Μάικλ Τζόνσον:Ιστορία βγαλμένη από παραμύθι… (photos)

Είναι πραγματικά θλιβερό να αισθάνεσαι αποτυχημένος, ενώ γνωρίζεις ότι μπορείς να προσφέρεις στο επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις. Η ιστορία του Μάικλ Όουεν Τζόνσον, μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.

Είναι πραγματικά θλιβερό να αισθάνεσαι αποτυχημένος, ενώ γνωρίζεις ότι μπορείς να προσφέρεις στο επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις. Η ιστορία του Μάικλ Όουεν Τζόνσον, μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.
Ο Τζόνσον με την φανέλα της Ντέρμπι απέναντι στην Λίβερπουλ του Τζέραρντ
Ο παλιός παίκτης της Νοτς Κάουντι, της Μπέρμινχαμ και της Ντέρμπι έζησε την πλήρη απαξίωση στην Βρετανία, καθώς απορρίφτηκαν πάνω από 40 αιτήσεις που είχε στείλει για να αναλάβει θέση προπονητή σε κάποιον σύλλογο.
Από το απόλυτο μηδέν, ο 45χρονος σήμερα τεχνικός, έγινε σύνθημα στα χείλη μίας ολόκληρης χώρας.
Γεννημένος στο Νότιγχαμ έπρεπε να ταξιδέψει περίπου 4.600 μίλια για να βρει τη δική του Γη της Επαγγελίας. Στην μικρή Γουιάνα.
Με πληθυσμό 800.000 κατοίκων, το μικρό κράτος της Νότιας Αμερικής που βρίσκεται ανάμεσα στη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα και το Σουρινάμ εξακολουθεί να γιορτάζει μετά την πρόκριση από τα προκριματικά, σε μία ιστορική συμμετοχή για πρώτη φορά το καλοκαίρι στο CONCACAF Gold Cup.
Είναι ένα καταπληκτικό κατόρθωμα για την ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι , από τον Νοέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2014 και βρισκόταν στην 182η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πέρυσι.
Μία από τις απίθανες παραλίες της Γουιάνας
Ο Τζόνσον ανέλαβε τους «Χρυσούς Τζάγκουαρ» τον περασμένο Ιούνιο με τριετή συμφωνία. Η ομάδα του κέρδισε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών, για να κερδίσει το εισιτήριο στο Gold Cup μαζί με τις ΗΠΑ και το Μεξικό.
Περίπου 5.000 οπαδοί στο Στάδιο «Πρόβιντενς», το εθνικό γήπεδο κρίκετ της χώρας, εισέβαλαν στο γήπεδο το Σάββατο για να γιορτάσουν την αποφασιστική νίκη με 2-1 έναντι της Μπελίζ.
Για τον Τζόνσον, είναι μια γλυκιά ανταμοιβή για την επιμονή του και την πίστη του ότι θα έρθει η δικαίωση.
Ο 45χρονος, δήλωσε στη Mirror Sport:
«Προσπάθησα να ξεχάσω την απόρριψη σε τουλάχιστον 40 αιτήσεις που έστειλα. Σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο. Έτσι για μένα είναι υπέροχο. Έπρεπε να είμαι υπομονετικός και να μείνω προσηλωμένος στον στόχο μου όλο αυτό το διάστημα».
«Όταν ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά, ήταν μία μεγάλη στιγμή για όλους. Η χώρα γιορτάζει, επειδή η Γουιάνα θα είναι παρούσα σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ήταν μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος.
Το να μπορέσω να επηρεάσω μία ολόκληρη χώρα, είναι κάτι που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμβεί
 Και για να το κάνουμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για τους παίκτες και όλους τους εμπλεκόμενους.
Είχα κάποιες ανόδους στην Πρέμιερ Λιγκ με την Ντέρμπι και την Μπέρμινχαμ και συμμετείχα σε τελικό Λιγκ Καπ. Έπαιξα επίσης και με τη Τζαμάικα σε Gold Cup, αλλά το να οδηγήσω αυτή τη χώρα σε μία τέτοια επιτυχία δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο».
«Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις μεγάλους άντρες, γυναίκες, παιδιά, να κλαίνε. Περίμεναν δεκαετίες για μία τέτοια επιτυχία, αφού ποτέ δεν έχουν παίξει σε ένα μεγάλο τουρνουά. Οι παίκτες αντιμετωπίστηκαν σαν αστέρια του κινηματογράφου, παντού πήγαιναν άνθρωποι να τους αγοράσουν ποτά και τραβούσαν μαζί τους φωτογραφίες. Ήταν ένας ανεμοστρόβιλος!
Η αναμέτρηση με την Μπελίζ είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της χώρας.
Μάλιστα πριν από το παιχνίδι είχε λάβει μηνύματα για καλή τύχη από τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, τον Γιούρι Τζοργκαέφ και τον Κρις Σμόλινγκ!
Για την ιστορία η Γουιάνα νίκησε 2-1, με ταγκιολ του 36χρονου Νιλ Νταν της αγγλικής Μπέρι, ομάδας της Λιγκ 2 και του 27χρονου Έμερι που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ του Καναδά.
Επόμενος στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και η είσοδος στις 100 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Στις 10 Απριλίου, στο Λος Άντζελες, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Gold Cup και η Γουιάνα θα βρεθεί σε έναν από τους 4 ομίλους που έχουν επικεφαλής το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, τις ΗΠΑ και την Ονδούρα.
Όπως έλεγε συγκινημένος και ο Τζόνσον μετά την πρόκριση, μοιάζει «σαν μία καλογραμμένη ιστορία για ταινία», αυτό που έγινε με την Γουιάνα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.