Επιφυλάξεις Γιούνκερ για το ελληνικό χρέος

Στην εύρεση ενός τρόπου για να πλησιαστεί ο στόχος του 120% για το ελληνικό χρέος ευελπιστεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην εύρεση ενός τρόπου για να πλησιαστεί ο στόχος του 120% για το ελληνικό χρέος ευελπιστεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
“Είμαστε πολύ μακριά από το στόχο του 120% για το ελληνικό χρέος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντείνοντας την ανησυχία για την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων και τελικά του Eurogroup τη Δευτέρα, για το ελληνικό ζήτημα.

“Ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης θα βρουν έναν τρόπο να πλησιάσουν το στόχο έως την Κυριακή το βράδυ”, σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι μένει πολύ δουλειά να γίνει ακόμη.
Οι δηλώσεις Γιούνκερ έρχονται να αποδυναμώσουν την αισιοδοξία των Παπαδήμου – Μόντι – Μέρκελ για ύπαρξη συμφωνίας της Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

“Όχι” σε νέες δεσμεύσεις
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, που περιλαμβάνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.

Εκτός από τη συμφωνία για τη διαγραφή του χρέους, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν “φρόνιμο, συνετό και επιθυμητό να συμφωνήσουμε στο περίγραμμα του δευτέρου προγράμματος”.
Παρά τις απαιτήσεις ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, ο Γιούνκερ είπε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει νέες δεσμεύσεις από την Αθήνα, όπως ενυπόγραφες επιστολές από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων. “Δεν θα διαπραγματευτώ με την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.