Καλμαζίδης: «Είμαστε καλύτεροι από τον Φοίνικα»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα από τον Φοίνικα και πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα από τον Φοίνικα και πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση στων «ασπρόμαυρων» στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ δε μπορούσε να μην αναφερθεί και στη βοήθεια των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Καλμαζίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν αυτή η σειρά των αγώνων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποτελέσει «μάθημα» για το βόλεϊ: 

«Πιστεύω πως ναι, ήταν μία σειρά από πολύ σκληρά παιχνίδια. Και τώρα στα πλέι οφ αλλά και στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο. Όλα ήταν πολύ δυνατά και ήταν ξεχωριστά παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και τα τελευταία δύο χρόνια στο γήπεδό μας γεμίζουμε με κόσμο, και αυτό είναι πολύ ωραίο». 

Για το αν νικάει πάντα ο καλύτερος στο βόλεϊ: 

«Ο αθλητισμός είναι πολύ αυστηρός κριτής. Στο 90% κερδίζει ο πιο ποιοτικός, ειδικά σε σειρές αγώνων. Καμία φορά τυχαίνει να κερδίσει ίσως και μία άλλη ομάδα». 

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και τη μεταμόρφωση της ομάδας του: 

«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για εκείνες τις στιγμές (που τον οδήγησαν σε φυγή το καλοκαίρι). Είχαμε μία καταπληκτική πορεία πέρσι, με μία ομάδα που δημιουργήθηκε στα μέσα της σεζόν και ήταν πολύ σπάνιο αυτό που έγινε. Αυτό δεν εκτιμήθηκε και δεν συνέχισε εκείνη η ομάδα. Εκτιμώ πως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα πράγματα. Όλοι οι ειδικοί λένε πως χρειάζεται 1,5 με 2 χρόνια για να χτιστεί μία ομάδα. Εμείς το κάναμε πολύ πιο γρήγορα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…». 

Για το πώς πείσθηκε να επιστρέψει: «Ένα βασικό κομμάτι είναι ο κύριος Τσαλόπουλος που είναι ένας άνθρωπος που μου έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδειξε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και μιλάμε την ίδια γλώσσα». 

Για το αν βοηθάει οικονομικά ο Ιβάν Σαββίδης: 

«Δεν είμαι στο λογιστήριο μέσα. Από ό,τι ξέρω δεν έχει βοηθήσει. Βοηθάει γενικά με την ΠΑΕ τον Ερασιτέχνη. Τον βρήκα πολύ ένθερμο. Δεν έχει ζήσει ξανά τόσο έντονα ένα τέτοιο παιχνίδι. Ήταν πολύ ωραίο το παιχνίδι. Το φοβόταν αυτό είναι η αλήθεια μετά το πρώτο παιχνίδι που είχε έρθει και το χάσαμε». 

Για τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου και το κατά πόσο βοήθησαν οι Λι, Σμαραγδής, Γιαμπλόνσκι και Τακουρίδης: 

«Είναι τέσσερα παιδιά που ήρθαν και έδωσαν το δικό τους στίγμα και βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα. Αν δεν υπάρχει ομαδική δουλειά και εμπιστοσύνη σε αυτά που κάναμε, δεν θα έρχονταν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλοι συμβάλουν με τον τρόπο τους και είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν». 

Για τον Αμπρέου Σεπέδα: 

«Ο Σεπέδα είναι αρχηγός της εθνικής Κούβας. Είναι τεράστιος παίκτης. Το καθεστώς είναι διαφορετικό σε σχέση με την Ευρώπη και χρειαζόταν μία προσαρμογή. Τα αθλητικά του προσόντα είναι αυτά που χρειαζόμαστε». 

Για τις ανατροπές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα μεταξύ τους παιχνίδια: : 

«Δεν μπορέσαμε να το χωνέψουμε, να κοιμηθούμε. Μας έτσουξε πάρα πολύ. Δεν συμβαίνουν κάθε μέρα τέτοιες ανατροπές. Για έναν πόντο να χάνεις τρόπαια, Κύπελλο ή Λιγκ Καπ. Η δική μας ομάδα δεν ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Μετά από τόσες αναμετρήσεις μεταξύ μας δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζει σημαντικό ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι, εκεί γίνεται μεγαλύτερη δουλειά». 

Για τα όσα είπε στους παίκτες του: 

«Τους ζήτησα να κάνουν αυτά που μπορούμε, που δουλεύουμε καθημερινά και να το δουν από λίγη απόσταση και να μην το μεγεθύνουμε ως τόσο σημαντικό. Παίξαμε πιο ελεύθερα μετά από κάποια στιγμή». 

Για την παρουσία του κόσμου και αν δημιουργεί άγχος στους παίκτες: 

«Μερικές φορές ίσως να συμβαίνει αυτό, να δημιουργεί λίγο άγχος. Για αυτό είναι οι πρωταθλητές και οι αθλητές που διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Το έχουν συνηθίσει και μπορούν να το διαχειριστούν τα παιδιά». 

Για το πώς θα διαχειριστεί πνευματικά τους παίκτες εν όψει των τελικών μετά τους εντυπωσιακούς αγώνες με τον Ολυμπιακό: 

«Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία. Αυτό που σας είπα και πριν, τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύουμε περισσότερο στο μυαλό». 

Για το αν υπάρχει φαβορί στους αγώνες με τον Φοίνικα: 

«Δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Φοίνικα, όμως έχουμε χάσει φέτος και με 3-0 μέσα στο γήπεδό μας. Είναι μία ομάδα, που έχει μικρό γήπεδο, παίζει πολύ σκληρά. Δεν ξέρω αν ο τίτλος του φαβορί μετράει τόσο πολύ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.