Ανακοίνωση της ΝΟΠ για το «Α. Πεπανός»

Να ξεκαθαρίσει το θέμα της χρήστης του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» ζητά μέσω ανακοίνωσης ο ΝΟ Πατρών.

Να ξεκαθαρίσει το θέμα της χρήστης του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» ζητά μέσω ανακοίνωσης ο ΝΟ Πατρών. Όπως τονίζεται από την πατρινή ομάδα θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ΝΟΠ και ΝΕΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «1. Είναι εντελώς λάθος και για κάποιους λόγους παραπλανητικό να εγκαλούνται τα δύο μεγάλα Ναυταθλητικά σωματεία ΝΟΠ και ΝΕΠ ,τα οποία εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργούν με μεγάλη επιτυχία τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χάριν της νεολαίας, για τις όποιες «οφειλές» προς το Εθνικό κολυμβητήριο Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός». Τα ποσά που οφείλονται και από τα δύο σωματεία είναι λιγότερα από 20.000 ευρώ, την ώρα που ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών είναι 1.300.000 ευρώ . Είναι προφανές, με βάση τη κοινή λογική, πώς δεν μπορεί να ανατρέπεται η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου για ένα τόσο ασήμαντο ποσό σε σχέση με το συνολικό προϋπολογισμό του.

2. Πρέπει επιτέλους κατανοητό ότι οι εισφορές των γονέων των αθλητών με δυσκολία καλύπτουν τα έξοδα των προπονητών και των αθλητικών αποστολών. Είναι πολύ κακό και επιβλαβές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να υποστηρίζουν ορισμένοι, αβάσιμα, ότι τα σωματεία τάχα κερδίζουν από τις εισφορές των γονέων.

3. Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει αναγνωρίσει προς το ΝΟΠ την από τριετίας οφειλή της τάξης των 80.000 ευρώ, χρήματα από τα οποία το Σωματείο μας δεν έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ. Επίσης να σημειωθεί ότι έχουν διακοπεί όλες ανεξαιρέτως οι κρατικές επιχορηγήσεις. Είναι επίσης κακό το κράτος, που χρωστά ένα μεγάλο ποσό στο ΝΟΠ και έχει διακόψει κάθε παροχή, να ζητά μέσω του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών «φιλοδωρήματα» . Είναι σχήμα απόλυτα οξύμωρο και απαράδεκτο.

4. Τέλος προκύπτει μια μεγάλη απορία που αφορά σε όλες τις διοικήσεις του «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός» διαχρονικά. Προκύπτει το ερώτημα τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρώποι και δεν σκέφτηκαν αντί να μειώσουν τη λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή να εξοικονομήσουν χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν άνετα τις ανάγκες της σχεδόν ανύπαρκτης σήμερα καθαριότητας , τις απαραίτητες επισκευές ,τη φύλαξη και ασφάλεια του χώρου την επάρκεια προσωπικού (θέσεις εργασίας). Για παράδειγμα η προμήθεια ενός ισοθερμικού καλύμματος της πισίνας θα εξοικονομούσε ενέργεια της τάξεως του 50%! Η αξία αυτού του καλύμματος είναι 60.000 ευρώ περίπου. Άλλο παράδειγμα η εγκατάσταση απλών ηλιακών θερμοσιφώνων για τη θέρμανση του νερού υγιεινής με ελάχιστο κόστος, που θα έδινε δωρεάν ζεστό νερό στα παγωμένα σήμερα ντους του κολυμβητηρίου. Ακόμα ένα παράδειγμα, η αλλαγή των καυστήρων αερίου με καυστήρες νέας τεχνολογίας που σε συνδυασμό με το κάλυμμα, θα μείωναν σημαντικά το κόστος θέρμανσης του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών για να μην αναφέρουμε συστήματα γεωθερμίας και ηλιακών συλλεκτών που θα το μηδένιζαν. Αντί λοιπόν οι κατά καιρούς διοικήσεις του «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός» να σκεφτούν και να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις απλώς διοίκησαν και διαχειρίστηκαν αντιπαραγωγικά πολύ μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος.

Το Εθνικό κολυμβητήριο Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός» χρειάζεται να μετατραπεί σε αυτόνομη ενεργειακά αθλητική εγκατάσταση. Αυτό είναι το μέλλον. Η σημερινή κατάσταση οδηγεί με ακρίβεια στην απαξίωση αυτό το μεγάλο κολυμβητήριο που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Ο ΝΟΠ προτίθεται εντός των προσεχών ημερών να οργανώσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που απειλούν σήμερα τη λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.