Σάλος από τη δημοσίευση φωτογραφιών στο site της ΕΛ.ΑΣ.

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να αναρτήσει φωτογραφίες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα στον ιστότοπό της. Εγγραφη διαμαρτυρία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε ο πρόεδρος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), Εμάνουελ Χουγκ, για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Πρακτορείου χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια.

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να αναρτήσει φωτογραφίες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα στον ιστότοπό της. Εγγραφη διαμαρτυρία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε ο πρόεδρος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), Εμάνουελ Χουγκ, για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Πρακτορείου χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια.

Την ίδια ώρα, η αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα επισημαίνει ότι ουδείς εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια είναι Παλαιστίνιος (σε αντίθεση με ό,τι αναφέρει στη σχετική της ανάρτηση η ΕΛ.ΑΣ.).

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τις οποίες έχει “κατεβάσει” από το αρχείο φωτογραφιών του AFP Imageforum. Η αστυνομία (όμως) δεν ζήτησε την άδεια του Πρακτορείου πριν δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες σε αναζήτηση αυτόπτων μαρτύρων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην επιστολή του ο κ. Χουγκ υπογραμμίζει εξάλλου πως «μία τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο παράνομη όσον αφορά το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και απαράδεκτη για ένα κράτος δικαίου». «Με αυτή την επιστολή, διαμαρτύρομαι επισήμως για αυτές τις μεθόδους», τονίζει και προσθέτει: «Σημειώνουμε, πάντως, ότι μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που διαπιστώθηκε ότι είχαν ληφθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο, αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της αστυνομίας».

«Πέρα όμως από αυτή την παραβίαση του νόμου και της νόμιμης πρακτικής, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ευθύνη της αστυνομίας, η οποία με αυτή την κίνηση θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό μας», καταλήγει φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, στην οποία αφού ξεκαθαρίζει ότι κανείς από τους συλληφθέντες στα επεισόδια της προπερασμένης Κυριακής δεν είναι Παλαιστίνιος, καταγγέλλει ότι επανειλημμένα εμφανίζεται το φαινόμενο συλληφθέντες χωρίς επίσημα έγγραφα, να δηλώνουν Παλαιστίνιοι, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σημειώνοντας ότι εξέδωσε την εν λόγω ανακοίνωση έπειτα από τις «απαραίτητες επικοινωνίες με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές», η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία επαναλαμβάνει δημόσια έκκληση -με αφορμή ανάλογο ζήτημα που είχε ανακύψει και κατά το παρελθόν- «για την ανάγκη διασταύρωσης των πραγματικών στοιχείων καταγωγής των αλλοδαπών που συλλαμβάνονται κατά καιρούς για παραβίαση των ελληνικών νόμων, πριν την έκδοση των σχετικών αστυνομικών δελτίων τύπου που αναπαράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να μη χρεώνονται άδικα οι Παλαιστίνιοι στην Ελλάδα πράξεις και ενέργειες με τις οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση».

«Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα είναι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες, και τρέφουν πραγματική αγάπη και σεβασμό για την Ελλάδα, τον λαό της και τους νόμους της, και είναι ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του με τον δίκαιο αγώνα του λαού μας για δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη», διαβεβαιώνει και προσθέτει πως είναι στη διάθεση των Ελλήνων δημοσιογράφων και των αρμόδιων ελληνικών αστυνομικών αρχών «για τη διευκόλυνση τους στις περιπτώσεις βεβαίωσης καταγωγής συλληφθέντων αλλοδαπών που αυθαίρετα δηλώνουν “Παλαιστίνιοι”, ώστε να μην αμαυρώνεται άδικα η εικόνα του παλαιστινιακού λαού στην ελληνική κοινή γνώμη».

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.