Τσάτρα… Πάτρα ο Ολυμπιακός (video)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +21 στο ημίχρονο, θεώρησε πως τελείωσε το ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει από τον αξιόμαχο Απόλλωνα, όμως ο Σπανούλης τον έσωσε από το κάζο, οδηγώντας τον στη νίκη με 72-77.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +21 στο ημίχρονο, θεώρησε πως τελείωσε το ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει από τον αξιόμαχο Απόλλωνα, όμως ο Σπανούλης τον έσωσε από το κάζο, οδηγώντας τον στη νίκη με 72-77.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου ξέφυγαν ακόμη και με +22, όμως δεν ίσχυσε το ίδιο στην επανάληψη. Αφήνοντας στην άκρη την άμυνα του πρώτου μέρους, έδωσαν το δικαίωμα στους Πατρινούς να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη νίκη. Παρόλα αυτά, δεν πλήρωσαν το κακό πρόσωπο του δεύτερου ημιχρόνου, χάρη κυρίως στην ψυχραιμία που επέδειξε ο Σπανούλης από τη γραμμή των βολών στο φινάλε. 

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρέμεινε στην κορυφή της Basket League και χρειάζεται νίκη επί του Ρεθύμνου την τελευταία αγωνιστική για να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, εκτός κι αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Κορυφαίος και καθοριστικός στο φινάλε για τον Ολυμπιακό ήταν ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και 9 ασίστ. Εξαιρετικός και αλάνθαστος στο πρώτο ημίχρονο ο Τζόνσον – Όντομ με 13 πόντους, κακός στη συνέχεια. Από τους Πατρινούς πέντε παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντίλαρντ με 16. 

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τη φανέλα του, βραβεύτηκε για την προσφορά του στο μπάσκετ και γνώρισε την αποθέωση. 

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, αφού από πολύ νωρίς κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Απόλλωνα. Οι «ερυθρόλευκοι» με «όπλο» την άμυνα τους, κράτησαν χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλο και παρότι στην αρχή δεν σούταραν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 13-19.

Αυτό άλλαξε στη συνέχεια, αφού η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασε… στροφές και όσο περνούσε η ώρα διεύρυνε τη διαφορά. Με κορυφαίο τον αλάνθαστο Τζόνσον – Όντομ, που είχε πετύχει 13 πόντους σε κάτι περισσότερο από 10 λεπτά συμμετοχής και την άμυνα να λειτουργεί σε υψηλά στάνταρ, οι Πειραιώτες ξέφυγαν ακόμη και με +22 (19-41) απέναντι στην ομάδα της Πάτρας που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Το μόνο «μελανό» σημείο του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο ήταν το ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των βολών (4/10). Παρόλα αυτά, δεν του στοίχησε, αφού σούταρε εξαιρετικά πίσω από τα 6.75μ. (8/15 τρίποντα) και πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 21 πόντων (27-48).

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη, αφού ο Απόλλων επέστρεψε ορεξάτος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ξέχασε την άμυνα του πρώτου μέρους στα… αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι με διαδοχικά τρίποντα των Σάντλερ, Ντίλαρντ και Μέιερ έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (46-55) μετά από αρκετή ώρα και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μάλιστα, πλησίασαν ακόμη και στους 6 πόντους (51-57). προτού ο Χάντερ πάρει… μπρος επιθετικά και με διαδοχικούς πόντους διαμορφώσει το 55-64 του τρίτου δεκαλέπτου. 

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια αντίδρασης και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (59-70), όμως ο Απόλλων δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει. Με μπροστάρη τον ασταμάτητο Ντίλαρντ και άξιο συμπαραστάτη τον Μέιερ απάντησε με επιμέρους σκορ 9-1 και μείωσε σε 68-71, βάζοντας… φωτιά στο ματς τρία λεπτά πριν το τέλος. Τότε ήταν η ώρα του Σπανούλη να βγει μπροστά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, δείχνοντας την απαραίτητη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών έγραψε το 70-75 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Ο Ντίλαρντ δοκίμασε τρίποντο, όμως σημάδεψε σίδερο και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το κλειστό της Περιβόλας με το τελικό 72-77. 

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77

Απόλλων Πατρών (Μέξας):
Αργυρόπουλος 14 (2), Ντίλαρντ 16 (3), Κουζέλογλου, Μέιερ 15 (3), Γουντς 10, Πάλμπλαντ 5 (1), Τζαουάρα, Λαμπρόπουλος 2, Σάντλερ 10 (2)

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):
Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοβ 1, Αγραβάνης 9 (3), Μάντζαρης 12 (1), Παπανικολάου 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 13 (2), Χάντερ 9, Παπαπέτρου 3, Στρόμπερι 4, Γουόρικ 3, Χάκετ 3 (1)

Live Blog Απόλλων Πατρών – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.