Porsche: Η Macan των …φτωχών


Η Porsche επεκτείνει την γκάμα των compact SUV με την προσθήκη στην Macan, ενός νέου κινητήρα. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 252 ίππους από τις 5.000 έως τις 6.800 σ.α.λ., ενώ, όπως και σε όλες τις Macan, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK. Έτσι, η 2λιτρη Macan προσφέρει εντυπωσιακές επιταχύνσεις φτάνοντας  τα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, και με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 6,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 229 χλμ./ώρα, ενώ σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η «μικρή» Macan αποδεικνύεται ιδιαιτέρως οικονομική, καθώς (ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό διαστάσεων των τροχών) καταναλώνει από 7,4 λ./100 χλμ. έως 7,2 λ./100 χλμ.

Ο 4κύλινδρος εν σειρά κινητήρας σχεδιασμένος να αποδίδει με σπορ χαρακτηριστικά, λειτουργεί με πίεση υπερπλήρωσης έως 2 bar, ψύξη αέρα πλήρωσης, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Το σύστημα Vario Cam Plus προσαρμόζει συνεχώς τους εκκεντροφόρους εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ παράλληλα ελέγχει το βύθισμα των βαλβίδων εξαγωγής. Για παράδειγμα, η μέγιστη ροπή, η οποία φτάνει τα 37,7 χγρμ είναι διαθέσιμη από τις 1.600 μόλις σ.α.λ., και έως τις 4.500 σ.α.λ.

Η 2λιτρη Macan χάρις στην απόδοση του κινητήρα της και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά (μετάδοση, αναρτήσεις, φρένα), αποδεικνύεται ένα SUV με ιδιαίτερα sport οδική συμπεριφορά. Αυτό εξασφαλίζεται από το σύστημα ενεργούς τετρακίνησης PTM (Porsche Traction Management) που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με μια «ευέλικτη» ανάρτηση και ένα ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Προαιρετικά διατίθεται η αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της, η οποία περιλαμβάνει την ανάρτηση PASM με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ. Καθώς το βάρος της χωρίς φορτίο δεν ξεπερνά τα 1.770 χλγρ., η Macan είναι το ελαφρύτερο SUV της Porsche, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην οδική της συμπεριφορά.

Οπτικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο 2λιτρο μοντέλο διαφέρει από τις άλλες Macan μόνο στις λεπτομέρειές. Εξωτερικά στο αμάξωμα, διακριτικά χαρακτηριστικά είναι οι μαύρες διακοσμητικές λωρίδες στα παράθυρα, οι επίσης μαύρες δαγκάνες των φρένων στους τροχούς των 18 ιντσών, καθώς και η εξάτμιση με δύο μονές απολήξεις από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα. 

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου είναι ίδια με αυτά των μοντέλων S. Για παράδειγμα, η Macan διαθέτει καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση οκτώ σημείων στην πλευρά του οδηγού, επενδύσεις από Alcantara, το τελευταίας γενιάς Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών (PCM), σύστημα προειδοποίησης για απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πέμπτη πόρτα.

Η «μικρή» Macan αναμένεται στην ελληνική αγορά, τον Ιούνιο.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.