Ο Στουάνι του… 80% αφήνει πίσω του τους «σταρ»

Το μέτριο ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στη βαθμολογία, αλλά και στον πίνακα των σκόρερ, όπου η εικόνα είναι εντελώς απροσδόκητη.

Το μέτριο ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στη βαθμολογία, αλλά και στον πίνακα των σκόρερ, όπου η εικόνα είναι εντελώς απροσδόκητη. 

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είχαν σχεδόν μονοπωλήσει τον τίτλο τα τελευταία εννέα χρόνια (με μόνη εξαίρεση την περίοδο 2015-16, όταν την πρωτιά πήρε ο Λουίς Σουάρες), όμως ο Πορτογάλος αναχώρησε το καλοκαίρι για… άλλες πολιτείες, ενώ ο Αργεντινός κινείται μέχρι στιγμής σε σχετικά ρηχά -για τα στάνταρ του- νερά.

Κάπως έτσι, στην πρώτη θέση των σκόρερ μετά από οκτώ αγωνιστικές βρίσκεται ο Κριστιάν Στουάνι με οκτώ τέρματα. Ο 32χρονος Ουρουγουανός έχει πετύχει το… 80% των τερμάτων της Τζιρόνα και αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες. Τον ακολουθεί ο Πορτογάλος Αντρέ Σίλβα, που μοιάζει να αναγεννήθηκε στη Σεβίλη και με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει, βοηθάει την ομάδα της Ανδαλουσίας να απολαμβάνει την κορυφή της La Liga. Ο Μέσι είναι τρίτος με έξι γκολ, ενώ από πλευράς Ρεάλ, πρώτος σκόρερ είναι ο Καρίμ Μπενζεμά με τέσσερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί δέκα συναπτά έτη (από την περίοδο 2008-09 κι έπειτα), ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος κερδίζει και το «χρυσό παπούτσι» για τον κορυφαίο «μπόμπερ» των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όπου υπενθυμίζεται ότι εφαρμόζεται συντελεστής δυσκολίας. 

Η τελευταία φορά που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της La Liga, ποδοσφαιριστής που δεν αγωνιζόταν στις παραδοσιακές δυνάμεις, ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν το βραβείο κέρδισε ο Ντάνι Γκουίθα της Μαγιόρκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.