Μοιρασιά στη Μυτιλήνη (video)

Καλλονή και Πανιώνιος έμειναν ισόπαλοι 1-1, με τους «κυανέρυθρους» να ανοίγουν το σκορ με τον Ανσαριφάρντ και τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Αναστασιάδη.

Καλλονή και Πανιώνιος έμειναν ισόπαλοι 1-1, με τους «κυανέρυθρους» να ανοίγουν το σκορ με τον Ανσαριφάρντ και τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Αναστασιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι, παρ’ όλο που δέχτηκαν γκολ μετά από πέντε αγωνιστικές, έμειναν αήτττητοι για έκτο σερί παιχνίδι και εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζώνη πλέι – οφ.

Οι γηπεδούχοι, έκαναν πολύ μαχητική εμφάνιση, αλλά έμειναν χωρίς νίκη για τρίτη σερί αγωνιστική και παρά τον έναν πόντο παραμένουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση… 

Τα αρχικά πλάνα

Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Δαύκου, δεξί μπακ ο Μίκιτς, αριστερό ο Γκόλιας, σέντερ μπακ οι Αναστασιάδης και Βαλιός.
Αμυντικά χαφ οι Τσιαμπούρης και Καλτσάς. Στο δεξί άκρο ο Μανούσος, στο αριστερό ο Ελλακόπουλος, ο Φαβάλι πίσω από τον Μάρκοβιτς.

Ο Πανιώνιος ξεκινά με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δεξί μπακ ο Αργυρόπουλος, αριστερό ο Τασουλής, σέντερ μπακ οι Ρισβάνης και Οικονόμου. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος. Στο δεξί άκρο ο Καθάριος, στο αριστερό ο Μπαργκάν, ο Χαλκιαδάκης πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Εύστοχος Καρίμ, απάντηση Αναστασιάδη

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσίασε το πρώτο μέρος στη Μυτιλήνη και ειδικά μετά το πρώτο αναγνωριστικό εικοσάλεπτο, με τον Πανιώνιο να παίρνει το προβάδισμα αλλά την Καλλονή να είναι μαχητική και να απαντά.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νωθρά και με αρκετά λάθη. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας σε έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν του ταίριαζε τόσο πολύ, ενώ η Καλλονή απειλούσε περισσότερο από τη δεξιά πλευρά, με τον Μίκιτς ιδιαίτερα δραστήριο.

Πρώτη καλή φάση στο ματς, ήταν το σουτ του Τσαμπούρη έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Διούδης στο 14′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μανούσου να δοκιμάσει το πόδι του όμως έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ.

Ο Πανιώνιος, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστική τελική προσπάθεια στο 29′, όταν ο επικίνδυνος Χαλκιαδάκης πήρε κάθετη πάσα του Ρισβάνη και σούταρε έξω από την περιοχή, ο Δαύκου απόκρουσε προς στιγμήν αλλά ο Ανσαριφάρντ βγήκε στην επαναφορά γρηγορότερα από τον Βαλιό και άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ.

Λίγα λεπτά αργότερα πάνως ο Βαλιός αποχώρησε πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας τη θέση του στον Γεωργίου, με τον Καραγεωργίου να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2, έχοντας μπροστά Μανούσο και Μάρκοβιτς.

Η – έστω και αναγκαστική – αλλαγή φάνηκε να λειτούργησε καθώς η Καλλονή πλησίασε το γκολ στο 38′ με σουτ του Καλτσά που μπλόκαρε ο Διούδης και κυρίως στο 40′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο των παικτών του Πανιώνιου, ο Μανούσος σούταρε άουτ μέσα στην περιοχή.

Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που αναζητούσαν από στημένη φάση με περιπετειώδη τρόπο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Όλα ξεκίνησαν από κόρνερ του Φαβάλι από αριστερά, με τον Μάρκοβιτς να πιάνει κεφαλιά που αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Τασουλή, τον Μίκιτς στην επαναφορά (με υποψία επιθετικού φάουλ στον παίκτη του Πανιώνιου) να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και τον Αναστασιάδη να τη σπρώχνει τελικά στα δίχτυα από κοντά!

Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία σημαντική φάση του α’ μέρους, καθώς στις καθυστερήσεις ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, όταν ο Χαλκιαδάκης έβγαλε τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ που «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Δαύκου αλλά την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Πολλές προσπάθειες, λίγη ουσία

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο μέρος, με τον Πανιώνιο να δημιουργεί την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στο 47′ με νέο σουτ του Χαλκιαδάκη που ο Δαύκου κατάφερε να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.

Η Καλλονή όμως αύξανε σταδιακά την πίεση στα καρέ του Διούδη και στο 60′ έφτασε κοντά στο 2-1, όταν ο Φαβάλι εκτέλεσε επικίνδυνα φάουλ από δεξιά και ο αφύλακτος Μανούσος δεν πρόλαβε τη μπάλα για εκατοστά στη μικρή περιοχή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανταποκρίθηκε στην πορεία του αγώνα αλλάζοντας τον Μπαργκάν (ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φίλους της μέχρι πριν από μερικούς μήνες ομάδας του) με τον Καραμάνο στο 62′.

Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή απείλησε ξανά πάντως με σέντρα του Τσαμπούρη και κεφαλιά του Μάρκοβιτς που κατέληξε στα χέρια του Διούδη.

Ο Πανιώνιος, προσπάθησε στο 65′ με άλλο ένα καλό σουτ του 
Χαλκιαδάκη έξω από την περιοχή που έδιωξε σε κόρνερ ο Δαύκου.

Ακολούθησαν όμως δύο καλές φάσεις για την Καλλονή, στο 67′ με αδύναμο σουτ του Μάρκοβιτς που μπλόκαρε ο Διούδης, αλλά και στο 68′ με τον Μανούσο να παίρνει τη μπάλα στην περιοχή και να σουτάρει άουτ υπό την πίεση των  Τασουλή και Οικονόμου.

Στο 73′ ο Ουζουνίδης έκανε τη δεύτερη αλλαγή του με τον Χαλκιαδάκη να αφήνει τη θέση του στον Μπακασέτα, ο οποίος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με μακρινό φάουλ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Δαύκου.

Ο Νίκος Καραγεωργίου απάντησε βάζοντας τον Κάρλσον μπροστά αντί του Μάρκοβιτς, ενώ στο 74′ οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία τελική με εναέριο βολέ του Φαβάλι στην περιοχή που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια μετά από σέντρα του Γεωργίου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο προπονητές έκαναν τις τελευταίες τους κινήσεις στη «σκακιέρα». Ο Ουζουνίδης «φόρτωσε» τον άξονα με Τζανδάρη αντί Καθάριου, ενώ ο Καραγεωργίου έριξε στη μάχη τον Σπυρόπουλο αντί του Ελλακόπουλου. 

Στα τελευταία λεπτά, η Καλλονή ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο για το δεύτερο γκολ και είχε δύο τελικές με τον Γεωργίου στο 89′ και το 90′ με την πρώτη να καταλήγει στα χέρια του Διούδη και τη δεύτερη άουτ.

Παρά κάποιες στημένες φάσεις πάντως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη…

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 22η Αγωνιστική, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης
Γκολ:
45′ Αναστασιάδης – 29′ Ανσαριφάρντ
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Βλάσσης (Λασιθίου)
Κίτρινες: Μανούσος – Οικονόμου, Καθάριος, Μπαργκάν, Κόρμπος
Κόκκινες:
ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου, 4-2-3-1): Δαύκου – Μίκιτς, Αναστασιάδης, Βαλιός (37′ Γεωργίου), Γκόλιας – Καλτσάς, Τσαμπούρης – Μανούσος, Ελλακόπουλος (85′ Σπυρόπουλος),  Φαβάλι – Μάρκοβιτς (74′ Κάρλσον).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Διούδης – Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής – Κόρμπος, Σιώπης – Καθάριος (83′ Τζανδάρης),  Μπαργκάν (63′ Καραμάνος), Χαλκιαδάκης (72′ Μπακασέτας) – Ανσαριφάρντ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.