Σουλτς: Υπάρχει πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης

Στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς γύρω από το θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse».

Στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς γύρω από το θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse».

«Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας υπάρχει πρόβλημα, το ίδιο ισχύει και στα σύνορα των μεσογειακών κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περιπολίες σκαφών της Frontex «δεν βοηθούν και πολύ».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημειώνει ότι «ούτε η γερμανική ούτε η γαλλική πλευρά έχουν καταθέσει προτάσεις σχετικώς με συνοριακούς ελέγχους». Χαρακτηρίζει επίσης «προεκλογική μανούβρα» του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί την κοινή επιστολή των υπουργών Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την δανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία προτείνεται η δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων για διάστημα 30 ημερών και μόνο με την απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εκτιμά ότι «για τις περίεργες απόψεις περί ελέγχων στα εθνικά σύνορα δεν θα υπάρξει πλειοψηφία ούτε στο επίπεδο του Συμβουλίου Υπουργών, ούτε στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου», συμπληρώνοντας πως «για να κλείσουν τα σύνορα χρειάζεται ομοφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών».

Ο κ. Σουλτς αναγνωρίζει πάντως το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, υποστηρίζει ότι πρέπει να λυθεί πριν φθάσει στην Ευρώπη και προτείνει να δοθεί βοήθεια στα ενδιάμεσα κράτη, κυρίως σε αυτά της Βόρειας Αφρικής.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.