Μήνυση στη Riot Games για διακρίσεις λόγω φύλου

Μάθετε τα πάντα για τις κατηγορίες.Μήνυση έγινε στη Riot από μία πρώην και μία τωρινή υπάλληλο της...

Μάθετε τα πάντα για τις κατηγορίες.

Μήνυση έγινε στη Riot από μία πρώην και μία τωρινή υπάλληλο της εταιρείας. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Riot φαίνεται να κάνει διακρίσεις λόγω φύλου μεταξύ των εργαζομένων της, δίνοντας περισσότερα προνόμια στους άνδρες.

Σύμφωνα με το Kotaku, η αγωγή έγινε αφού ήρθε στο φως μια έρευνα από το ίδιο site σχετικά με τον σεξισμό που υφίστανται οι γυναίκες που δουλεύουν στη Riot, τη δημιουργό του League of Legends.

Η αγωγή μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι:

“Όπως πολλές από τις γυναίκες που εργάζονται στη Riot Games, οι ενάγουσες έπαιρναν μικρότερους μισθούς από ό,τι δικαιούνταν ενώ η σταδιοδρομία τους παραμερίστηκε λόγω του γεγονότος ότι είναι γυναίκες. Οι συνθήκες εργασίας μάλιστα δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης και της προκατάληψης που κυριαρχούν στη Riot Games.”

Επίσης η αγωγή υποστηρίζει ότι η Riot παραβίασε τους σχετικούς νόμους κατά των διακρίσεων λόγω φύλου στον εργασιακό χώρο. Οι ενάγουσες λοιπόν ζητούν να λάβουν μη καταβληθέντες μισθούς καθώς επίσης και αποζημιώσεις λόγω ψυχικής οδύνης, με ακριβές ποσό το οποίο θα οριστεί από το δικαστήριο.

Η έρευνα του Kotaku, η οποία έγινε τον Αύγουστο, αποκάλυψε τις ιστορίες 28 νέων και πρώην υπαλλήλων, οι οποίες δήλωσαν ότι εντός της εταιρείας ο σεξισμός κυριαρχεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανταμείβονται συμπεριφορές οι οποίες δεν ευνοούν τις γυναίκες.

Η Riot απάντησε στην έρευνα του Kotaku, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές παρενόχλησης. Σε post τους μάλιστα στο Twitter ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν τις κινήσεις που θα κάνουν προκειμένου να φέρουν ουσιαστική αλλαγή στις συνθήκες εργασίας των γυναικών που δουλεύουν στην εταιρεία.

Αν και η Riot φαίνεται να έχει απομακρύνει αρκετούς υπαλλήλους οι οποίοι παρενοχλούσαν γυναίκες συναδέλφους τους, σύμφωνα με το Kotaku δεν έχουν απολυθεί οι σημαντικότεροι εξ’ αυτών.

Η Jessica Negron λίγο καιρό μετά την πρόσληψη της, ανέλαβε τα καθήκοντα της διευθύντριας της αφού εκείνη παραιτήθηκε. Ωστόσο δεν είδε καμία αύξηση στο μισθό της.

Είπε ότι παρά το γεγονός ότι παραπονέθηκε και ζήτησε να γίνει και επίσημα η αλλαγή θέσης, η εταιρεία κάλεσε σε συνέντευξη τρεις άνδρες. Την ίδια δεν την κάλεσαν ποτέ.

Εκτός αυτού, ένας από τους supervisor της είχε δηλώσει πως η διαφορετικότητα δεν πρέπει να αποτελεί σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουν, γιατί το gaming είναι πλέον ένα από τα λίγα προνόμια που έχουν απομείνει στους λευκούς.

Η Melanie McCracken, δουλεύει στη Riot από το 2013 και αποφάσισε να μιλήσει για τις δικές της εμπειρίες σχετικά με την σεξιστική συμπεριφορά που έχει δεχθεί. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις, ωστόσο, φρόντισαν να διαρρεύσουν τις κατά τα άλλα εμπιστευτικές πληροφορίες που τους έδωσε, στον προϊστάμενο της.

Το 2015 άλλαξε θέση και ο προϊστάμενος της πήρε προαγωγή το 2016. Τότε της είπε:

“Θα σου δώσω πέντε μήνες να βρεις καινούρια θέση αλλιώς θα απολυθείς”.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αγωγή.


Ο Άλεξ, όταν δεν κυνηγάει templars ή δεν περνάει τα βράδια του στο Gotham, γράφει στο IGN. Μπορείτε να τον βρείτε σε facebook και instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.