Οι απουσίες απαγορεύονται!

Σε ένα «φανταστικό» σχολείο, το Champions League θα ήταν μάθημα, μακράν το πιο αγαπημένο των αγοριών. Κανένας δεν θα σκεφτόταν να κάνει κοπάνα, όλοι θα διάβαζαν μέχρι και τις τελείες. Εύκολο δεν θα ήταν, αφού θα συνδύαζε όλα τα υπόλοιπα. Ο Γιαννίκος Δούσκας σας δίνει τα φετινά SOS. Εξετάσεις το Σάββατο…

Ιστορία 
Το 1962 τόσο η ποδοσφαιρική όσο κι η μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισαν την ήττα στους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, από Μπενφίκα και Δυναμό Τιφλίδας αντίστοιχα. Δύο χρόνια αργότερα το τμήμα μπάσκετ πανηγύρισε κόντρα στη Σπαρτάκ Μπρνο, όμως η Ίντερ του Ελένιο Ερέρα δεν άφησε τη Ρεάλ να κάνει το ιδιότυπο double. Το 2014 η τότε ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (με βοηθό τον Ζιντάν) πήρε in extremis το Champions League με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, ωστόσο στο Μιλάνο η Μακάμπι έκανε την έκπληξη νικώντας στην παράταση την παρέα των Σέρχι και Γιουλ. Φέτος; Το μπάσκετ έκανε ήδη τη δουλειά του. Ουδέποτε στην ιστορία, σύλλογος έχει καταφέρει να βρεθεί την ίδια χρονιά στην ευρωπαϊκή κορυφή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. 

Χημεία
Σαλάχ+Φιρμίνο+Μανέ=71%. Δεν είναι μαθηματικός τύπος. Είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της φετινής Λίβερπουλ. Οι «Fab Three», όπως τους βάφτισε ο Κλοπ, έχουν ως άθροισμα 89 γκολ και 35 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ήτοι το 71% των γκολ της ομάδας: ο Αιγύπτιος (43+13), ο Βραζιλιάνος (27+14) κι ο Σενεγαλέζος (19+8). Σε ότι αφορά στο Champions League, το τρίο έχει 31 γκολ. Όλη η Ρεάλ έχει 30. Ξεκάθαρα έχουν χημεία!

Άλγεβρα (μπλιαχ…)
Στοιχεία Στατιστικής. Ειδικό κεφάλαιο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει 121 γκολ σε 156 ματς του θεσμού. Μέσος όρος 0,76. Λίγο πίσω από το 0,80 του Μέσι. Την τρέχουσα σεζόν έχει σκοράρει 15 φορές. Με 99 νίκες στο παλμαρέ του, είναι ο πολυνίκης του Champions League. Για να κατακτήσει το πέμπτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της καριέρας του, το Σάββατο θα πρέπει να φτάσει τις 100. 

Καλλιτεχνικά
Πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Μαδρίτης κάνει την Τρίτη 22 Μαΐου η ταινία «Hombre de fe» -η ελληνική μετάφραση θα ήταν «Ο άνθρωπος που είχε πίστη»- , η οποία εξιστορεί τη ζωή και την καριέρα του Κοσταρικανού τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κέυλορ Νάβας. Το φιλμ σε 97 λεπτά δείχνει την πορεία του Νάβας από τη Ντεπορτίβο Σαπρίσα μέχρι και το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Τον πορτέρο των Blancos υποδύονται ο 33χρονος Ματ Μάρκες κι ο 13χρονος Χοσέ Νταβίντ Κόστε. Η ταινία παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κόστα Ρίκα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Μουσική
«If he’s good enough for you, he’s good enough for me. If he scores another few, then I’ll be Muslim too». Αφιερωμένο από το KOP στον Μοχάμεντ Σαλάχ. Δεν ξέρω εάν χάρη στον Αιγύπτιο, αυξηθούν οι μουσουλμάνοι στο Λίβερπουλ, όμως όπως και να έχει ο άσος των Reds απέκτησε το δικό του κομμάτι και δεν ακούγεται μόνο στο Άνφιλντ! 

Φιλοσοφία
*Δημοσιογράφος:-Πού βρίσκονται τα σύνορα μεταξύ επιτυχίας κι αποτυχίας;
Ζιντάν: -Η αποτυχία μου ήταν η στιγμή του φετινού αποκλεισμού στο Κύπελλο (σ.σ. με τη Λεγανές). Όταν νικάς εκτός έδρας και παίζεις στο σπίτι σου, οφείλεις να πάρεις την πρόκριση. Εκείνο ναι, ήταν γερό χαστούκι. Υπάρχουν σεζόν που όλοι θέλουν από τη Ρεάλ να κατακτήσει τα πάντα, αλλά δεν είναι δυνατόν να νικάς συνέχεια. Το σημαντικό είναι να διατηρείς τη φιλοδοξία σου στην καθημερινότητα. Εφόσον το κάνεις, δεν είσαι αποτυχημένος. Από την άλλη, εάν φοράς αυτό το σήμα και δεν έχεις κίνητρο, τότε απέτυχες. Στη ζωή υπάρχει το ζενίθ και το ναδίρ. Για να προοδεύσεις, πρέπει να τρως και χαστούκια που και που…
*Συνέντευξη Τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, Τρίτη 22 Μαΐου

To be continued…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.