Borderlands 2: Commander Lilith and The Fight For Sanctuary Review

Η τελική μάχη στον πλανήτη Pandora.H κυκλοφορία ενός νέου DLC για το Borderlands 2 ήταν...

Η τελική μάχη στον πλανήτη Pandora.

H κυκλοφορία ενός νέου DLC για το Borderlands 2 ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής E3, ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι το εν λόγω DLC διατίθεται δωρεάν μέχρι τις 8 Ιουλίου. Για να είμαστε ειλικρινείς πριν ξεκινήσουμε την ενασχόλησή μας μαζί του είχαμε κάποιες αμφιβολίες ως προς την ποιότητα του περιεχομένου του. Σύντομα όμως διαπιστώσαμε ότι το Commander Lilith and The Fight For Sanctuary δεν είναι απλά ένα… filler DLC, αλλά κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Κοινώς γεφυρώνει το σεναριακό χάσμα μεταξύ του Borderlands 2 και του επερχόμενου τρίτου κεφαλαίου της σειράς.

Ο τίτλος του DLC περιγράφει γλαφυρά το τι πρόκειται να επακολουθήσει, καθώς η Sanctuary δέχεται επίθεση από τα στρατεύματα της New Pandora. H Lilith και οι υπόλοιποι Vault Hunters αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Sanctuary στα χέρια του Hector, του κεντρικού villain του DLC, ο οποίος οραματίζεται να μετατρέψει την πόλη και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Pandora σε ένα παράδεισο. Για να πετύχει τον σκοπό του χρησιμοποιεί έναν ιό, που μεταλλάσσει τα φυτά και τους κατοίκους του πλανήτη.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Commander Lilith and The Fight For Sanctuary προετοιμάζει το έδαφος για την κυκλοφορία του Borderlands 3, αλλά στην πραγματικότητα κάνει κάτι παραπάνω από αυτό, κλείνοντας όσους… ανοιχτούς λογαριασμούς είχε αφήσει τόσο το Borderlands 2, όσο και το Tales from the Borderlands της Telltale Games. Καλό θα είναι να έχετε ολοκληρώσει και τα δύο games πριν ασχοληθείτε με το DLC, αφενός για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα όσα έχουν λάβει χώρα στο σύμπαν της σειράς και αφετέρου για να αποφύγετε τα spoilers. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ιστορία του DLC εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του Tales from the Borderlands.

Είναι αδύνατο να επεκταθούμε στην πλοκή του Commander Lilith and The Fight For Sanctuary χωρίς να σας δώσουμε spoilers, οπότε απλά θα σχολιάσουμε την γενικότερη αίσθηση που μας άφησε. Τα γεγονότα “δένουν” αρμονικά μεταξύ τους, ενώ η πλοκή αποδίδεται με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της σειράς. Υπάρχουν πάντως και κάποιες πιο δραματικές στιγμές, στις οποίες ήταν αδύνατο να συγκρατήσουμε τα δάκρυα μας. Εδώ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, το πόσο μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Πολλές φορές όταν αναφερόμαστε στο Borderlands 2, εκθειάζουμε τo εθιστικό gameplay του, ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα και στο εξαιρετικό storytelling του.

Και μιας και “πιάσαμε” το κομμάτι του gameplay, το Commander Lilith and The Fight For Sanctuary θα αποζημιώσει και με το παραπάνω τους λάτρεις της σειράς. Αυτή την φορά συναντάμε δύο νέες κατηγορίες εχθρών, τους infected και τους στρατιώτες της New Pandora. Οι infected εχθροί είναι μεταλλαγμένοι και μοιάζουν σαν ένα διεστραμμένο αμάλγαμα ανθρώπων και φυτών. Χρησιμοποιούν κατά βάση corrosive επιθέσεις, ενώ είναι τρωτοί στην φωτιά, οπότε θα πρέπει να προσαρμόσετε αναλόγως το loadout σας. Στον αντίποδα, οι στρατιώτες της New Pandora χρησιμοποιούν ισχυρές shields για να προστατευτούν από τα πυρά σας και παράλληλα στις τάξεις τους θα συναντήσετε αρκετούς medics.

Ο βαθμός πρόκλησης είναι γενικώς αυξημένος σε σύγκριση με το βασικό campaign και υπήρξαν φορές που πεθάναμε 5-6 φορές στο ίδιο checkpoint μέχρι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Τα boss fights αντιθέτως είναι πολύ πιο βατά (εξαιρείται το νέο raid) και μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ακόμη και στην περίπτωση που παίζετε solo.

H διάρκεια του DLC κυμαίνεται στις 10 περίπου ώρες αν ασχοληθείτε με όλες τις προαιρετικές αποστολές. Υπάρχει επίσης το κίνητρο να πολεμήσετε ξανά και ξανά τα bosses για να αποκτήσετε τα νέα effervescent όπλα και cosmetics. Παρά την δεδομένη ποιότητά του, το Commander Lilith and The Fight For Sanctuary κάνει μια “κοιλιά” στις end game προαιρετικές αποστολές. Το πρόβλημα που παρατηρείται εδώ αφορά κυρίως το backtracking, αφού επισκέπτεστε ξανά και ξανά τις ίδιες περιοχές. Για παράδειγμα, ολοκληρώνετε ένα side mission στο Helios station, κάνετε turn in για να πάρετε τα rewards και μετά ένας άλλος NPC σας στέλνει ξανά πίσω στην ίδια τοποθεσία για μια δεύτερη αποστολή.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.