Λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι (vid)

Στο 0-0 έμειναν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, με τους "κυανόλευκους" να διατηρούνται στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας και τους Θεσσαλονικείς να μένουν μόνοι τους στην τέταρτη μετά την ήττα της ΑΕΚ.

Στο 0-0 έμειναν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, με τους “κυανόλευκους” να διατηρούνται στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας και τους Θεσσαλονικείς να μένουν μόνοι τους στην τέταρτη μετά την ήττα της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ που έπαιζε από το 37΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φωτάκη κατάφερε να αποφύγει την ήττα. 
Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στο Περιστέρι κι ενώ υπάρχουν ακόμη δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα πλέι οφ. Τέλος, παράλληλα, μπήκε και στο σερί του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος μέχρι τώρα είχε σκοράρει και στα τελευταία οκτώ παιχνίδια που είχε αγωνιστεί.


Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Νάστος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σκόνδρα στο δεξί άκρο της άμυνας των “κυανόλευκων”, ενώ κατά τα άλλα τα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Ατρόμητου ήταν τα αναμενόμενα. Ο Ιτάνζ στο τέρμα, οι Φυτανίδης, Ζουέλα και Γιαννούλης οι άλλοι τρεις στα μετόπισθεν, οι Ιγκλέσιας, Πίτου και Δημούτσος στα χαφ και οι Τάτος, Μπρίτο πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.



Με παρόμοιο τρόπο και σύστημα 4-3-3 παρέταξε και ο Μπόλονι τους φιλοξενούμενους. Ο Χαλκιάς βρέθηκε στην εστία, οι Αποστολόπουλος (δεξιά) και Σταφυλίδης (αριστερά) στα μπακ και οι Τσιρίλο, Μαλεζάς κεντρικοί αμυντικοί. Ο Γκαρσία με τους Φωτάκη, Λάζαρ ήταν στο κέντρο, με τον Λίνο αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.



Καλό ξεκίνημα, κακό ημίχρονο
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπήκε δυναμικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέχρι το 10′ είχε τρεις καλές επιθέσεις. Η ανάπτυξή της γινόταν από τα άκρα, όπου οι Νάστος και Γιαννούλης έδειχναν να υπερτερούν των Σταφυλίδη και Αποστολόπουλου αντίστοιχα. Σταδιακά, ωστόσο, ο ρυθμός του Ατρόμητου έπεσε, όπως και ο ρυθμός του αγώνα γενικότερα.



Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν, με τον δυνατό άνεμο να επηρεάζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, πάντως, είχαν μεγάλο μερίδιο στο κακό θέαμα και τις ελάχιστες -ακόμη και ανύπαρκτες- αξιόλογες φάσεις. Από το 25λεπτο και μετά το ματς περιορίστηκε στον χώρο του κέντρου και το μόνο που αξίζει να σημειωθεί μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είναι η τραβηγμένη αποβολή του Φωτάκη στο 37′ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μαζεμένες ευκαιρίες
Το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν οι γηπεδούχοι άρχισε να γίνεται αισθητό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος μπήκε ορεξάτος και στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ στις τρεις μαζεμένες καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο Αποστολόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Φυτανίδη στο 61΄ και ο Γιαννούλης έχασε μοναδικό τετ α τετ στο αμέσως επόμενο λεπτό κι ενώ στο 60΄ σκόρερ θα μπορούσε να χριστεί και ο Δημούτσος αν έβαζε πιο καλά την προβολή μετά τη σέντρα του Γκαρσία.
Ο ΠΑΟΚ, πάντως, όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά προσπάθησε να γίνει όσο πιο επικίνδυνος μπορεί για την εστία του Ιτάνζ. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν εύκολο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν βρήκε ποτέ τη μεγάλη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Με τις αντεπιθέσεις τους, όμως και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πολύτιμα λεπτά και έκαναν τους αντιπάλους να ανησυχούν, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο τους.
Δοκάρι στο 88΄
Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντινέα, με τον Θανάση Καραγκούνη να αποδεικνύεται μοιραίος για τους Περιστεριώτες. Ο νεαρός άσος είχε στο 88΄ τεράστια ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά το διαγώνιο σουτ του από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά και στη συνέχεια πέρασε άουτ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ατρόμητο να μην καταφέρνει για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τον ΠΑΟΚ να παίρνει έναν παλικαρίσιο βαθμό σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Σούπερ Λίγκας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 28η
Αγώνας: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Τάτος, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Δημούτσος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.