Το 0-4, η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ

Το 1976, ο Δικέφαλος στην πορεία του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος φεύγει με τη νίκη από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, σημειώνοντας και τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στα παιχνίδια, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ το 1976 πανηγυρίζει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Εκείνη τη σεζόν, στην πορεία του προς τον τίτλο, πέτυχε 10 εκτός έδρας νίκες. Η μία από αυτές ήταν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και εκείνο το 0-4 είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στα παιχνίδια, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Ηταν 4 Ιανουαρίου 1976 και το Καραϊσκάκη ήταν κατάμεστο, 39.090 εισιτήρια. Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά με 1-0, με το γκολ του Τερζανίδη από το 24’. Ο Γιώργος Κούδας θυμάται ότι ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, ο αείμνηστος, Γκιούλα Λόραντ, του έλεγε για το δεύτερο ημίχρονο, να έχει μόνο έναν ρόλο στο γήπεδο. Να είναι στη σέντρα και να μην βγαίνει από τον κύκλο, εκεί. 
Αυτό που είχε δει ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ότι ο Κούδας με την ταχύτητά του και ότι μπορούσε στον χώρο να νικήσει τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και το ότι δεν έπαιζαν σωστά το τεχνητό οφ-σάιντ. Στο 56’ και στο 63’ ο Κούδας σημειώνει δύο γκολ και, ουσιαστικά, σφραγίζει τη νίκη. Στο 78’, ο Νέτο Γκουερίνο έκανε το 0-4. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.