Άποψη: Σίγουρα θα υπάρξει ένα The Witcher 4

Οι πόρτες για τους fans της σειράς δεν πρόκειται να κλείσουν.Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου...

Οι πόρτες για τους fans της σειράς δεν πρόκειται να κλείσουν.

Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου standalone expansion Blood and Wine το Μάη του 2016 για το The Witcher 3, οι πρώτες πληροφορίες που έβγαιναν από τα στελέχη της CD Projekt RED, ανέφεραν πως η εταιρεία εφόσον ολοκλήρωσε την τριλογία, δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί ξανά με τον Geralt και τις περιπέτειές του. Όπως καταλαβαίνετε τα νέα αυτά δυσαρέστησαν/στεναχώρησαν αρκετά τον κόσμο.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε ο CEO της πολωνικής εταιρείας, Adam Kiciński, στο τέλος του 2017, αναφέρθηκε ξανά το θέμα του The Witcher, σχολιάζοντας πως τελικά η εταιρεία πιθανότατα δεν θα εγκαταλείψει τελείως την σειρά.

Γιατί τόσος δισταγμός;

Ο λόγος για αυτή την επιφυλακτική στάση που κρατάει η CD Projekt RED, έχει να κάνει καθαρά με τον σεβασμό που έχει η εταιρεία στο πρόσωπο των fans αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό.

Μετά τα τρία πρώτα games, οι περιπέτειες του Geralt έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και όπως είπε και ο ίδιος ο Adam Kiciński, “η συνταγή είναι αλάνθαστη και πολύ πετυχημένη” και για αυτό το λόγο δεν θέλουν να χαλάσουν το πρόσωπο της σειράς με έναν τέταρτο τίτλο.

Η παραπάνω αιτιολόγηση του CEO δείχνει για μία ακόμη φορά τον αδαμάντινο χαρακτήρα της εταιρείας. Η σειρά The Witcher μπορεί πλέον να είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα την μετατρέψουμε σε μία φόρμουλα για να τυπώνουμε χρήματα. Σεβόμαστε το δημιούργημά μας αλλά και τους ανθρώπους που μας ακολοθούν και δεν θα σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν τίτλο μόνο και μόνο για να έχουμε κάτι να πουλήσουμε στην αγορά. Όλα αυτά αφήνει να εννοηθούν ο Adam Kiciński με τις δηλώσεις του.

Εκείνοι έκαναν το The Witcher παγκοσμίως αναγνωρίσιμο

Παρά την εξαιρετική στάση που κρατάει η CD Projekt RED, έρχεται στο προσκήνιο ένα μεγάλο δίλημμα. Η σειρά The Witcher δεν ήταν τόσο γνωστή, πέρα από τους κύκλους των ανθρώπων που ασχολούνται με την φανταστική λογοτεχνία.

Ήταν οι κινήσεις και η σκληρή δουλειά της εταιρείας που έφεραν τον Geralt στο παγκόσμιο στερέωμα και τον έκαναν τόσο διάσημο, ώστε ακόμα και το Netflix να μπει στην διαδικασία να δημιουργήσει μία τηλεοπτική σειρά γύρω από τις περιπέτειές του.

Οπότε, αναπόφευκτα δημιουργείται η εξής ερώτηση: Θα αφήσεις τον χαρακτήρα και το franchise που δημιούργησες με τόσο κόπο και σκληρή δουλειά, μέσα σε μία δεκαετία να πάει στράφι; Προφανώς η CD Projekt RED έχει και άλλες ιδέες για νέα IP’s, όπως το Cyberpunk 2077, παρ’ όλα αυτά, το να περάσει ο Geralt στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, απλά δεν φαίνεται σωστό.

Έχει πέσει πολύ δουλειά και πολύ άγχος από τα στελέχη και τους υπαλλήλους της εταιρείας, ώστε να κλείσει έτσι απλά το κεφάλαιο “The Witcher”. Και η κίνηση αυτή δεν έχει νόημα και από την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων. Πέρα από απίστευτα θετικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία γύρω από το όνομά της, συν τα οποιαδήποτε έσοδα από τις πωλήσεις, η λογική υποδεικνύει πως όταν κατασκευάζεις ένα μεγάλο franchise, οφείλεις ως ένα σημείο και να το αξιοποιήσεις και στο μέλλον.

Ένα Witcher 4 χωρίς τον Geralt

Αθροίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα που έφτασε και ο Adam Kiciński στη συνέντευξη που παραχώρησε. H σειρά The Witcher σίγουρα θα επιστρέψει στο μέλλον, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην πρωταγωνιστεί ο Geralt, αλλά κάποιος άλλος χαρακτήρας.

Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, καθώς και θα αξιοποιήσει το σύμπαν του The Witcher που με τόσο κόπο κατασκεύασε και ανέδειξε, αλλά και θα σεβαστεί την δουλειά της, αφού θα αποφύγει να χαλάσει την ιστορία και το “πρόσωπο” της αρχικής τριλογίας.

“Τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς σχεδιάστηκαν ως τριλογία, έτσι δεν μπορούμε απλά να βαφτίσουμε το επόμενο The Witcher 4”, εξηγεί ο CEO της εταιρείας σε μία πιο πρόσφατη συνέντευξή του.

Ούτως ή άλλως, η CD Projekt RED, κατάφερε να προσθέσει στο δυναμικό της -σε ρόλο συμβούλου- τον συγγραφέα των βιβλίων The Witcher, Andrzej Sapkowski. Σίγουρα ο αρχικός εμπνευστής της σειράς θα μπορέσει να βοηθήσει στην ανάδειξη ενός νέου πρωταγωνιστή.

“Δεν θα εγκαταλείψουμε όμως, φυσικά, έναν κόσμο που δημιουργήθηκε μέσα σε μία περίοδο 12 χρόνων”

Τώρα, αν και πιστεύω ακράδαντα πως η σειρά The Witcher θα επιστρέψει ξανά, το πιο πιθανό είναι να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να γίνει αυτό. Η CD Projekt RED, είναι τελείως αποροφημένη αυτή τη στιγμή με το Cyberpunk και δεν αναμένεται να γίνει λόγος για ένα νέο The Witcher, μέχρι να κλείσει αυτός ο development κύκλος.

Ποια είναι η δική σας άποψη πάνω στο θέμα; Πιστεύετε πως η σειρά The Witcher πρέπει να συνεχίσει ή απλά θα ήταν καλύτερο η CD Projekt RED να προχωρήσει σε άλλα IP’s; Πώς θα σας φαινόταν ένα The Witcher παιχνίδι χωρίς τον Geralt;


Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.