Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν για άστεγους στο δήμο της Μαδρίτης

Περίπου διακόσιοι άστεγοι συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που οργανώθηκε γι' αυτούς στον δήμο της Μαδρίτης, όπου τους προσφέρθηκε δείπνο με σούπα με θαλασσινά, γαρίδες, ψητά ψάρια και ψητό κρέας αρνιού.

Περίπου διακόσιοι άστεγοι συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που οργανώθηκε γι’ αυτούς στον δήμο της Μαδρίτης, όπου τους προσφέρθηκε δείπνο με σούπα με θαλασσινά, γαρίδες, ψητά ψάρια και ψητό κρέας αρνιού.

«Είναι θαυμάσιο», είπε ο Φρανσίσκο Λόπεθ, 67 ετών, καθισμένος σε ένα από τα 22 τραπέζια στο Palacio de Cibeles, το ιστορικό κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

«Είμαι αληθινά χαρούμενος. Εάν δεν με προσκαλούσαν να έρθω εδώ απόψε, δεν θα έτρωγα παρά ένα σάντουιτς», πρόσθεσε ο Φρανσίσκο, ο οποίος κοιμάται εδώ κι έναν μήνα σε μια εκκλησία, καθώς δεν έχει πού να μείνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η δημαρχία της Μαδρίτης, όπου κυβερνά από τον Ιούνιο μια συμμαχία παρατάξεων της αριστεράς την οποία υποστηρίζει το κόμμα Ποδέμος (Μπορούμε), το οποίο τάσσεται εναντίον των πολιτικών λιτότητας, επέτρεψε σε μια ισπανική ΜΚΟ, τη Mensajeros de la Paz (Αγγελιοφόροι της Ειρήνης) να οργανώσει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο κτίριο του δήμου.

Η δήμαρχος της Μαδρίτης, η Μανουέλα Καρμένα, πρώην δικαστίνα, ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την εποχή της δικτατορίας του Φράνκο, ήταν εκεί, αναμίχθηκε και συζήτησε με τους άστεγους πριν σερβιριστεί το γεύμα.

Κάνοντας μια πρόποση πριν φύγει για να γιορτάσει με την οικογένειά της στο σπίτι της, η Καρμένα ευχήθηκε «πολλή χαρά σε όλους, και, αυτή την ημέρα, ειρήνη».

Ένα γιγαντιαίο, φιλικό προς το περιβάλλον χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από χαρτόκουτα, με ένα αστέρι φτιαγμένο από άδεια πλαστικά μπουκάλια στην κορυφή του, είχε τοποθετηθεί στην αυλή του δημαρχείου.

Ο καθολικός ιερέας Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος ίδρυσε τη ΜΚΟ, τόνισε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν «να δώσουμε χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους προσφέρουμε αγάπη και στοργή».

Μετά την ανάδειξή της στη θέση της δημάρχου της Μαδρίτης, η Καρμένα και η ομάδα της έχουν συμβάλει να ακυρωθούν δεκάδες διαταγές έξωσης οικογενειών από τα σπίτια τους κι έχουν ιδρύσει μια υπηρεσία διαμεσολάβησης με τις τράπεζες για τους πολίτες που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Η Μαδρίτη μετράει περίπου 1.900 άστεγους, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου. Περίπου το 40% εξ αυτών κοιμάται στους δρόμους, και πολλοί άλλοι σε κέντρα φιλοξενίας. 

ΠΗΓΗ news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.