ΠΑΟΚ με σπασμένα φρένα, για τον τίτλο (video)

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα και συνέχισε τη φρενήρη πορεία του, περνώντας με σκορ 1-5 από τη Ριζούπολη.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα και συνέχισε τη φρενήρη πορεία του, περνώντας με σκορ 1-5 από τη Ριζούπολη.

Το ματς “τελείωσε” από το πρώτο ημίχρονο με το δικέφαλο να προηγείται 0-2 στο 10′ και να κλείνει το 45λεπτο στο 0-3, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Η διαφορά από το δεύτερο Ολυμπιακό ανέβηκε ξανά στους 9 βαθμούς

Ξεκίνημα με ίδια προπονητική λογική

Τεννές και Λουτσέσκου ξεκίνησαν με το ίδιο σύστημα, το  4-2-3-1.
Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές, Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ρώσση, Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε ήταν οι πρώτες επιλογές του Τεννέ, ενώ από την άλλη Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Άκπομ ξεκίνησαν για τον ΠΑΟΚ.

Γκολ από τ’ αποδυτήρια 

Δε χρειάστηκε να περιμένουν πολύ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Ριζούπολη για να πανηγυρίσουν. Μόλις στο 4ο λεπτό, η συστημένη σέντρα του Βιεϊρίνια βρήκε τον Πέλκα στην καρδιά της περιοχής κι αυτός με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο δικέφαλος έκανε 2 τα τέρματα του πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών, με το πρώτο γκολ του Ολιβέιρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ μετά από κόρνερ και με αριστερό κεραυνό μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χουάντερσον.

Στο 15′ ο Απόλλων έχασε την ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς, με τον Μπεντινέλι να φεύγει μόνος του από το κέντρο, αλλά το πλασέ του απέναντι στον Πασχαλάκη ήταν απογοητευτικό.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τρία τα τέρματα του στο 33′. Ο Λημνιός μπήκε εξαιρετικά από δεξιά, γύρισε την μπάλα  και ο Μπίσεσβαρ είχε εύκολο έργο από τη μικρή περιοχή για το 0-3.

Το ημίχρονο τελείωσε με δύο ακόμη φάσεις για το δικέφαλο, σουτ του Ολιβέιρα άουτ και απόκρουση του Χουάντερσον σε  τακουνάκι του Άκπομ, μετά από εντυπωσιακό συνδυασμό Μπίσεσβαρ-Πέλκα.

Διαχείριση του παιχνιδιού και 5άρα

Ο Τεννές προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα κάνοντας δύο κινήσεις με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Γκίνο και Βάρκας πέρασαν στη θέση Κοντοέ και Ρώσση.

Ο ΠΑΟΚ πάντως έφτασε δύο φορές κοντά στο 0-4 στις αρχές του δευτέρου μέρους, με Μαουρίσιο και Πέλκα.

Ο ρυθμός ήταν λογικό να πέσει, αλλά ο Απόλλων μείωσε το σκορ με ωραίο δεξί πλασέ στην κίνηση, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 1-3 στο 64′.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 78′ με τον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός είχε λιγότερα από 3 λεπτά στο παιχνίδι, όταν κινήθηκε έξυπνα στην περιοχή και με αριστερό πλασέ έκανε 4 τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Ο Σφιντέρσκι στο 81′ είχε κεφαλιά δίπλα στο δοκάρι του Χουάντερσον.

Ο Πέδρο Ενρίκε επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα με γκολ. Σούταρε δυνατά με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Βαφέα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Απόλλωνα στο 89′.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές(46′ Γκίνο), Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ρώσση(46′ Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε(77′ Ναζλίδης) 

ΠΑΟΚ(Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Λημνιός(85′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ(75′ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ(82′ Ενρίκε)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.