Ο σπουδαίος Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Ζουλάφσκι

Ο Αντρέι Ζουλάφσκι (Andrzej Zulawski), γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1940, στο Λβιβ της Πολωνίας. Ο εμβληματικός σκηνοθέτης, που μας ταξίδεψε μοναδικά μέσα από τις ταινίες του, υπήρξε ένας πιστός και ακούραστος υπηρέτης του Σινεμά. Έφυγε στις 17 Φεβρουάριου του 2016, σε ηλικία 75 ετών, συνεπής σ' ένα κινηματογραφικό σύμπαν που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τις ηθικές αξίες του και τις...

Ο Αντρέι Ζουλάφσκι (Andrzej Zulawski), γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1940, στο Λβιβ της Πολωνίας. Ο εμβληματικός σκηνοθέτης, που μας ταξίδεψε μοναδικά μέσα από τις ταινίες του, υπήρξε ένας πιστός και ακούραστος υπηρέτης του Σινεμά. Έφυγε στις 17 Φεβρουάριου του 2016, σε ηλικία 75 ετών, συνεπής σ’ ένα κινηματογραφικό σύμπαν που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τις ηθικές αξίες του και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στην κινηματογραφική στήλη του Tvxs.gr παρουσιάζουμε μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές και αγαπημένες δημιουργίες του.

Ο Αντρέι Ζουλάφσκι, είναι υπεύθυνος για αριστουργήματα όπως το «Σημασία Έχει να Αγαπάς», με τον Κλάους Κίνσκι και την ανεπανάληπτη Ρόμι Σνάιντερ, αλλά και το «Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη», με τον Σαμ Νιλ και την Ιζαμπέλ Ατζανί, ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας της (Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στις Κάννες).

Ο εμβληματικός Πολωνός σκηνοθέτης είχε συνεργαστεί με αξιόλογους ηθοποιούς όπως η Ρόμι Σνάιντερ και η Ιζαμπέλ Ατζανί. Με την Σοφί Μαρσό, έζησαν μαζί επί 17 χρόνια και το 1995 απέκτησαν έναν γιο. Λίγο πριν τον θάνατο του σκηνοθέτη, ο άλλος του γιος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Xawery Zulawski – τον οποίο απέκτησε με την Πολωνή ηθοποιό Malgorzata Braunek – είχε γράψει στην σελίδα του στο Facebook:

«Φίλοι μου έχω την ανάγκη να σας γράψω. Ο Αντρέι Ζουλάφσκι είναι στο τελικό στάδιο του καρκίνου, βρίσκεται στην εντατική» ενώ σημείωνε χαρακτηριστικά ότι «δεν τρέφει ελπίδες» για την εξέλιξη της ασθένειας του πατέρα του.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.