Καμπάλα Νο2 και μάλιστα… εγχώρια!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η σεζόν 2015 – 16 είχε τελειώσει για τον Παναθηναϊκό πριν καν αρχίσει. Από τότε που μια απίθανη ομάδα με το όνομα Καμπάλα τον άφησε έξω από την Ευρώπη κι ενώ υποτίθεται ότι όλο το πλάνο του Αναστασίου είχε στηθεί για να παίξει το τριφύλλι τουλάχιστον στα πλέη-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σοκ ήταν ισχυρό, αλλά χρόνος για να συνέλθει ο Παναθηναϊκός από το χαστούκι δεν υπήρχε. Άλλωστε ήταν ο 3ος χρόνος ενός πλάνου που έπρεπε να αποδώσει.

Υπό την πίεση του ευρωπαϊκού του αποκλεισμού ο Γιάννης Αλαφούζος, ενώ συνέχισε να βάζει χρήματα στην ομάδα και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια κανενός άλλου, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο Νταμπίζας έφυγε, αλλά ο Αναστασίου έμεινε παρά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ο Στραματσόνι ήρθε, αλλά ο Φύσσας κι ο Βόκολος που τον πρότειναν έφυγαν διωγμένοι!

Το ιατρικό τημ άλλαξε, ενώ για τις μεταγραφές πήρε αποφάσεις και ο ίδιος ο πρόεδρος λες και ήταν χρόνια στο ποδόσφαιρο και γνώριζε ακριβώς που «πονάει» αγωνιστικά η ομάδα.

Επί 3 μεταγραφικές περιόδους έγινε σήριαλ η απόκτηση του Αμπεντ, που θα έλυνε το πρόβλημα μεταφοράς της μπάλας στην επίθεση! Και χθες με Αμπεντ και με Βιγιαφάνες στην ενδεκάδα, η μπάλα δεν μπήκε στην περιοχή του Ατρόμητου!

Αλλά όσο δίκιο κι αν θεωρεί ότι έχει ο Αλαφούζος για τα χάλια της διαιτησίας στην Ελλάδα, αμφιβάλλω αν έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλο άλλοθι δίνει στους παίκτες του για να παρουσιάζουν την άθλια εικόνα που είδαμε όλοι στα ματς με τον Ατρόμητο και ειδικά στο χθεσινό.

Όταν σε κάθε αγώνα βγαίνεις και τα βάζεις με το σύστημα, αδικείς πρώτα τη δική σου προσπάθεια και απλά κλαίς τα χρήματα που χαλάς κάθε καλοκαίρι και χειμώνα για να ενισχύσεις το ρόστερ σου.

Καλοί και ποιοτικοί είναι οι ποδοσφαιριστές που απέκτησε τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός. Χρειάζονται όμως, χρόνο για να αποκτήσουν χημεία και να αποδώσουν. Όπως και ο Στραματσόνι που σε ένα ματς-τελικό χρησιμοποίησε μόνο έναν φορ κι αυτός δεν ήταν ο Μπεργκ!

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά «τι κάνει λάθος» και να σταματήσει τις ανακοινώσεις. Αν του φταίει η ΕΠΟ, ας κινηθεί στο παρασκήνιο μαζί όποιον θεωρεί σύμμαχό του για να την ανατρέψει. Δεν χρειάζεται να προαναγγέλλει την ανατροπή, όσο δεν την επιτυγχάνει. Ούτε να συνεχίσει να ρίχνει γροθιές στο μαχαίρι.

Ο Στραματσόνι πρέπει να ξαναδεί τα λάθη του στα τελευταία ματς, όπου η επίθεσή του συνεχίζει να γράφει «μηδέν» κι ας σκεφτεί τα πλέη οφ και τη νέα σεζόν.

Κι ο κόσμος που έχει κάνει έτσι κι αλλιώς… γαϊδουρινή υπομονή, ας συγκρατήσει την πίκρα του μέχρι να δει τι γάλα μπορεί να βγάλει αυτή η νέα… στάνη που έχτισε ο Αλαφούζος με «τσοπάνη» τον Ιταλό Αντρέα Στραματσόνι. Ειδικά από τη στιγμή που δεν βλέπει άλλη λύση στον ορίζοντα για την ομάδα του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.