Σε τηλεδιάσκεψη “υποβαθμίζεται” το αυριανό Eurogroup

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, "η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τον όρο της εκκρεμμότητας των 325 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος".

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, “η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τον όρο της εκκρεμμότητας των 325 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στην ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική ψήφο της ελληνικής Βουλής στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, τονίζει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων των 17 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), φάνηκε ότι υπάρχουν τεχνικές εκκρεμότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τρόικα.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες αυτές είναι και το δημοσιονομικό κενό, ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012 και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει:

«Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος. Ως εκ τούτου αποφάσισα αύριο να συγκαλέσω τους υπουργούς οικονομικών σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα και να προετοιμάσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012».
Οπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, που μίλησαν στο Γαλλικό πρακτορείο, οι αποφάσεις παραπέμπονται στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν είναι δυνατόν, εφόσον μέχρι αύριο εκπληρωθούν οι όροι που θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι, να εγκριθεί το ελληνικό πρόγραμμα, μέσω της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.