Η πρόκριση στα χέρια της ΑΕΚ (video)

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε 2-0 τη Λαμία με σκόρερ τους Πόνσε και Κρστιτσιτς.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε 2-0 τη Λαμία με σκόρερ τους Πόνσε και Κρστιτσιτς. 

Δύο διαφορετικά πρόσωπα για την ΑΕΚ σε κάθε ημίχρονο. Ακίνδυνη και φλύαρη στο πρώτο, σοβαρή και εντυπωσιακή στο δεύτερο. Πολυτιμότερος του αγώνα ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος είχε ασίστ στο γκολ του Πόνσε, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο Κλωναρίδης όταν μπήκε στο Β’ ημίχρονο δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του Χιμένεθ. 

Δείτε τα στιγμιότυπα:



Τα πλάνα των προπονητών


Με 3-5-2 σε έναν ακόμα αγώνα παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος εμπιστεύθηκε την θέση του τερματοφύλακα στον Μπάρκα, ενώ την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου. Κρστιστιτς, Σιμόες, Μάνταλος στον άξονα, Γκάλο και Χουλτ στις πτέρυγες, ενώ Λιβάια και Πόνσε αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο. 
Για την Λαμία, ο Μάκης Χάβος επέλεξε 4-3-3 ή αν προτιμάτε με 4-5-1 σε αμυντική διάταξη με τερματοφύλακα τον Μελίσσα, στην άμυνα τους Πλιάτσικα δεξιά, Βάντερσον αριστερά και Αντέτζο, Καρυπίδη στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπεχαράνο είχαν αμυντικά καθήκοντα και τριάδα στην επίθεση οι Τομάς, Καραμάνος, Μπαράλες. 


Ορεξάτη αλλά ακίνδυνη η ΑΕΚ

Με κατοχή μπάλας και έλεγχο από την ΑΕΚ άρχισε η αναμέτρηση, όμως οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να “πατήσουν” περιοχή. Ο Πέτρος Μάνταλος ερχόταν και έπαιζε αριστερά στην επίθεση και το σύστημα της ΑΕΚ μετατρεπόταν σε 3-4-3. Πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 9′ όταν από ωραία ανάπτυξη της ΑΕΚ, ο Λιβάια έστρωσε στον Γκάλο, το σουτ του Βραζιλιάνου όμως κατέληξε πλάγιο από τα πολλά φάλτσα.

Στο 13′ κάθετη του Γκάλο στον Πόνσε, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε χωρίς δύναμη για να μπλοκάρει ο Μελίσσας. Ο Χιμένεθ βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη επιθετικά άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα, βάζοντας δεξί μπακ τον Μπακάκη, αριστερό τον Χουλτ, στόπερ τους Οικνόμου, Τσόσιτς, ο Μάνταλος και ο Γκάλο στις δύο πλευρές, Κρστιτσιτς και Σιμόες αμυντικά χαφ και Λιβάια, Πόνσε στην επίθεση. 

Ένα ακόμα αδύναμο σουτ του Πόνσε στο 30′, χωρίς να δυσκολέψει τον Μελίσσα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μάνταλος έβγαλε υπέροχη πάσα στον Μπακάκη, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το σουτ όμως βρήκε περισσότερο “αέρα” με την μπάλα να απομακρύνεται στη συνέχεια από τους αμυντικούς της Λαμίας. 

Η σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 38′, όταν η επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα. Πρώτη και μοναδική απειλή της Λαμίας προς την εστία του Μπάρκα στο πρώτο ημίχρονο στο 41′, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να μπλοκάρει σταθερά το διαγώνιο σουτ του Δημούτσου.


Σοβαρεύτηκε και το… καθάρισε 


Με αλλαγή άρχισε το δεύτερος μέρος για την ΑΕΚ, καθώς ο Χιμένεθ άφησε στα αποδυτήρια τον ακίνδυνο Γκάλο και πέρασε στον αγώνα τον Κλωναρίδη. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν πιο δραστήριοι με το ξεκίνημα δημιουργώντας δύο επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Λαμίας. Στο 46′, το επικίνδυνο γύρισμα του Κλωναρίδη, έδιωξε σε κόρνερ προ του Μελίσσα, ο Καρυπίδης.

Από την εκτέλεση του Μάνταλου, ο Μάρκο Λιβάια πήρε την κεφαλιά για να διώξει δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Μελίσσας. Μέσα σε επτά λεπτά η ΑΕΚ είχε τρεις τελικές, με τον Κρστιτσιτς να σουτάρει από μακριά, αλλά η μπάλα να περνάει πάνω από την εστία της Λαμίας.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε με τη συμπλήρωση σχεδόν μίας ώρας παιχνιδιου. Στο 61′, από εντυπωσιακή κάθετη του Λιβάια, ο Πόνσε βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, σούταρε όμως η προβολή του Καρυπίδη έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Πόνσε που ξεμαρκαρίστηκε από τα στόπερ της Λαμίας πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για να γράψει το 1-0. 

Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση να πετύχει δεύτερο γκολ  στο 70′, όταν από την κάθετη του Πόνσε, ο Κρστιτσιτς βγήκε απέναντι από τον Μελίσσα, με ωραίο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Λαμίας για να διώξει σε κόρνερ ο Καρυπίδης πριν περάσει τη γραμμή. 

Στο 75′, ο Λούκας Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, καθώς το σουτ από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αροιστερό δοκάρι της Λαμίας. 

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 87′, όταν από κόρνερ του Μπογέ, ο Μάνταλος πήρε δύσκολη κεφαλιά για να διώξει εντυπωσιακά ο Μελίσσας. Στο 90′ από λάθος του Αντέτζο και κάθετη του Πόνσε, ο Λούκας Μπογέ βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, προσπάθησε να τον αποφύγει, σούταρε, όμως ο γκολκίπερ της Λαμίας επέστρεψε στη φάση και αποσόβησε το 2-0.

Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός το έκανε ο Κρστιτσιτς στην αμέσως επόμενη επίθεση, όταν από ωραίο γύρισμα του Κλωναρίδη με προβολή από το υψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Τελευταία ευκαιρία του αγώνα για τη Λαμία στο 95′, όταν από σέντρα του Πλιάτσικα, ο Αντέτζο με προβολή μέσα από την περιοχή υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Μπάρκα, ο οποίος κράτησε το μηδέν.


Οι ενδεκάδες: 
ΑΕΚ
(Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας – Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης –  Σιμόες, Κρστιτσιτς (93′ Άλεφ), Μάνταλος – Χουλτ, Γκάλο (46′ Κλωναρίδης) – Λιβάια (73′ Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία
(Μάκης Χάβος): Μελίσσας – Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας – Μπλάζιτς (69′ Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77′ Μπερτόγλιο) – Καραμάνος, Μπαράλες (56′ Επστάιν). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.