Ο Phil Spencer θέλει το Xbox Game Pass να κάνει crossοver με το Project xCloud

Η στρατηγική του Phil Spencer έχει αποδώσει.Ενώ ήταν στη σκηνή στο Barclays Global Technology, and...

Η στρατηγική του Phil Spencer έχει αποδώσει.

Ενώ ήταν στη σκηνή στο Barclays Global Technology, and Telecommunications Conference στο Σαν Φρανσίσκο αυτήν την εβδομάδα, ο Phil Spencer του Xbox μίλησε περισσότερο για το Project xCloud της Microsoft, τη νέα πρωτοβουλία του που θα συνδυάσει το Game Pass με το xCloud και το πώς θα βοηθήσει να προσεγγίσει τους χρήστες σε “πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλέφωνα Android”.

Η κίνηση έρχεται μετά τη συνεχιζόμενη επιτυχία του και μετά την προαγωγή του σε επικεφαλής του Xbox, με το τμήμα να κερδίζει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους για το 2018. Ο Spencer δήλωσε (μέσω του CNBC) ότι τα κέρδη των παιχνιδιών έχουν αυξηθεί, και η CFO Amy Hood του είπε ότι «μπήκε στο υπολογιστικό φύλλο» και ότι «θα του δώσει προσοχή».

“Έχουμε αποκτήσει και ξεκινήσαμε επτά νέα στούντιο το τελευταίο έτος. Προφανώς δεν το κάνουμε αυτό χωρίς την τεράστια υποστήριξη του [CEO Satya Nadella] και της Amy”, δήλωσε.

“Καταλαβαίνουμε ότι το περιεχόμενο είναι ένα κρίσιμο στοιχείο αυτού που προσπαθούμε να φτιάξουμε, και ότι η υποστήριξη από την εταιρεία ήταν τεράστια”.

Η εστίαση της Microsoft στο μέλλον πρόκειται να είναι στο gaming με βάση το cloud, με το focus του Project xCloud να είναι “πρώτα για τα τηλέφωνα Android επειδή υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο κινητά τηλέφωνα Android στον πλανήτη και είναι ένα μέρος που το περιεχόμενο που έχουμε δημιουργήσει τις τελευταίες δεκαετίες στην πλατφόρμα μας δεν μπόρεσε να φτάσει”.

“Θα έχουμε πολλαπλά επιχειρηματικά μοντέλα που θα λειτουργούν με streaming, αλλά η σύνδεση του streaming με το μοντέλο συνδρομής έχει νόημα”, εξηγεί ο Spencer αναφέροντας το streaming στη μουσική και τα βίντεο ως παραδείγματα. “Έτσι μπορείτε να δείτε το Project xCloud και μπορείτε να δείτε κάτι σαν το Game Pass, και μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν φυσικές συνέργειες.”

Μιλώντας για το τι θα θέσει την υπηρεσία συνδρομών της Microsoft μπροστά από τους ανταγωνιστές της, ο Spencer δήλωσε ότι “όλη η ουσία είναι το πώς θα φτάσουμε αυτούς τους 2 δισεκατομμύρια gamers. Αν οικοδομήσουμε την αγορά γύρω από μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που πρόκειται να αποκτήσουν μια κονσόλα ή ένα high-end τελικό υπολογιστή, τότε η πολυμορφία των επιχειρηματικών μοντέλων σας μπορεί να περιοριστεί, επειδή το εύρος πελατών σας είναι στενό. “

“Αλλά όταν σκέφτεστε το πώς θα φτάσετε σε έναν πελάτη με αυτό το περιεχόμενο όπου η μόνη συσκευή του θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο Android, σκεφτείτε, ποιοι είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους το πρόσωπο αυτό πληρώνει για περιεχόμενο, αν το κάνει σήμερα;”

Η πρόθεση με το Project xCloud είναι να φέρει τελικά το Game Pass σε κάθε συσκευή, πρόσθεσε ο Spencer.

Πέρυσι, ο Spencer ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επενδύσει σε στούντιο για να δημιουργήσει περισσότερα first-party παιχνίδια.

Στην E3 φέτος αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει ένα νέο στούντιο στη Σάντα Μόνικα που ονομάζεται The Initiative και αγόρασε τέσσερα ακόμα στούντιο, Ninja Theory (Hellblade, DmC), PlayGround Games (Forza Horizon), Undead Labs (State of Decay) και Compulsion Games (We Happy Few).


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.