Καλλινικίδης: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Αβραάμ Καλλινικίδη.

Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Αβραάμ Καλλινικίδη. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε για την εφετινή πορεία του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League: “Είναι πολύ ωραίο το Ρέθυμνο από μόνο του, πόσο μάλλον όταν η ομάδα έχει κάνει τέτοια πορεία. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας στόχο την παραμονή.

Για τον ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι μία ομάδα είχε υποβιβαστεί πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος: “Δυστυχώς τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα φέτος. Ήταν σαν ένα κλειστό πρωτάθλημα, οπότε, αν είχες μία σοβαρή ομάδα, ήταν εύκολο να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Ξέραμε ότι το Μαρούσι δύσκολα θα αντέξει. Από την άλλη είναι μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα σαν το Ρέθυμνο, η οποία ανέβηκε φέτος στην κατηγορία, να κατακτάει τη τέταρτη θέση. Την Μεγάλη Τετάρτη του προηγούμενου έτους είχα ζήσει τη Μεγάλη Παρασκευή της ζωής μου, οπότε η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν πολύ. Μας έλειψε πολύ το άγχος και η πίεση υπό την έννοια ότι θα θέλαμε να δούμε ένα πρωτάθλημα κανονικό και ανταγωνιστικό, όπου όλες οι ομάδες να μπορούσαν να διεκδικήσουν μέσα στο γήπεδο ό,τι τους αναλογεί. Όσοι αγαπάνε το μπάσκετ, έχουμε παίξει κι έχουμε ζήσει καταστάσεις, δεν χαιρόμαστε με την κατάσταση του άλλου, χαιρόμαστε όταν εμείς οι ίδιοι καταφέρνουμε πράγματα”.

Για τους στόχους της επόμενης χρονιάς: “Είναι νωρίς για εμάς τους παίκτες. Οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και είναι κάτι που θα δείξει που θα βαδίσει η ομάδα. Αν θέλουν το Ρέθυμνο να κάνει κάτι παραπάνω ή απλά να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν ανήκουν στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα το ελληνικό μπάσκετ. Ο μόνος τρόπος πίεσης είναι να φέρουμε επιτυχίες. Δεν υπάρχει άλλος μοχλός. Ο Κολοσσός το κάνει πιστά τα τελευταία χρόνια, εμείς βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση φέτος κι ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Είμαστε εδώ και μπορούμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα, αν έχουμε τη βοήθεια, τις συνθήκες δουλειάς και τις εγκαταστάσεις που μας αρμόζουν.

Για την δυναμική παρουσία των ομάδων από την περιφέρεια στο φετινό πρωτάθλημα: “Δώσαμε μία διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα που έχουμε. Υπήρξαν ομάδες σαν τη δικιά μας που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ: “Αυτή τη στιγμή θα δώσω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο επειδή είναι ο πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως είναι να παίρνεις πρωταθλήματα. Μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αλματώδης βελτίωση του Ολυμπιακού από τα Χριστούγεννα και μετά. Πιστεύω ότι θα είναι μία αμφίρροπη σειρά. Ελπίζω μόνο να μην επαναληφθούν κάποια αίσχη του παρελθόντος. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι”.

Για το Final 4 της Ευρωλίγκα: “Είναι δύσκολα τα πράγματα για τους οπαδούς μας. Ένα παιχνίδι είναι, γιατί να μη δούμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό; Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο”.

Για το ποιος θα πάρει το Champions League: “Θα ήθελα να το πάρει η Μπαρτσελόνα. Μερικές φορές νομίζεις πραγματικά ότι παίζει μπάσκετ!”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.