Ένας γεννημένος νικητής

Είναι από τις περιπτώσεις που εύκολα χαρακτηρίζεται κάποιος... γεννημένος νικητής. Ο Όσκαρ Ταμπάρες όχι μόνο δε τα παράτησε όταν η ζωή του έβαλε δύσκολα, αλλά συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ!

Έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην προπονητική του καριέρα, αλλά τα απλησίαστα γι’ αυτή την ποδοσφαιρική εποχή ρεκόρ τα έχει πετύχει με την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Στα 71 του χρόνια ο Όσκαρ Ταμπάρες έχει βγει νικητής σε όλες τις μάχες που έχει δώσει. Όταν διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barre, σπάνιο νευρολογικό νόσημα που παραλύει πόδια και χέρια, πολλοί βιάστηκαν να τον … τελειώσουν από τους πάγκους όμως εκείνος συνεχίζει απτόητος.

Ο ίδιος γνωρίζει τις δυσκολίες βάζει τη θετική του ενέργεια και τις ξεπερνά. Χρησιμοποιεί την σοφία του για να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό ως άνθρωπος και ως προπονητής ποδοσφαίρου και βάσει της παρουσίας και της στήριξη που έχει στην πατρίδα του, προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι τον αντιμετωπίζουν ως δάσκαλο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας θα είναι το 4ο στο οποίο θα λάβει μέρος με την Ουρουγουάη, κάτι που δε συμβαίνει με κανέναν άλλο προπονητή στην τελική φάση.

Διανύει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Η πρώτη ήταν από το 1988 έως και το 1990 έχοντας την πρώτη συμμετοχή του σε Μουντιάλ και μένοντας εκτός διοργάνωσης στη φάση των «16» από τη γηπεδούχο Ιταλία.

Το 2010 η Ουρουγουάη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά μένοντας έξω από την Ολλανδία με ήττα 3-2, ενώ στην 3η συμμετοχή του, πριν τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία οι παίκτες του αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από την εξαιρετική στη συγκεκριμένη διοργάνωση Κολομβία.

Το όνομα του Ταμπάρες βρίσκεται στη λίστα αυτών με τις περισσότερες παρουσίες σε αγώνες μιας συγκεκριμένης Εθνικής ομάδας. Έχει καταρρίψει τα ρεκόρ των Χέρμπεργκερ και Μόρτεν Όλσεν και οδεύει προς το ασύλληπτο νούμερα των 200ων αγώνων στον πάγκο της ίδιας Εθνικής ομάδας!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.