«Αντίο» στο πλευρό του κορυφαίου

Ο Γιώργος Λιώρης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποχώρηση του Τόμι Χάας από τα κορτ του τένις, σε ηλικία 40 ετών.

Λίγα δευτερόλεπτα, πολύ συναίσθημα ως επίλογος μιας καριέρας είκοσι χρόνων… 

Μια καριέρα καθρέφτης ενός σπουδαίου αθλητή ενός σπουδαίου ανθρώπου. Στο μεγαλείο του Τόμι Χάας είχαμε σταθεί σε αυτή τη στήλη πριν από μία πενταετία. «Όταν ο αθλητής είναι πάνω από τους τίτλους» γράφαμε… 

Ο Γερμανός, στα 39 του χρόνια πια, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επαγγελματικής του καριέρας στα κορτ του Indian Wells, του οποίου τη διεύθυνση έχει στην ευθύνη του από τον Ιούνιο του 2016. Επέλεξε, όχι τυχαία έχουμε την εντύπωση, τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης απόφασης. 

Αμέσως μετά την πρόκριση του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποτέλεσμα που εξασφάλιζε στον Ελβετό την παραμονή του στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Χάας κράτησε αγκαλιά τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών κι έπνιξε στο συναίσθημα τις εγκαταστάσεις του Indian Wells Tennis Garden. Όσοι δεν είχαν «λιώσει» από τη ζέστη της ερήμου Μοχάβε, «έλιωσαν» από λόγια του Χάας και την εικόνα δύο εκ των σπουδαιότερων στην ιστορία των κορτ. 

Στο παρελθόν, τη δύναμη, τη θέληση, τη σπάνια περίπτωση του αθλητή Χάας έχουμε αναφερθεί διεξοδικά στο παλιότερο μας κείμενο. 

Είναι διαχρονικά το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν αναφέρεται κανείς στο θέμα της εσωτερικής δύναμης των αθλητών. Κι έγραψε τον επίλογο του όπως του αξίζει, στο πλευρό του κορυφαίου του αθλήματος όλων των εποχών!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.