Έφυγε από την ζωή ο Stan Lee σε ηλικία 95 ετών

Θα είναι όμως για πάντα μαζί μας.Ο συνδημιουργός της Marvel Comics, Stan Lee, απεβίωσε σε ηλικία...

Θα είναι όμως για πάντα μαζί μας.

Ο συνδημιουργός της Marvel Comics, Stan Lee, απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, σύμφωνα με το TMZ.

Ασθενοφόρο λέγεται ότι στάλθηκε στο σπίτι του Lee στο Χόλιγουντ την Δευτέρα το πρωί, απ’ όπου μεταφέρθηκε απευθείας στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αίτιο θανάτου του.

 

Ο Lee υπέφερε από αρκετές αρρώστιες τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ των οποίων πνευμονία και θέματα όρασης.

H κληρονομιά του Stan Lee χαρακτηρίζεται από τους πολλούς πασίγνωστους κόμικ χαρακτήρες που δημιούργησε για την Marvel Comics, όπου ξεκίνησε να δουλεύει σε ηλικία 18 ετών το 1929 όταν η εταιρεία λεγόταν ακόμα Timely Comics. Η εταιρεία άλλαξε το όνομα της το 1961 σε Marvel Comics, όταν ο Lee και ο σχεδιαστής Jack Kirby δημιούργησαν τους Fantastic Four, που κατέληξαν σε μεγάλη επιτυχία.

To πραγματικό του όνομα αρχικά ήταν Stalney Martin Lieber, αλλά χρησιμοποιούσε το Stan Lee ως ψευδώνυμο, και αργότερα άλλαξε το όνομα του σε αυτό.

Με την επιτυχία της πρώτης οικογένειας της Marvel, ήρθαν ακόμα περισσότεροι χαρακτήρες από τους Lee/Kirby μεταξύ των οποίων οι Hulk, Thor, Iron Man και X-Men. Ο Lee συνδημιούργησε τον Daredevil με τον Bill Everett, και τους Doctor Strange και Spider-Man με τον Steve Ditko. Αυτό που φαίνεται να βοήθησε τους χαρακτήρες του Lee να γίνουν επιτυχία ήταν η ανθρώπινη πλευρά τους.

Αυτοί οι χαρακτήρες κατέληξαν να πρωταγωνιστούν σε δεκάδες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βίντεο παιχνίδια, φιγούρες, και όλων των ειδών το merchandise. Είναι η βάση της Marvel Entertainment, που είναι τώρα πια μια εταιρεία με διάφορα τμήματα διασκέδασης – και όχι μόνο κόμικ. Η Marvel Comics είναι αυτή την στιγμή από τις πιο επιτυχημένες εκδοτικές κόμικ σε πωλήσεις, με μοναδική ανταγωνίστρια την DC Entertainment. Αν και η Marvel «άφησε πίσω» τον Lee, πολλοί τον θεωρούν τον βασικό λόγο για την αρχική ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας.

O Lee ανέβηκε την σκάλα της Marvel, και εκτός από συγγραφέας έγινε editor, εκτελεστικός παραγωγός στις ταινίες, αρχισυντάκτης εκδότης και επικεφαλής. Μετά την αποχώρηση του από την Marvel, παρέμεινε στο προσκήνιο μέσω των ταινιών της Marvel, ως εκτελεστικός παραγωγός και τα αγαπημένα σε όλους cameos του. Η αγάπη του κοινού γι’ αυτόν ήταν τέτοια, που ήταν αρκετά συνηθισμένο οι fans του να χειροκροτάνε κάθε μικρή του εμφάνιση στους κινηματογράφους. Επίσης εμφανιζόταν σε διάφορα κόμικ events, τηλεοπτικές σειρές και παιχνίδια της Marvel.

O Lee χρησιμοποίησε το όνομα του για την δημιουργία νέων εταιρειών όπως οι Stan Lee Media και POW! Entertainment, που μπορεί να μην έφτασαν την τρελή επιτυχία της Marvel αλλά πήγαν εξίσου καλά. Το 2011, ο Lee ξεκίνησε το δικό του κόμικ convention, το Comikaze Expo, που αργότερα μετονομάστηκε σε Stan Lee’s LA Comic Con.

O Lee είναι πια γνωστός παγκοσμίως μέσω των χαρακτήρων του, που έχουνε μεγαλώσει γενιές και γενιές, έχοντας εμπνεύσει δεκάδες γενιές δημιουργών κόμικ αλλά της προσωπικότητας του.

Η σύζυγος του, Joan, απεβίωσε το 2017. Είχαν μια κόρη, την Joan Celia “J.C” Lee.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.