New Super Mario Bros. U Deluxe Review

Have no fear, Mario is here!Γίνεται κονσόλα της Nintendo χωρίς έναν τουλάχιστον 2D Μario τίτλο;...

Have no fear, Mario is here!

Γίνεται κονσόλα της Nintendo χωρίς έναν τουλάχιστον 2D Μario τίτλο; Απ’ ότι φαίνεται όχι, καθώς στις 11 Ιανουαρίου έρχεται στο Nintendo Switch το New Super Mario Bros. U Deluxe. Δεν πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο game, αλλά για ένα port δύο πολύ αγαπημένων τίτλων του Wii U, συγκεκριμένα των New Super Mario Bros. U και του New Super Luigi U, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε ως DLC του πρώτου πριν αποκτήσει δική του έκδοση. Αξίζει όμως αυτή η Deluxe έκδοση την προσοχή σας ή πρόκειται για ένα ακόμα αδιάφορο port από μια ξεχασμένη κονσόλα;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από άποψη ποσότητας περιεχομένου, το New Super Mario Bros. U Deluxe δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Πέρα από τα δυο campaigns που θα αναλύσουμε παρακάτω προσφέρει και τρία ακόμα modes. Τα challenges αναθέτουν στον παίκτη να εκπληρώσει έναν συγκεκριμένο στόχο σε κάποιο stage, με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, τo boost rush mode αφορά τον τερματισμό ενός συνόλου stages στον μικρότερο δυνατό χρόνο, και το Coin Battle είναι ένα mode που σας βάζει να συναγωνιστείτε με φίλους για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα coins.

Το κυριότερο κομμάτι όμως του τίτλου είναι σίγουρα τα campaigns που προαναφέραμε. Και στα δυο ο Bowser εγκαταλείπει τα γνωστά του σχέδια περί απαγωγής και αποφασίζει να εισβάλλει στο παλάτι της Peach. Χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο μηχανικό χέρι, πετάει τους πρωταγωνιστές μας μακριά και κρατάει την Peach όμηρο. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο; Την δεύτερη φορά ο Mario είναι μυστηριωδώς απών και ας είμαστε ειλικρινείς, μόνο έτσι έχει ευκαιρία να λάμψει και ο κακόμοιρος o Luigi.

Όσον αφορά το gameplay τώρα, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει από την πρώτη εμφάνιση των τίτλων στο Wii U. Αυτά αφορούν κυρίως τους playable χαρακτήρες οι οποίοι προηγουμένως ήταν ο Mario, o Luigi και δύο Τoads. Πλέον, ο ένας Toad έχει αντικατασταθεί από την Toadette, ενώ έχει προστεθεί και ο Nabbit, o οποίος πρωτοεμφανίστηκε ως ανταγωνιστής του παίκτη σε κάποια levels του New Super Mario Bros. U. Ο λόγος της περίληψής του είναι η δημιουργία ενός easy και very easy mοde, αντίστοιχα. Η Toadette μπορεί να μεταμορφωθεί στην Peachette, η οποία είναι εμφανισιακά ολόιδια με την πριγκίπισσα Peach, συλλέγοντας ένα super crown. Σε αυτή τη μορφή έχει την ικανότητα να επιπλέει και να κάνει ένα διπλό άλμα, γλιστράει λιγότερο, ενώ και το χρονόμετρο του κάθε stage έχει παραπάνω χρόνο. Αντίστοιχα και ο Nabbit έχει περισσότερο χρόνο σε κάθε stage και γλιστράει πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους χαρακτήρες, ενώ είναι και άτρωτος από τους διάφορους εχθρούς. Βέβαια, αυτές οι αλλαγές στο roaster και συγκεκριμένα η αφαίρεση του μπλε Toad σημαίνουν ότι σε περίπτωση που παίζετε με άλλα τρία άτομα, κάποιος θα αναγκαστεί να παίξει με έναν overpowered χαρακτήρα.

Πέρα από αυτό, το New Super Mario Bros. U Deluxe προσφέρει το ίδιο διασκεδαστικό gameplay που θα θυμάστε αν είχατε ασχοληθεί με τους πρωτότυπους τίτλους στο Wii U. Το platforming είναι απλό και διασκεδαστικό, αλλά όχι τόσο εύκολο ώστε να καταντάει βαρετό, ο overworld στον οποίον επιλέγετε τα stages είναι γεμάτος ζωή και χαριτωμένες μικρές λεπτομέρειες, ενώ και ο χειρισμός του είναι άψογος. Είναι δυνατόν να παίξετε και τα 2 campaigns σε local multiplayer με μέχρι τέσσερις παίκτες και ο χειρισμός με το ένα Joy-Con είναι όσο πιο ευχάριστος γίνεται, δεδομένου και του μικρού μεγέθους των χειριστηρίων. Όσον αφορά το ίδιο το multiplayer δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε φαν καθώς μπορεί να γίνει υπερβολικά χαοτικό, ιδιαίτερα με τέσσερα άτομα, παρ’ όλα αυτά είναι ευχάριστο να υπάρχει η δυνατότητα αυτή για οικογένειες ή μεγάλες παρέες.

Στον τομέα των γραφικών, μπορεί να αυξήθηκε η ανάλυση ελαφρώς (από dynamic 1080p σε 1080p για το docked mode του Switch), αλλά ελάχιστοι θα προσέξουν την διάφορα. Ταυτόχρονα, το art style, τα animations και η μουσική μένουν απαράλλακτα και είναι, όπως θα περίμενε κανείς από έναν Mario τίτλο, άψογα. Επιπλέον, το New Super Mario Bros. U Deluxe τρέχει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στο Switch, όπως άλλωστε θα περιμέναμε από έναν first party τίτλο.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.