Η Αρκτική στις φλόγες

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως τα σύννεφα καπνού από τις πυρκαγιές, οι οποίες συχνά προκαλούνται από ξηρές καταιγίδες (χωρίς βροχή) σε ζεστό καιρό,...

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως τα σύννεφα καπνού από τις πυρκαγιές, οι οποίες συχνά προκαλούνται από ξηρές καταιγίδες (χωρίς βροχή) σε ζεστό καιρό, φαίνονται από το διάστημα.

Παρόλο που οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες σε αυτή τη χρονική περίοδο, οι θερμοκρασίες ρεκόρ του καλοκαιριού και οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταστήσει τις πυρκαγιές του φετινού έτους ιδιαίτερα καταστροφικές.  «Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές», λέει ο Mark Parrington, εμπειρογνώμονας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην υπηρεσία παρακολούθησης της ατμόσφαιρας του Copernicus (Cams).

Ποιες περιοχές έχει επηρεαστεί;

Η Ανατολική Ρωσία και η Αλάσκα, τόσο εντός όσο και εκτός του Αρκτικού Κύκλου, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δασών αναφέρει ότι πάνω από 28 εκατομμύρια στρέμματα απομακρυσμένων δασών καίγονται επί του παρόντος σε έξι περιοχές της Σιβηρίας και των ανατολικών περιοχών. Ωστόσο, η Greenpeace της Ρωσίας αναφέρει ότι καίγονται περίπου 33 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή μεγαλύτερη από το Βέλγιο.

Η αιθαλομίχλη ανάγκασε αρκετές περιοχές να δηλωθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο καπνός περνάει σε μεγάλες πόλεις, καλύπτοντας τον ήλιο και κάνοντας δύσκολη την αναπνοή κάποιων ανθρώπων.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.