν όλοι δεν το καταλαβαίνω. Ολοι κάνουμε λάθη, είναι ανθρώπινο. Σημασία έχει η πρόθεση. Καταλαβαίνεις το λάθος, το διορθώνεις και προχωράς. Ξέρετε πόσα λάθη έγιναν στην κατασκευή του γηπέδου; Δεν πήγα στο σπίτι κανενός, ούτε κρέμασα κανέναν για όσα έκανε. Μαζί πάμε στο γήπεδο, όσο σας στεναχωρεί εσάς η άσχημη πορεία της ομάδας με στεναχωρεί και εμένα».

Διευκρίνισε ότι τα έσοδα έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ενώ έβαλε «στοπ» στα σενάρια πώλησης. «Τα έσοδα όλων μας έχουν μειωθεί. Σχεδόν έχουν μηδενιστεί. Αλλοι παίρνουν καραμπίνες και βγαίνουν στον δρόμο, άλλοι παλεύουν να λύσουν τα προβλήματα. Εμείς πληρώνουμε κάθε μέρα. Δίνουμε έναντι σε όλους όσους έχουμε υποχρεώσεις και προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Κανένας δεν έχει χρήματα και μας χρωστάνε το ΦΠΑ από την Πολιτεία. Εχω βάλει 800.000 ευρώ φέτος στην ομάδα. Δεν έχω αυτή τη στιγμή να βάλω δύο εκατομμύρια ευρώ και δεν θα δανειστώ. Δεν μπορείτε να ξέρετε τα οικονομικά μου και πώς τα βγάζουμε πέρα. Παράλληλα θέλω να σταματήσουν όλα αυτά τα σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Όποιος έχει όραμα και σχετική οικονομική επιφάνεια, μπορεί να έρθει να συζητήσουμε. Το έχω πει άλλες 15 φορές, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και ανθρώπους που να μπορούν να αποδείξουν πως έχουν χρήματα, ή έχουν πίσω τους επενδυτές, δεν μπορώ να συζητήσω. Δεν μπορώ να παρασύρω την ΑΕΛ σε μία τέτοια διαδικασία».

Ο Πηλαδάκης είπε ότι θα μείνει στη Λάρισα «με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια για να παλέψω για την ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν είναι», πριν αναφερθεί στη σχέση του με την ερασιτεχνική ΑΕΛ: «Η σχέση μου σε αυτά τα έξι χρόνια ήταν καλή. Για τη δημιουργία του γηπέδου δεν στερήθηκε γη, ούτε δικαίωμα, και η συμβολή της ήταν τυπική διότι έτσι όριζε ο νόμος. Επρεπε να πάρει το χώρο επειδή έτσι προβλέπεται και αυτή ήταν η συνεργασία. Οι σχέσεις μου δεν πρόκειται να είναι καλές με κανέναν άνθρωπο που δεν εκπροσωπεί τις αξίες και όλα όσα έχουν σχέση με αυτή την ομάδα. Δεν γίνεται να συμβιβαστώ με ανθρώπους που απειλούν και “τραμπουκίζουν”. Οι κύριοι Γραβάνης και Νάκας νομίζουν πως θα δέρνουν περιπτεράδες που δεν συμφωνούν μαζί τους. Εχουν ιδιοτέλεια στην ενασχόλησή τους με την Ερασιτεχνική. Η μόνη μου σχέση είναι πως είμαι πλέον μέλος της. Δεν πρόκειται να φοβηθώ από τις απειλές. Δεν τις συνδυάζω μάλιστα με τις ανώνυμες που δέχομαι στο τηλέφωνό μου».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στους οργανωμένους οπαδούς της Λάρισας: «Συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Για τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Θέλω να αναλογιστούν σε όλη αυτή την κατάσταση ποιος παίρνει περισσότερη πίκρα. Στη ζυγαριά εγώ λέω πως είναι το ίδιο. Κάνουν λάθος πως ασχολούμαι με την ομάδα κάθε 15 μέρες. Με την ομάδα ασχολούμαι 365 μέρες τον χρόνο. Δεν σταμάτησα ποτέ να το κάνω, ούτε όταν τα πράγματα ήταν καλά, ούτε τώρα που είναι άσχημα. Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν, ούτε έκανα κάτι άλλο παλιά και κάνω κάτι άλλο τώρα. Δεν δέχομαι τους αφορισμούς του στιλ “Η ομάδα πήγε άσχημα μια χρονιά και φύγε”. Αν έχετε λύση για να φύγω να έρθετε να μου το πείτε. Εχετε δίκιο πως έχω πάρει πολλά από την Λάρισα. Σίγουρα η χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος, ο αποκλεισμός της Μπλάκμπερν και η πρώτη μέρα που μπήκα μέσα στο νέο γήπεδο είναι πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εχουν δίκιο, έχω κερδίσει πολλά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αποχώρηση του Νίκου Λυράκη πριν από τέσσερα χρόνια σημείωσε: «Δημιουργήθηκε οικονομική τρύπα στα ταμεία της ομάδας. Αφορούν συμβόλαια τα οποία υπέγραφε ο κ. Λυράκης αν και δεν είχε τη δικαιοδοσία και 800.000 ευρώ χρέος προς την Εφορία το οποίο εξόφλησα την επόμενη ημέρα». Παράλληλα, αποκάλυψε πως κινήθηκε νομικά σημειώνοντας πως Λυράκης έχει ζητήσει και έχει πάρει αναβολές


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.