Κωστίκος: «Καλή η προσπάθεια του Μπόλονι»

Ικανοποιημένος με την έως τώρα εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κωστίκος.

Ικανοποιημένος με την έως τώρα εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κωστίκος. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία του «Δικέφαλου» του Βορρά, καθώς επίσης και στο επίπεδο του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Κωστίκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά τόνισε:

Αρχικά αναφέρθηκε στο επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος:
Σε σχέση με πέρυσι, το επίπεδο έχει πέσει. Το σύστημα φταίει, το οποίο αρχίζει σιγά-σιγά να διαφοροποιείται. Από κει ξεκινάνε όλα στο ποδόσφαιρο. Η Τρόικα και το μνημόνιο μπαίνουν και στο ποδόσφαιρο, μέσω της ΟΥΕΦΑ που επεμβαίνει στα οικονομικά. Καλό είναι αυτό όμως γιατί πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως δεν γίνεται να ξοδεύουμε περισσότερα, απ’ όσα εισπράττουμε.
 
Ερωτηθείς για το αν φταίει για την πτώση της ποιότητας, ο μη ερχομός καλών ξένων ποδοσφαιριστών:
Δεν είναι μόνο αυτό. Ο ξένος παίκτης που θα έρθει πρέπει να έχει τις προδιαγραφές να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Μαζί πρέπει να προωθούνται και οι Έλληνες παίκτες ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα γινόταν το αντίθετο. Ερχόντουσαν πάρα πολλοί ξένοι αμφιβόλου αξίας μα αποτέλεσμα τα δικά μας ταλέντα να μην έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί. Σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε καλό δρόμο.
 
Για την πώληση του Βιεϊρίνια για “χάρη” της ΟΥΕΦΑ:
Πρέπει να σώσεις την ομάδα. Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας. Θα υπάρξουν και πάλι καλοί παίκτες αρκεί σαν ΠΑΕ να έχεις καλό και ανεπτυγμένο σύστημα σκάουτινγκ ώστε να μπορέσεις να φέρεις εξίσου καλούς παίκτες με τον Βιεϊρίνια.
 
Για πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:
Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια. Ήταν καλύτερη ομάδα και κέρδισε το παιχνίδι.
Όπως ο ΠΑΟΚ στη Τότεναμ, έτσι και ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, Μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο 20λεπτο έβαλε δύο γκολ και από κει και πέρα ήταν πολύ πιο εύκολο γι’ αυτόν να πάρει την νίκη.
 
Σε ερώτηση που το έγινε για την τωρινή κατάσταση του ΠΑΟΚ, απάντησε:
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση. Από το καλοκαίρι βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης που ξεκινάει με την διοίκηση, συνεχίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτά τα δύο μαζί μας οδηγούν στο οικονομικό κομμάτι.
 
Για την ανησυχία που επικρατεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος και να γνωρίζει πως αυτή την χρονική περίοδο βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση με την οποία κλείνει ο κύκλος του σχεδιασμού της προηγούμενης τετραετίας. Ξεκινάει ένας δεύτερος κύκλος στον οποίο κάνει σχέδια και πρόγραμμα για την επόμενα μέρα. Πρέπει να δεχτεί χωρίς συναισθηματισμούς την εικόνα της ομάδας. Θα έχει πολύ καλές εικόνες, όπως με Τότεναμ αλλά και άσχημα αποτελέσματα. Μέχρι του χρόνου περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η ομάδα και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά προς το καλύτερο. Αυτό πηγάζει από την διοίκηση η οποία έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες της UEFA εν αντιθέσει με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που είναι σε χειρότερη κατάσταση.
 
Για το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα:
Έχουμε πλαισιώσει την ομάδα με πολλούς νέους Έλληνες παίκτες. Ο Αθανασιάδης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ήδη με μια χρονιά βασικός, έχει ζήτηση στην αγορά. Ο Γεωργιάδης που προστέθηκε το καλοκαίρι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν και παιδιά όπως ο Σταφυλίδης, που και αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας, ο οποίος έχει δείξει πως έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες να ανταπεξέλθει. Δεν πρέπει όμως από τη μια μέρα στην άλλη τα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, να τα βαφτίσουμε παικταράδες. Ο χρόνος είναι εκείνος ο οποίος θα δείξει κατά πόσο αυτά τα παιδιά θα εξελιχθούν και θα έχουν την ανάλογη βελτίωση. Υπάρχουν και άλλα παιδιά τα οποία μπορούν ανέβουν, όπως ο Παναγιωτίδης, ο Κωνσταντινίδης, ο Γιάννου και ο Κατσικάς. Αυτό το παζλ των παικτών πρέπει το καλοκαίρι να δέσει με την προσθήκη 2-3 πολύ καλών παικτών από το εξωτερικό ώστε να δημιουργηθεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης ημέρας.
 
Για τις αλλαγές που έχουν επέλθει με την έλευση του Μπόλονι και τις διαφορές με την ομάδα του Σάντος:
Με αφήνει ικανοποιημένο αν και δεν είναι ολοκληρωμένο αυτό που προσπαθεί να δώσει ο Μπόλονι στην ομάδα. Είχαμε μια τετραετία στη οποία η ομάδα έπαιζε το ποδόσφαιρο του Σάντος. Η φιλοσοφία του ήταν να μην δεχόμαστε γκολ και αν δημιουργήσω μια ευκαιρία, να την αξιοποιήσω ώστε να πάρω το παιχνίδι. Ενώ αυτό τώρα έχει αλλάξει. Ο Μπόλονι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο ελέγχου της κατοχής. Δεν έχει ολοκληρώσει αυτή την αλλαγή ο προπονητής ακόμα γιατί είναι πιο  εύκολο για μια ομάδα να μάθει να αμύνεται από το να μάθει να δημιουργεί. Η δική μου φιλοσοφία είναι πιο κοντινή σε αυτή του Μπόλονι. Είναι αυτό που εκφράζει περισσότερο το ΠΑΟΚ και τον έκανε μεγάλο. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα έχει οικονομικό αντίκρισμα.
 
Η άποψη του για τη φετινή μάχη του πρωταθλήματος:
Ο Ολυμπιακός πέρυσι ήταν καλύτερος. Είχε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.
Με τα χρήματα που διαθέτει, θα μπορούσε να κάνει καλύτερες επιλογές. Παρ’ όλο που είναι 2 βαθμούς πίσω, έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο Παναθηναϊκός, όπως και η ΑΕΚ, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχει υγεία. Αυτό έχει επιπτώσεις όμως στον αγωνιστικό χώρο εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει διοικητική σταθερότητα και υγεία. Αυτό του δίνει το προβάδισμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.