H GameStop έχασε αρκετά εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο

Είναι τα digital sales η αιτία;Η δημοσιονομική έκθεση της Gamestop έδειξε απώλεια αξίας $488.6...

Είναι τα digital sales η αιτία;

Η δημοσιονομική έκθεση της Gamestop έδειξε απώλεια αξίας $488.6 εκατομμυρίων για την εταιρεία.

Η έκθεση αυτή περιλάμβανε και την πώληση της Spring Mobile, θυγατρική της Gamestop, η οποία έφερε στα ταμεία κέρδη αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τα χρήματα αυτά η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να ξεπληρώσει χρέη, να χρηματοδοτήσει επαναγορές μετοχών, να επενδύσει ξανά σε εταιρείες που έχουν ως βασικό κορμό λειτουργίας τους τα videos games, ή σε κάποιο συνδυασμό των παραπάνω.

Οι προσωρινές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 13.4% σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν την κύρια βάση κερδών της εταιρείας. Παρά τη μείωση αυτή πάντως, το hardware, ειδικά τα Xbox One X και PS4, σημείωσε 12.8% αύξηση ενώ το software σημείωσε 32.6% αύξηση.

Ο Rob Lloyd, διευθύνων σύμβουλος της GameStop είπε ότι η εταιρεία σημείωσε ανάπτυξη στο συγκεκριμένο τρίμηνο.

“Στο τρίτο τρίμηνο πετύχαμε σταθερή ανάπτυξη, σημειώνοντας διψήφια αύξηση σε software, hardware, accessories και collectibles τονίζοντας έτσι την ηγετική θέση της GameStop στο χώρο καθώς επίσης και τη μοναδική μας ικανότητα να ικανοποιούμε τους πελάτες μας.”

Ο Lloyd επίσης δήλωσε ότι η ανάπτυξη αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια που έγιναν τεράστιες επιτυχίες, όπως το Spider-Man και το Red Dead Redemption 2.

“Οι πωλήσεις σε software αυξήθηκαν χάρη στα πολύ δυνατά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν, συμπεριλαμβανομένων των Red Dead Redemption 2 και Spider-Man όπως επίσης και του Call of Duty που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα. Είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι με τον Οκτώβριο, το μήνα που η συνολική βιομηχανία των video games σημείωσε αύξηση 46%.”

Η GameStop έριξε τις προσδοκίες της για το τελευταίο τρίμηνο, προβλέποντας ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν περισσότερο προς το hardware. Ταυτόχρονα φαίνεται να αναμένουν μείωση στις προσωρινές πωλήσεις και σε συγκεκριμένα παιχνίδια με αποτέλεσμα περαιτέρω απώλεια χρημάτων.

Η αστρονομική επιτυχία του RDR2 και του Spider-Man φαίνεται να κράτησαν κάπως τα νούμερα αλλά η απώλεια ήταν και πάλι κάτι παραπάνω από έντονη.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.