Στο κόλπο με σούπερ Μήτσο (video)

Με το ΟΑΚΑ σύμμαχό του και έναν εκπληκτικό Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-79 της Λοκομοτίβ Κούμπαν και είναι μέσα στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης.

Με το ΟΑΚΑ σύμμαχό του και έναν εκπληκτικό Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-79 της Λοκομοτίβ Κούμπαν και είναι μέσα στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης.

Με εξαιρετικό τρόπο «έκλεισαν» το ματς οι πράσινοι (24-16 στη δ’ περίοδο) με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να δείχνει… δέκα χρόνια νεότερος και να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Στο τέλος, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς θα μπορούσαν να καλύψουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (-9) ωστόσο το τρίποντο του 3D δεν βρήκε στόχο με το σκορ στο 84-77. 

Ο αρχηγός του τριφυλλιού, είχε 15 πόντους (4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή), 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 24:29.

Μεγάλο ματς από τον Γκιστ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ακόμα 16 πόντους πρόσθεσε ο Γουίλιαμς ενώ ο Καλάθης είχε 12 πόντους και 9 ασίστ. 

Στους 16 πόντους με 4/8 τρίποντα σταμάτησε ο Τζάνινγκ, με τους Κλαβέρ και Ράντολφ να προσθέτουν από 13 έκαστος. 

Στο 7-4 πλέον και οι δύο ομάδες, με τη Λοκομοτίβ να υπερτερεί στην ισοβαθμία και το πρόγραμμα των δύο ομάδων μέχρι το τέλος να είναι το ακόλουθο:

Παναθηναϊκός
Νταρουσάφακα (εκτός)
Τσεντεβίτα (εντός)
Έφες (εκτός)

Λοκομοτίβ Κούμπαν
Ερυθρός Αστέρας (εντός)
Μάλαγα (εντός)
Νταρουσάφακα (εκτός)

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και από τις δύο πλευρές, τέμπο πάντως που δεν έδειξε να ευνοεί κάποιον από τους δύο αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός είχε σαν σημείο αναφοράς του το παιχνίδι κοντά στο καλάθι στο ξεκίνημα, με τους Καλάθη-Γκιστ να βγάζουν τρία alley oop και τον Ραντούλιτσα στη συνέχεια να αναλαμβάνει δράση. Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε τις απαντήσεις κυρίως με τον Κλαβέρ, ενώ με καλή άμυνα στο τελευταίο μέρος της πρώτης περιόδου, οι Ρώσοι κρατούσαν το ματς στην ισοπαλία (19-19).

Τα 7 λάθη του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλός οιωνός ενόψει συνέχειας, με την ευστοχία της Κούμπαν από μακριά να δημιουργεί προβλήματα. Τζάνινγκ (κυρίως) αλλά και Κλαβέρ, έδιναν λύσεις στην επίθεση της Λοκομοτίβ, που ήταν σταθερά μπροστά τώρα (26-29). Κάποιες εκλάμψεις του Γουίλιαμς δεν έφταναν στον Παναθηναϊκό που ήταν αργός και προβλέψιμος στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα προβλήματα στα μετόπισθεν να εκτίθενται από τον Ζούμπκοφ αλλά και την κακή περιφερειακή άμυνα. Ο Τζάνινγκ συνέχιζε το «βιολί» του και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-41. 

Ο Καλάθης εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο β’ ημίχρονο αλλά τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ της Κούμπαν, κρατούσαν τους Ρώσους μπροστά στο σκορ, παρά τα συνεχόμενα άστοχα τρίποντά τους. Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι και το κλέψιμο ενδιάμεσα από τον Διαμαντίδη έφεραν το σκορ στο 50-52 αλλά ο Ντιλέινι ηγήθηκε σε εκείνο το σημείο της ομάδας του, κάνοντας το 57-63. Συνεχόμενα τρίποντα από Τζάνινγκ, Φελντέιν και ένα καλάθι-φάουλ του Διαμαντίδη διαμόρφωσαν το 60-63 του 30’. 

Με πεντάδα Χάντερ, Φώτση, Γουίλιαμς, Φελντέιν και Χέινς ο Παναθηναϊκός  βρήκε την ενέργεια που έψαχνε και με κάρφωμα του Χάντερ πέρασε μπροστά 64-63. Η Κούμπαν στηρίχθηκε και πάλι στο τρίποντο και με δύο τέτοια του Ντρέιπερ, το σκορ έγινε 64-71 ωστόσο οι πράσινοι συνέχισαν να ποντάρουν στο «χαρτί» της άμυνας και δικαιώθηκαν. Με 7-0 σερί από Διαμαντίδη, Ραντούλιτσα, Καλάθη, το σκορ έγινε 74 όλα, πριν νέο τρίποντο από ρωσικής πλευράς (Σίνγκλτον) κάνει το 74-77. 

Η άμυνα ήταν και πάλι αυτή που έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Τζόρτζεβιτς, με τα κλεψίματα των Διαμαντίδη, Γουίλιαμς και τους πόντους του δεύτερου να φέρνουν τον Παναθηναϊκό μπροστά 80-77. Το καλάθι του Μήτσου και οι βολές του Γουίλιαμς έκαναν το σκορ 84-77 κι ενώ η Κούμπαν πελαγοδρομούσε, η τελευταία επίθεση πήγε βάσει σχεδίου στα χέρια του αρχηγού, που δεν βρήκε στόχο πίσω από τα 6.75 για να δώσει το πολυπόθητο +10. 

Live Blog Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κούμπαν



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.