Γιασικεβίτσιους: «Τα θέλουμε όλα»

Να κατακτήσει όλους τους εφετινούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό, θέλει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Να κατακτήσει όλους τους εφετινούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό, θέλει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ τόνισε πως δεν του αρκεί το κύπελλο Ελλάδος και υπογράμμισε πως θέλει να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν με την κατάκτηση της Euroleague και τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο «Σάρας» μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την κόπωση στην ομάδα: «Είχαμε ανάγκη αυτήν τη διακοπή, γιατί τόσο οι προπονητές μας, όσο και όλοι οι παίκτες, αλλά και τα μέλη της ομάδας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια κόντρα στη Μακάμπι για να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση στο Final 4. Τώρα θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας εν όψει του τελικού σταδίου της σεζόν. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και της Ευρωλίγκας και θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι. Οι τελευταίοι δύο μήνες για τον Παναθηναϊκό ήταν πάρα πολύ κουραστικοί και σίγουρα μόνο καλό θα μας κάνει να μείνουμε λίγο εκτός και να αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις».

Για τους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν: «Φυσικά και μας χαροποιεί που κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν μας αρκεί. Όπως δεν μας αρκεί μόνο η πρόκριση στο Final 4. Εμείς πάμε εκεί με στόχο να κατακτήσουμε ένα ακόμα Πρωτάθλημα Ευρώπης. Θα πάμε στην Τουρκία, θα παίξουμε το μπάσκετ μας και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Συμφωνώ απόλυτα με τον κόουτς Ομπράντοβιτς, πως παρά τις επιτυχίες μας ακόμα δεν έχουμε παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες. Για την ακρίβεια μπορώ να σου πω πως παρά το γεγονός πως καταφέραμε να προκριθούμε στο Final 4, στα παιχνίδια κόντρα στη Μακάμπι δεν ήμασταν καλοί. Ίσως μόνο στο πρώτο ματς. Σίγουρα είμαστε τυχεροί που προκριθήκαμε εμείς και όχι εκείνοι, αλλά πιστεύω ότι είμαστε κατά πολύ καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι και θα έπρεπε να είχαμε προκριθεί με πιο άνετο τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει στην κατάσταση που φτάσαμε. Να είμαστε στο ‘σπίτι’ μας, στο τελευταίο παιχνίδι, να παίζουμε την τελευταία άμυνα και να υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το ματς και την πρόκριση».

Για στην «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού: «Σε πολλά παιχνίδια κάνουμε πάντα το ίδιο λάθος. Ενώ παίζουμε καλά και καταφέρνουμε να χτίζουμε διαφορά, μάλλον επαναπαυόμαστε και δίνουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο μας να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέπουμε να συμβαίνει γιατί κόντρα σε καλές μπορεί να το πληρώσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διορθώσουμε κι αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα λάθη μας. Ειδικά στο Final 4. Αν θέλουμε να πάμε στην Τουρκία και να πετύχουμε κάτι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε κάτι ανάλογο να συμβεί. Θα είναι πολύ επικίνδυνο».

Για το μοναδικό του ρεκόρ σε Final 4 (8 νίκες σε ισάριθμα ματς και τέσσερις κούπες): «Σίγουρα είναι πολύ καλό να μη… χάνεις, αλλά σημασία έχουν αυτά που έρχονται. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτό που είπε και ο κόουτς. Ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε μεγάλο βαθμό αν θέλουμε να πάμε στην Τουρκία και να διεκδικήσουμε στα ίσια τον τίτλο. Σίγουρα είναι τεράστιο κίνητρο για εμένα να προσθέσω στη συλλογή μου έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο. Πάντα έχεις κίνητρο όταν πηγαίνεις να παίξεις τέτοια ματς, αλλά τώρα έχω ένα παραπάνω. Και όχι μόνο για εμένα. Το κίνητρο όλων των παιδιών στην ομάδα θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλό Πάσχα σε όλο το. πράσινο Έθνος, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειες τους. Θέλω επίσης να τους πω ότι έχουμε ανάγκη τη βοήθεια τους και θα πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο και να μας υποστηρίζουν. Θέλουμε να βλέπουμε το ΟΑΚΑ συνέχεια γεμάτο. Όπως ήταν και στα παιχνίδια με τη Μακάμπι. Ειδικά στο τελευταίο. Αυτό που έγινε στο πέμπτο ματς ήταν απίστευτο. Τόσος πολύς κόσμος, τόση φασαρία… Φοβερή ατμόσφαιρα. Είναι το καλύτερο συναίσθημα για ένα μπασκετμπολίστα. Η καλύτερη εμπειρία να ζήσει ένας αθλητής. Μακάρι να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και εμείς να τους κάνουμε χαρούμενους φέρνοντας στο ΟΑΚΑ δύο ακόμα τίτλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.