The World Ends with You: Final Remix Review

Don’t fear the Reapers...To 2007, η Square Enix κυκλοφόρησε το The World Ends with You για το...

Don’t fear the Reapers…

To 2007, η Square Enix κυκλοφόρησε το The World Ends with You για το Nintendo DS. To πρωτότυπο JRPG απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και μέχρι σήμερα θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τίτλους του DS. Φέτος, έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το The World Ends with You καταφθάνει και στο Nintendo Switch και φέρνει μαζί του όλα όσα λατρέψαμε προηγουμένως, αλλά και κάποια προβλήματα που ευχόμαστε να είχε αφήσει πίσω.

Η ιστορία του The World Ends with You περιστρέφεται γύρω από τον Neku, έναν απομονωμένο και μονίμως νευριασμένο έφηβο. Μια ωραία πρωία ξυπνάει χωρίς την μνήμη του σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Τόκιο, την Shibuya. Γρήγορα μαθαίνει ότι βρίσκεται σε μια παράλληλη διάσταση με τον πραγματικό κόσμο, στον οποίον είναι αόρατος και συμμετέχει σε ένα παιχνίδι που διοργανώνεται από τους δαιμονικούς Reapers. Το κόστος της αποτυχίας σε αυτό; Ο πλήρης και ανεπίστρεπτος αφανισμός του. Για να καταφέρει να επιβιώσει θα χρειαστεί να συνάψει συμμαχίες και να συνδεθεί με τους άλλους παίκτες, αφού μόνο ενωμένοι μπορούν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που τους ανατίθενται και να πολεμήσουν τον θόρυβο, δηλαδή τα τέρατα που έχουν δημιουργήσει οι Reapers για να τους στέκονται εμπόδιο.

Το σενάριο, παρά το μεταφυσικό του στοιχείο, είναι εξαιρετικά ώριμο, γεμάτο έξυπνες ανατροπές, και αγγίζει ανθρώπινες ανησυχίες όπως τη μοναξιά και το θάνατο. Οι διάλογοι είναι εξαιρετικά ρεαλιστικοί, ενώ όλοι οι χαρακτήρες που συναντάμε είναι χαρισματικοί και δίνουν την αίσθηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ακόμα και ο ίδιος ο Neku, που αρχικά είναι το κλασικό στερεότυπο ενός γκρινιάρη έφηβου, εξελίσσεται σταδιακά όσο συνειδητοποιεί ότι οι σχέσεις με τους άλλους είναι απαραίτητο συστατικό, τόσο για την επιτυχία στο παιχνίδι όσο και για την ευτυχία.

Στο handheld mode, χειρίζεστε τον Neku μέσω της οθόνης αφής, ενώ όταν συνδέσετε το Switch με την τηλεόραση θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε τα Joy-Con με motion controls. Αν και προσωπικά δεν μου αρέσει, ο χειρισμός με την οθόνη αφής είναι αρκετά εύχρηστος και λειτουργικός. Τα motion controls όμως, είναι στην καλύτερη περίπτωση κουραστικά. Επομένως υπολογίστε ότι θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας με το The World Ends with You σε handheld mode. Τέλος να σημειώσουμε ότι μπορείτε να παίξετε και με έναν δεύτερο παίκτη, σε local co-op, στην οποία περίπτωση μάλλον θα αναγκαστείτε να καταφύγετε στα εκνευριστικά motion controls.

 

Πέρα από τους διαλόγους, τον υπόλοιπο χρόνο σας θα τον περνάτε πολεμώντας τον θόρυβο, αλλά και τους Reapers που θα σας επιτεθούν. Οι επιθέσεις σας εξαρτώνται από το ποιες καρφίτσες φοράτε ανά πάσα στιγμή, ενώ για να τις εκτελέσετε θα χρειαστεί να κάνετε απλές κινήσεις όπως γραμμές, κύκλους ή ένα απλό πάτημα της οθόνης. Τέλος, στη διάθεσή σας έχετε και το fusion attack, που είναι μια ιδιαίτερα δυνατή επίθεση που κάνετε μαζί με το συνεργάτη σας. Για όσους βέβαια διψάνε για λίγο πιο βαθιά συστήματα από την απλή επιλογή των καρφιτσών, μπορείτε να κοιτάξετε ποιες μάρκες είναι δημοφιλείς σε κάθε περιοχή που βρίσκεστε και να εξοπλίσετε τις αντίστοιχες καρφίτσες για να κερδίσετε επιπλέον οφέλη στη μάχη.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι όσο παίζετε γίνεστε και πιο ισχυροί όπως σε κάθε RPG, το The World Ends with You σας προσφέρει τη δυνατότητα να μειώσετε το level σας ανά πάσα στιγμή. Σε χαμηλότερα levels η υγεία σας αλλά και η ζημιά που κάνετε είναι χαμηλότερες, αλλά έχετε και μεγαλύτερες πιθανότητες να μαζέψετε σπάνια αντικείμενα από τους πεσμένους εχθρούς σας. Προσθέστε σε αυτό και την δυνατότητα αλλαγής της δυσκολίας από normal σε easy ή hard, και μπορείτε να φέρετε τον βαθμό δυσκολίας στα μέτρα σας και να τον προσαρμόσετε όσες φορές χρειαστεί.

 

Το The World Ends with You είναι ανεπτυγμένο από την ίδια ομάδα με το Kingdom Hearts, και αυτό φαίνεται στον οπτικό τομέα. Ταυτόχρονα, αντανακλά υπέροχα το στυλ της νεανικής κουλτούρας του Τόκιο, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στην ίδια την περιοχή. Το Final Remix αναβαθμίζει αυτόν τον ήδη υπέροχο σχεδιασμό σε HD και αναδεικνύει μικρές λεπτομέρειες, που προηγουμένως ίσως να είχαν περάσει απαρατήρητες. Αντίστοιχα και το soundtrack αναμιγνύει rock με hip hop και J-pop και το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά καλό. Ευτυχώς, γιατί η έλλειψη voice acting στην πλειοψηφία των διαλόγων σημαίνει ότι θα ακούτε μόνο αυτό για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η Final Remix έκδοση στο Switch προσθέτει μια ακόμη μινι-ιστορία, μετά το πέρας του main story, μερικές ακόμα καρφίτσες, καθώς και νέα είδη θορύβου. Τέλος υπάρχει και ένα remix –εξ’ού και το όνομα μάλλον- του αρχικού soundtrack, το οποίο προσφέρει ένα πιο παραμορφωμένο αποτέλεσμα. Μπορείτε να επιλέξετε ποιο από τα δύο προτιμάτε να ακούγεται από τις ρυθμίσεις.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την CD Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.